Hrvatski Fokus

Sekin brat na rusko-beogradskoj televiziji protiv Domovinskoga rata

 
 
Ni najmanje ne želim umanjivati zlodjela jednog (vjerojatno lažnog tek medijski izvikanog) kapetana i „trenera“ i zapovjednika sao krajinskih specijalaca, ali on već puno godina ne „djeluje“. Trenutno je u zatvoru, uostalom oni koji su ga poslali, Srbija i njena obavještajna služba, plus JNA, relativno brzo su ga i sklonili s „terena“, pa se nakon ubilačkog bavio neko vrijeme humanitarnim(!) radom. Vidjet ćemo što o tome govore Jovica Stanišić i Frenki Šimatović, kakav je to bio „poduhvat“, udruženi ili razdruženi. Al' mene brine jedan drugi kapetan, pravi kapetan JNA, doduše niže, moralne, klase. Kapetan Zoran. Zoran Pusić. Taj djeluje odavno, još i prije nego li je ovdje stigao Kapetan Dragan.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/1111185389.jpg
Štoviše, em što je višestruko duže, njegovo djelovanje je i daleko šire, kako teritorijalno, on je u cijelom „regionu“, od Vardara pa do Triglava, ako ne baš, a ono do Sutle svakako. Pa politički, osobito parapolitički, a o cinkarenju po širem inozemstvu da i ne govorim. „Šorom šajke“, ili „Šoroš šajke“, što je vjerojatnije. Pa još u paru sa Sekom. Seka „teoretski“ akciju razradi, a Braco na terenu, kao „specijalac“ provodi – godinama, što osobno, a što „udrugari“. (“Udrugariti“ – hrvatski: udrugom i preko udruga udarati po Hrvatskoj, njenim državljanima.)
 
Govori Sputnjik   
 
I eto njega na Radio Sputnjiku, ruskoj beogradskoj filijali, javlja se telefonom iz Zagreba u emisiju koju vodi Miroslav Lazanski. Ne znaš je l' bolji kosovac il' novinar – bit će hibrid, kos-nov. Trenutno je još i Vučićev „narodni poslanik“, a možda je i on kakav „kapetan“. Gostuju još Miodrag Linta, predsjednik saveza Srba iz „regiona“ i Miloševićev ministar vanjskih poslova Vladislav Jovanović. Dobro društvo, a dobar kapetan Zoran i Srbima i Rusima. Sad za Srbe mi je jasno, al' Rusi su mi ovdje malo mutni, naime glede uloge tog kapetana (niže klase) u Ukrajini, za što mu je lovicu, iz državne blagajne, kao ministrica vanjskih poslova, svojedobno davala Seka „ministarka“.  
 
Emisija bijaše 4. 12. 2017., a s pitanjem: „Kakvi su izgledi za normalizaciju srpsko-hrvatskih odnosa?“ Prije nego što o njoj nešto napišem, moram odgovoriti: s ovima u studiju – nikakvi, a s ovim „odavde“ – još manji. Tema i pitanje je „u svjetlu“ „haaške presude  šestorici“ (kap. Pusić) o tome na stranici Sputnjika-novosti 5. 12. 2017 piše što je Kapetan Zoran rekao: „To smo osuđivali od samog početka, a sada smo pozvali Vladu da se u interesu Hrvatske, ali i u interesu boljih odnosa u regionu, suoči sa činjenicama koje su poznate i puno prije haške presude šestorici. To je jedna liliputanska imperijalistička politika, nažalost, opsesija Franje Tuđmana time da dio BiH pripoji Hrvatskoj“. (Citat u tekstu „rezan“, spomenuo, je čak i Miloševića, ali onako usput, nu ni to ne može proći.) Posebno mi onako mrziteljski, pa još i podcjenjivački, pa još rugalački… zazvučalo ovo: „liliputanska  imperijalistička politika“ (Franje Tuđmana, dakako, o.a.).
 
Dok tako govori Kapetanu Zoranu uvijek se „bijele očnjaci“, što je poznato iz njegovih televizijskih nastupa. Svašta se u toj emisiji još govorilo i trabunjalo. Od „redizajna“ hrvatskog grba do krimena srpskih komunista u Hrvatskoj, koji su se asimilirali i, fol, nisu štitili Srbe, pa do poznate „teze“ (Kos, Lazanski) kako je rat počeo kad se još u ožujku 1991. zapucalo „na JNA“. Na Acu Vasiljevića, tada zamjenika šefa KOS-a, što kos-nov Lazanski prevodi u „pucanj u običnog vojnika“, pri čemu „uzgred“ nitko nije poginuo. Bit je ipak, kako je spomenutom presudom Hrvatska presuđena kao jedini agresor („Malo morgen“, Sloba Milošević) u tim agresivnim ratovima koje je pokrenula Srbija.
 
