Hrvatski Fokus
Kultura

Denis Kujundžić – slikar pastorala

Postao je nesumnjivi najbolji hrvatski slikar pastorala

 
 
Slikar Denis Kujundžić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor lijepog i doista zasebnog ciklusa, u kojima je vješto i vrlo emotivno potretirao okolicu Imotskog, Zagoru ali i primorske krajeve Hrvatske, ističući u prvi plan, karakteristične, dominantne forme pojedinih motiva. Doista, dojam koji na gledatelja ostavljaju Kujundžićeve slike jest posve jedinstven, naime njegove slike ponajprije govore i ljepoti, o neusporedivosti pojedinih prostora, o izvornoj privlačnosti.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/slika-denis1.jpg
Doista, slikajući na svoj način, razvijajući se postupno kao umjetnik, Kujundžić iskreno zadivljen krajolikom u kome živi i nedvojbeno zaljubljen u prostor u kome je rođen, postao je nesumnjivi najbolji hrvatski slikar pastorala, uviđajući vrlo često i prikrivene kvalitete pejzaža i bez ikakva ustezanja i možebitnog konzultiranja, stvorio izvanredno lijepi atlas slika za pamćenje, od obale i mora do planina i ravnica, slikajući sasvim slobodno, reagirajući na koloristički bljesak podneblja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/foto_017.jpg
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

More je vječna tema

HF

Jer tijelo se sjeća

HF

Velika Onofrijeva česma

HF

Retrospektiva Fulvija Juričića u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u Splitu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više