Hrvatski Fokus

Zaustavimo izgradnju hidroelektrana!

 
 
Gospođu Irenu Majcen, slovensku ministricu okoliša i prostornog planiranja, pozivamo da zaustavi projekt Hrastje-Mota, kao i planove za izgradnju drugih hidroelektrana na rijeci Muri. Pomozite nam spasiti rijeku Muru i odmah potpišite peticiju slovenskoj ministrici!
http://www.amazon-of-europe.com/hr/peticija2
Hvala vam!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/10/Fluesse_voller_Leben_Peter_Feldhammer.gif
Jednom od ekološki najznačajnih ekosustava u Europi prijeti uništenje! Slovenija želi izgraditi osam (!) hidroelektrana na rijeci Muri, na području budućeg rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji se proteže kroz pet država, a poznat je kao „Europska Amazona“. Odluka za izgradnju prve brane na rijeci u Hrastje-Mota je pred vratima. Posljedice bi bile katastrofalne. Rijeka Mura i njezina najveća te najvrjednija poplavna područja, koja nude sklonište ugroženim vrstama kao što su orao štekavac, crna roda i dunavska jesetra, bit će uništena. Štoviše, izgradnja hidroelektrane Hrastje-Mota „otvorit će vrata“ za izgradnju sljedećih sedam brana i postala bi prva hidroelektrana ove vrste izgrađena na području ekološke mreže Natura 2000. Signal koji bi na taj način Slovenija poslala bio bi katastrofalan i dao loš primjer, koji bi mogli slijediti na ostalim dragocjenim rijekama u cijeloj Europi. (http://www.amazon-of-europe.com/hr/peticija2)

Povezane objave

Pravniče Frane Barbariću, predsjedniče Uprave Hrvatske elektroprivrede, koliko još brojite dana!?

hrvatski-fokus

Gdje Dunav ljubi tradiciju

HF

Kina se umiljava Amerikancima

HF

Aktivnog stanovništva manje za 3,4 posto

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više