Ne, naravno, 1991. već puno ranije, što je ipak složenije pitanje od samo jedne presude bilo kojega suda. „Kontekst“ spominjem samo stoga kako bih pokazao u kakvom blatu se valja Kapetan Zoran. Kal je to u kojem nema od „pomirenja“, u regionu, ni „p“, a u famoznom „suočavanju s prošlošću“ ni atoma istine. Ništa novo, njegov omiljeni ambijent iz kojega vodi rat – protiv Domovinskog rata, još iz vremena prije 1991. i oružane agresije, pa u ovoj emisiji kaže: „Nažalost mi smo zarobljenici jednog mita gdje je Domovinski rat nešto što je čak i službeno, Deklaracijom o Domovinskom ratu, gdje je Domovinski rat 'maltene' proglašen Svetim pismom. Oktroirana je službena istina, što je pogubno za jednu zemlju i na neki način sramotno. Da vi ne možete povijest zabraniti da ju istražuju ljudi i da iznose mišljenja koja su različita. To je primjereno demokratskim zemljama, samo jednom totalitarnom režimu je primjereno da propisuje povijest deklaracijama“.
 
Tako zbori veliki borac protiv „totalitarnih režima“, a Kapetan JNA niže klase kojemu je totalitarizam glavna moždana „ćelija“ i danas – samo je malo novijeg tipa, evoluirao je, primjerice s internacionalizma prema globalizmu. Taj je pak prava prigoda za pravi, totalni totalitarizam u kojemu kapetani Zorani imaju važnu ulogu – onih koji šalju „ljude“ u nove logore. Samo vam se čini kako su oni virtualni – još. I tako Kapetan Zoran nastavlja, bez predaha, specijalni udrugarsko-medijsko-politički rat protiv Domovinskog rata – i u zemlji i u inozemstvu, i iz zemlje i iz inozemstva. Ustvari protiv istine o njemu. Ne treba ga dirati, kamo li mu prijetiti, njega treba čuvati „k'o zjenicu oka“, jer ako on zašuti, doći će drugi, novi, nepoznati „kapetan“. A taj bi mogao biti puno više klase.
 
'Medija–agenti'
 
Nego puno nas taj Sputnjik „prži“ i inače, ne ću ni navoditi koliko. Ipak ima u i na njemu zanimljivih informacija kao što je ova: „Savjet  Federacije uveo je zabranu posjeta novinarima devet medija – stranih agenata, priopćio je za Sputnjik predsjedavajući Odbora Savjeta Federacije za ustavno zakonodavstvo Andrej Klišas.„U skladu sa Zakonom o medijima – stranim agentima i odlukom Ministarstva pravde Rusije prema odluci Odbora Savjeta Federacije za zakonodavstvo i organizaciju parlamentarne djelatnosti zabranjuje se posjet Savjetu Federacije predstavnicima medija-stranih agenata“, rekao je senator.Klišas je naglasio da ta mjera predstavlja recipročan korak na ograničavanje pristupa Kongresu SAD-a za ruske novinare.Ministarstvo pravde Rusije objavilo je popis devet medijskih kuća kojima je dodijeljen status stranog agenta. Na popisu se nalaze „Glas Amerike“, „Radio Sloboda“, „Faktograf“, „Sibir.Realije“, televizija „Sadašnje vrijeme“, tatarsko-baškirski servis „Radio Sloboda“, „Idel.Realije“, „Kavkaz.Realije“ i „Krim.Realije“.Prema zakonu o statusu stranih agenata za medije, strani agent može postati bilo koji strani medij koji dobiva sredstva ili imovinu iz inozemstva (uključujući i ruska pravne osobe sponzorirane iz stranih izvora).“ (Sputnjik-novosti, 5. 12. 2017.)
 
A koliko li mi tek imamo „medija-agenata“ (dopada mi se ova konstrukcija) udruga-agenata itd. Baš me zanima bi li kakav Kapetan Zoran „solio“ pamet i Ruse „sučeljavao s prošlošću“, primjerice na temu Krima, a našlo bi se za Kapetana Zorana još sličnoga „materijala“. A Rusi nama, via Beograd, izravno iz Zagreba, serviraju baš takvoga „kapetana“ iz veškorpe „medija-agenata“ i „udruga-agenata“ koje je „car“ Putin odavno „sklinčio“, što smo na ovim stranicama i pohvalili. Sudbina malih naroda? Svakako, samo je pitanje na koje nije baš lako odgovoriti, a koji su to sve, osim vlasnika atomskog oružja, doista „mali narodi“?
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Filozofska agresija bijesnih crvendaća

HF

Pljačka Ine je pljačkanje Hrvatske

hrvatski-fokus

Talijanska Istra, srpski Vukovar!

HF

HDZ u Zagrebu pao u kafiću

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više