Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

U Rusiji nestašica herbicida pa nema ni svastike!

Dijalog akademika Ante Tomića-Kanta i prof. dr. Jurice Pavičića-Che Guevare

 
 
Kako to da na sedam utakmica koliko ih je ukupno izabrana  nogometna vrsta Republike Hrvatske odigrala na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na travnjaku ni jednog od stadionâ na kojima je igrala reprezentacija Hrvatske nije instaliran zloglasni nacistički simbol kukasti križ odnosno svastika, kako je to bilo učinjeno  u Splitu na travnjaku stadiona u Poljudu 12. lipnja 2015. na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo između reprezentacijâ Hrvatske i Italije?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/fah038_vlada_ranko_milanovic.jpg
Ranko Ostojić: Bilo bi problema da je pala kiša!
Zoran Milanović: Nije bilo kiše.
Ranko Ostojić: Srećom nije bilo…
 
Pa moj Ante, lako je percipirati uzrok tome i dijalektički interpretirati posljedicu. Naime, i  u Rusiji se u poljoprivredi za zaštitu žitarica od korova upotrebljavaju herbicidi, pa zbog velike potrošnje vlada njihova nestašica. Zbog toga što nisu mogli nabaviti herbicid koji je  potreban za „ucrtavanje“ svastike u travnjak, performeri Ranko Ostojić i Zoran Milanović nisu mogli ponoviti performans iz lipnja 2015. kada su kao što je to poznato preko svoje ekipe izvršitelja instalirali svastiku na travnjaku stadiona u Poljudu! A je li možda i zbog toga na upravo održanim izborima Ranko Ostojić izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske županije? Da i zbog toga, jer mnogi članovi SDP-a nisu zaboravili taj umjetnički performans i ključnu ulogu koju su u njegovom planiranju, organizaciji, sigurnosno-obavijesnoj i tehničko-tehnološkoj logistici, režiji i realizaciji imali tadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Zoran Milanović!
 
A hoće li možda za to umjetničko djelo dobiti i odgovarajuće društveno priznanje,  nagradu ili odličje? Vrlo je vjerojatno da hoće jer su uz glasnogovornika HZZO-a mr. sc. dr. Nenada Korkuta, etnologa/socijalnog antropologa dr. sc. Sandija Blagonića i psihijatra dr. med. Nenada Horvata; upravo Ranko Ostojić i Zoran Milanović glavni kandidati za nagradu „Akademik Josip Broz Tito“ koju za životno djelo dodjeljuje Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti!
 
Da su Ranko Ostojić i Zoran Milanović idejni autori i organizatori diverzije „ucrtavanjem“ herbicidom svastike u travnjak stadiona u Poljudu postoji više izravnih i neizravnih valjanih i značajnih dokaza, do kojih možete doći ako otvorite članke na sljedećim poveznicama: www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/43-glas-hrsvijeta/43007-napokon-postoje-svi-uvjeti-za-otkrivanje-autora-poljudske-svastike
hrvatskonebo.com/2016/06/23/ervin-katic-godisnjica-neuspjesne-istrage-o-poljudskoj-svastici/
hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/03/07/l-franic-tko-upravlja-autohtonom-hrvatskom-strankom-prava/
 

Erih Lesjak

Povezane objave

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

HF

Komunisti + četnici = antifašizam

HF

Izdajnici na tribini u Beogradu

HF

Potomci moraju znati ISTINU!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više