Hrvatski Fokus

Hamdija Abdić Tigar: Radite s njim što želite

 
 
Kod ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića i zatajivanja Šantićevih ubojica radi se zapravo o zajedničkom radu državne pravosudne, obavještajne i paraobavještajne, policijske mafije. I to odgovorno tvrdim. Najprije najveći zločin nakon likvidacije, prikrivanja dokaza i lažnih tragova predstavlja potez Federalne uprave policije da zajedno s tužiteljstvom iz Bihaća ubojstvo generala HVO-a okarakterizira kao civilno ubojstvo. A okolnosti su bile ovakve general jedne vojske ABiH (Atif Dudaković) privodi generala druge vojske HVO (Vlado Šantić). Sve se događa u ratu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/5781e2719c418uskinfo-19062016-vijesti-sport-102.jpg
Hamdija Abdić Tigar
 
General Dudaković nalaže da se ‘generala Šantića odvede na spavanje’ nakon čega zapovjednik Vojske policije Hamdija Abdić Tigar kaže svojim podređenima ‘Radite s njim što želite’. Generala Šantića odvode, njegovu pratnju razoružaju. Nakon toga po iskazu tajnog svjedoka generala Šantića muče i ubijaju. Ako je to civilno ubojstvo, onda treba ukinuti sve policije, sudove, tužiteljstva … Osobno sam najviše razočaran time da nijedan od hrvatskih zastupnika, predstavnika vlasti nije pokrenuo pitanje likvidacije generala HVO-a i zaustavio ovu paraobavještajno-pravosudno-policijsku lakrdiju. Posve sigurno Sarajevo ne bi šutjelo da je primjerice ovu sudbinu doživio Atif Dudaković.
 

Zoran Krešić, Večernji.ba

Povezane objave

Umihana Ćujdina – prva hrvatska pjesnikinja muslimanka iz Bosne

hrvatski-fokus

Nema države Bosne i Hercegovine

HF

Održan »XV. simpozij Stopama pobijenih«

hrvatski-fokus

Laž je zločin i kraći put do ubijanja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više