Hrvatski Fokus

Slučaj Uljanik će trajati sve dok vladajućima trebaju tri istarska glasa

 
 
Prošlo vrijeme slavlja prvaka svijeta u nogometu, jer smo moralni prvaci. Francuzi su ih pobijedili zahvaljujući argentinskom sucu koji nije smio suditi jer nas je oštetio i u prvom suđenju, a drugo suđenje je bila osveta za poraz Argentine i prekršaji Hrvata iz kojih su Francuzi postigli golove nisu postojali. To ne kažem ja nego i Englezi i svi komentatori i zato su – prvaci svijeta u nogometu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/3.maj2_.jpg
Sada na scenu izlaze novi igrači, ministar Darko Horvat za opstanak Uljanika i 3. maja i kaže „Država je prelomila“ – ne znamo što? Znamo samo da Istra ima 3 glasa i Vlada postoji na njihovoj milosti. Ministre Horvat objasnite nama građanima što znači 3 plus 3 milijarde  kuna jamstava države za nastavak rada i života brodogradilišta. Je li to kao Agrokor model i Lex i Petrokemija. Gdje je onaj impozantni sindikalac koji prijeti svim vladama već 10 godina, navodno je predsjednik  NO-a, pa tko se to njega boji ili prijeti kao nekada pohod radnika na Zagreb. Fosfogips otpad iz Petrokemije neka on riješi. Prijetnja od 1,5 milijardi kuna sanacija i oko pola milijarde kuna subvencija.
 
Prelomila se i Rafinerija Sisak i to će netko platiti 1 milijardu kuna. Bivši i slabašni premijer, zet Franje Gregurića premijera, skromnoga čovjeka iz Astre, kažu naoružao Hrvatsku. Zlatko, vaterpolist, dugogodišnji predsjednik HOO-a danas predlaže nacionalni stadion na Kajzerici – loša lokacija, od 1 milijarde kuna pomoću PDV-a. (Treba tu ideju zaštititi kao intelektualno vlasništvo.) Blaženka ministrica Divjak danas u Temi dana – isto 1 milijarda kuna za strukovne škole koje bi se opremile kuhinjama kao hotel s 5 zvjezdica, udružile i proizvodile majstore koji nam fale – otišli u Irsku. Danas premijeru došao irski premijer da mu zahvali na 45 tisuća školovanih Hrvata koji rade po pubovima, a mi uvozimo turističke radnike iz Malezije i Ukrajine.  
 
Cappeli cvate, nikad toliko turista predlaže veće plaće 30 posto, ali ima bome i drogeraša, na Zrću se Englezi međusobno kolju, nas zasad ne diraju, mi ih ne smetamo, samo ih policija privede i mirna Bosna. U Splitu je malo masovnije uhićenje drogeraša, njih 267, i idu na besplatno spavanje i hranu. Zamjenili Englezi Ibizu Novaljom, a mi sretni još ako legaliziramo konoplju i marihuanu gdje će nam biti kraj. Država je tu spremna i ministar Božinović drži sve pod kontrolom i imigrante, a kada stigne tisuću novih automobila biti će sigurno lakše.
 
Oko otpada ništa novo stvari stoje na mjestu, nema dovoljno kanti i kamiona, nema konačnog rješenja i napuljski sindrom nam ne gine. Upozorio sam premijera da Plan ministra Dobrovića nije dobar i košta 1 milijardu, a ništa ne rješava. O tome pišem i savjete 10 godina ali se uvijek pojavi novi uhljeb i sve ponovno . U Istri i Rijeci problem s onim što je Dobrović zanemario, a to je kako zbrinuti ostatni otpad SFR ili RDF koji su trebali u Koromačno, a sad mole Plomin ili ono što sam predložio kao jedino rješenje – energana za otpad, ne samo u Zagrebu i Primorju nego i u Slavoniji i Dalmaciji. Što se može, uvijek je zadnja riječ politike, obično pogrješno.
 
Ministar Bošnjaković deblokira blokirane sa 1 i nešto milijardi od 44 milijarde, ali se čvrsto drži bilježnika, odvjetnika, FINE i činovnika i lexa kao da je s njima rodbinski vezan; sudac Kolakušić mu je predložio jednostavno rješenje ali on voli složeno. Svađa ministra Zdravka Marića i ministra Kujundžića oko cijena cigareta i alkohola za 50 posto. Ja sam za jer djeca mi donose vino, a sestri cigarete. Lijekove i doplaćivanje u ljekarni nitko ne spominje ili nisu informirani. Sumnjam jer sam osobno obavijestio Silvana zaštitnika umirovljenika, za dva moduretika sam doplatio 250 kuna, a Hrelja niti da mrdne, ministri pogotovo
 
U Kninu proslava, Milanoviću laknulo ne će slušati fućkanje, a Jandrokoviću  i Plenković ne bi trebalo fućkati jer su Hrvati drugi u svijetu. Ajde i nama je konačno krenulo. Afera oko nadbiskupa Bozanića i biskupa  Kutleše i Vatikana. Budite sigurni kada progovore ljevičari i kriptokomunisti da ne kažem udbaši na privremenom radu u Italiji ili Vatikanu radi se o pažljivo složenoj dezinformaciji od posebnih kadrova školovanih u Moskvi prije pojave Jeljcina i Putina. Jeljcin mi je simpatičan jer je građevinar i mogao je dobro potegnuti, a Putin je gospodin i sa KGK je u svlačionici grlio naše vatrene prvake svijeta.
 

Stjepan Nikolić, dipl. ing. (susjed Dejana Lovrena iz BiH)

Povezane objave

HNES – Etička osuda Josipa Broza Tite

HF

Zakon o hrvatskom jeziku ne pripada nijednoj skupini stručnjaka

hrvatski-fokus

Pedofilija je kazneno djelo

HF

Europsko vijeće prijeti onima koji su protiv 5G

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više