Hrvatski Fokus

Odmah prijeći na osnivanje posebnoga međunarodnog instituta

 
 
Čim se donese službena odluka Hrvatske vlade i potvrdi u Hrvatskome saboru – odmah prijeći na osnivanje POSEBAN0G MEĐUNARODNOG INSTITUTA ili POSEBNE ODJELE U INSTITUTU „IVO PILAR“ i HRVATSKOG POVIJESNOG INSTITUTA te im osigurati prostore u kojima bi mogli neometano raditi vodeći i priznati povjesničari svijeta koji nisu opterećeni političkim natruhama, povjesničari iz Hrvatske, Izraela, BiH, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Rusije, Italije, Vatikana, Francuske, Engleske, SAD-a… i njima pridodati određeni broj iskusnih forenzičara i speleologa, te im osigurati novčana sredstva za neometan rad do kraja njihove misije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/02/CIA_Vlado_Glavas.jpg
Vlado Glavaš
 
Zašto ovaj INSTITUT? Cijela hrvatska povijest XX. stoljeća je neistražena ili lažno opisana (prava zataškana i javnosti nepoznata), pa je takva u svijetu i prihvaćena. Tko je tome kumovao – jasno je svima koji hoće razmišljati. Promijeniti tu lažnu sliku u svijetu je nemoguće samo sa svojim povjesničarima, pa taman bili i najbolji na svijetu. Upravo je zato potrebno zatražiti razumijevanje i pomoć svijeta da se konačno utvrdi, prizna i prihvati prava povijesna istina na ovom podneblju, posebno u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji a i u Srbiji. Prije samog početka rada ovog INSTITUTA odgovorna hrvatska državna ministarstva morala bi se dogovoriti i usuglasiti s navedenim državama da prihvate i priznaju ovaj međunarodni INSTITUT kao i sve njegove povijesne zaključke. Od tih istih država treba zatražiti da one službeno predlože i imenuju svoje povjesničare ili povijesne timove, a uvjet s hrvatske strane mora biti da su ti povjesničari stručni, priznati i nepristrani. Ujedno zatražiti da dotične države otvore sve potrebne arhive (donijeti zakon s kojim bi prisilio SDP da sve preuzete arhive KPH preda u Državni arhiv i bude otvoren hrvatskoj javnosti) kako bi se moglo obaviti pravo stručno istraživanje.  
 
Zadaća ovog Instituta bila bi pronaći još nepoznate masovne grobnice, jame i rake te skupa s poznatim grobištima, logorima, kaznionicama, a uz pomoć svih tehničkih pomagala i prema postojećim iskazima svjedoka sa obadvije strane, utvrditi točan broj ubijenih i na koji su način likvidirani – kao Jadovno, Jasenovac, Sajmište u Beogradu i… – te  na temelju dokumenata iz svih postojećih arhiva u svijetu donijeti konačne zaključke i napisati vjerodostojnu povijesnu istinu što se to stvarno događalo od 1908. do 1995., posebno u razdobljima od 1918. – 1939., od 1939. do svibnja 1945., od 1945. – 1990. te od 1990. – 1995. na prostorima RH, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Italije. Ispitati kolike su žrtve, čije su žrtve, tko je odgovoran i na temelju ove opsežne znanstvene obrade napisati povijesnu istinu koja mora biti prihvaćena kao jedina istina. Sve druge tzv. istine smatrat će se kao pamfleti, podvale i laži koje bi mogle postati i protuzakonite.
 
Ovu istinitu povijest odmah treba objaviti na svim važnijim jezicima svijeta i tražiti od svih svjetskih i hrvatskih odgovornih institucija da ovu istinu prihvate kao jedinu istinu s kojom nema više poigravanja i od tih institucija tražiti da isprave sve one neistine i laži i izbrišu iz svoje pismohrane, jer će se u protivnom podizati državne i međudržavne tužbe.
 
Dok ovaj Institut ne završi svoj posao u Saboru se mora donijeti zakon s kojim se zabranjuje nošenje na kapama, reverima, javno isticanje četničkog, partizanskog, ustaškog, nacističkog, komunističkog i fašističkog znakovlja te pjevanje i veličanje tih režima. Isto tako je važno ispitati povijesnu istinu o pozdravu ZDS, Rapallske ugovore, Rimske ugovore  – potpisivanju i prekidu – te kome pripada povijesna zasluga pripajanja Istre i Dalmacije RH i odgovornost gubljenja Boke, Neuma, Srijema i Bačke.
 
Isti taj zakon bi vrijedio za školske udžbenike koje su pune povijesnih laži. Svim institucijama, udrugama, izdavačima knjiga, časopisa, novina, slikopisa  i kazalištima koji se ne budu pridržavali tog zakona treba uskratiti novčanu pomoć iz državnog proračuna i  ako je potrebno i zakonski goniti. Normalno bi bilo da se nakon utvrđene povijesne istine i Ustav RH treba mijenjati.  S ovim činom Hrvatska bi se očistila od povijesnih laži koje su Hrvatsku uvijek prisiljavali na ponižavanje i neku vrstu branjenja ili ušutkavanja. Tako bi se zauvijek zaustavila ideološka prepucavanja i podjele u hrvatskom narodu. Borba za hrvatsku istinu nema i ne smije imati cijene, a kako vrijeme brzo prolazi tako se i HRVATSKOJ ISTINE ŽURI – DA SUTRA NE BUDE PREKASNO!!!  
 

Vlado Glavaš

Povezane objave

Moramo se riješiti Plenkovićeve diktature!

HF

Lažeš, Davore Bernardiću!

HF

Razlozi obnavljanja srbijanske turbo-folk agresije na Hrvatsku

hrvatski-fokus

Hrvatske poduzetnike spasit će metla i zapadni Balkan

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više