Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Ivici Luetiću nagrada za životno djelo

Suradnik Hrvatskoga fokusa dobitnik nagrade Grada Splita

 
 
„Ponos je biti na čelu grada koji je iznjedrio ovakve ljude. Vi ste sol ovoga grada, vi ste savjest ovoga grada! Grad ne tvore ni političari ni stranke ni pojedinačni bljeskovi, grad tvore ljudi poput vas, kazao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na svečanom primanju upriličenom za dobitnike nagrada Grada Splita.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/Ivica-Luetic-394x450.jpg
Gradonačelnik se zahvalio i čestitao ovogodišnjim laureatima među kojima je nagradu Grada Splita za životno djelo, koja se dodjeljuje u povodu Dana grada Splita i blagdana sv. Dujma dobio Ivica Luetić, novinar, član Hrvatskog društva katoličkih novinara. Nagrada mu se dodjeljuje za dugogodišnji rad u novinarstvu, a posebno za doprinos u promicanju kulture, ali i religije i drugih društvenih zbivanja, ističe se u obrazloženju.
Ivica Luetić rođen je u Skopju 1933. godine. Novinarstvom se bavi od 1961. godine, te ove godine proslavlja 57 godina novinarskog staža. U samim počecima svog novinarskog zvanja radio je kao stalni ili privremeni suradnik u brojnim dnevnim i tjednim novinama: Sportskim novostima, Zadrugaru, Vikendu, Subotičkim novinama, Večernjim novostima kao dopisnik iz Stuttgarta u Njemačkoj od 1970. do 1975. godine, te u Glasu Slavonije gdje nastavlja pisati tijekom Domovinskog rata do 1994. Svoju novinarsku karijeru Ivica Luetić nastavlja u svojstvu samostalnog novinara sa svakodnevnim javljanjima na Hrvatskom katoličkom radiju – redakciji kulture gdje je i danas stalni suradnik dopisnik iz Splita. Također piše za Hrvatsko slovo, Vijenac, od prvog broja za Hrvatski Fokus, časopis Marulić sv. Jerolima, a i stalni je dopisnik Glasa Koncila i Informativne katoličke agencije.
U svom dugogodišnjem novinarskom radu Ivica Luetić je izvještavao uglavnom o različitim događanjima iz oblasti kulture, religije i raznih društvenih zbivanja. Luetić je neizbježan sudionik svih press konferencija, predstavljanja knjiga, izložbi i drugih skupova, a kao suradnik brojnih hrvatskih medija istinski je kroničar kulturnih događanja u Splitu. Najstariji je aktivni novinar u Splitu koji je svojim objektivnim i informativnim zapisima oteo zaboravu brojna društvena zbivanja na ovom području i šire. Dobitnik je više povelja, zahvalnica, nagrada i odličja.
„Kad su mi prvi put rekli da sam  nakon 47 godina novinarskog staža dobio nagradu Grada Splita za životno djelo bio sam zaista uzbuđen. Jer, kad ti kažu da si dobio nagradu Grada, to onda znači da si nešto i učinio. Ali ovo nije priznanje samo meni, nego i novinarskoj  struci. I pored ove velike nagrade koju sam dobio, nastavit ću raditi sve dok mi Bog podari zdravlje“, rekao je Luetić zahvalivši se komisiji i svojim predlagateljima.
Uz Ivicu Luetića dobitnici nagrada za životno djelo su doktor Ivan Urlić i profesor Frano Baras, osobne nagrade su dobili glazbeni umjetnik Vlado Sunko i plivačica Dina Levačić, dok su skupnu nagradu dobili dječji zbor Srdelice i Jedriličarski klub Mornar.
 

Nives Matijević

Povezane objave

PROJEKT VERITAS – Jordan Walker, izvršni direktor Pfizera, pojasnio kao funkcionira prijevara

hrvatski-fokus

Stjepan Lozo raskrinkao Srbe

HF

Sorosev trojanski konj u zajednici

HF

Nova koncertna sezona 2019.-2020.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više