Hrvatski Fokus
Aktualno

Čelnik CIA-e 1948. o uništavanju čovjeka

Čupat ćemo duhovne korijene, vulgarizirat ćemo i uništavati osnove narodne moralnosti

 
 
»Završit će se rat, sve će se srediti i urediti. I mi ćemo sve što imamo – sve zlato, svu materijalnu moć uložiti u zaglupljivanje i nasamarivanje ljudi! Ljudski mozak i svijest mogu se izmijeniti. Posijavši tamo kaos, neprimjetno ćemo njihove vrijednosti zamijeniti lažnim i prisiliti ih da u te lažne vrijednosti vjeruju. Kako? Pronaći ćemo svoje istomišljenike, svoje saveznike u samoj Rusiji. Postupno će se odigravati, po svojim razmjerima, grandiozna tragedija propasti najnepokornijeg naroda na Zemlji, konačnog i nepovratnog gašenja njegove samosvijesti. Na primjer, iz umjetnosti i književnosti postupno ćemo odstraniti njihovu socijalnu suštinu, odučit ćemo umjetnike i pisce, ubit ćemo u njima volju da se bave prikazivanjem i istraživanjem procesa koji se odvijaju u dubinama narodnih masa. Književnost, kazalište, kina – sve to će prikazivati i veličati najniža ljudska osjećanja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/Allen_w_dulles-scaled.jpg
Allen Welsh Dulles
 
Na sve načine ćemo podržavati i uzdizati takozvane umjetnike koji će u ljudsku svijest uvoditi i utuvljivati kult seksa, nasilja, sadizma i izdajstva – riječju, svakojaku nemoralnost. U upravljanju državom stvorit ćemo kaos i zbrku. Neprimjetno, ali aktivno i stalno, doprinosit ćemo samovolji činovnika, procvatu podmitljivosti i neprincipijelnosti. Birokratizam i odugovlačenje bit će isticani kao vrlina. Čestitost i poštenje bit će ismijavani i postat će sasvim nepotrebni, pretvorit će se u ostatak prošlosti. Prostaštvo i drskost, laž i obmana, pijanstvo i narkomanija, životinjski strah jednih od drugih i bestidnost, izdajstvo, nacionalizam i zavadu među narodima, prije svega zavadu i mržnju prema ruskom narodu, sve to ćemo spretno i neprimjetno kultivirati, sve to će bujno procvijetati.
 
I tek će rijetko tko naslutiti ili čak shvatiti što se događa. Ali takve ljude ćemo dovesti u bespomoćan položaj, izvrgnut ćemo ih ruglu, pronaći ćemo način da ih oklevetamo i proglasimo društvenim šljamom. Čupat ćemo duhovne korijene, vulgarizirat ćemo i uništavati osnove narodne moralnosti. Na taj način ćemo uzdrmavati pokoljenja za pokolenjima. Ljude ćemo uzimati u obradu još od djetinjstva i mladosti, i glavnu pozornost usmjerit ćemo na mladež koju ćemo dezorganizirati, razvraćati i kvariti. Od njih ćemo napraviti cinike, prostake i kozmopolite. Eto tako ćemo to učiniti«.
 

​​Allen Welsh Dulles, ravnatelj CIA-a, 1948. Bio je američki diplomat i odvjetnik koji je postao prvi civilni civilni ravnatelja CIA-e.

Povezane objave

Tisuću dvjesto pedeset godišnjih pretplata za jednu HTV otpremninu

HF

Sveti Vlaho!

HF

Englez bi ponovno krojio »Balkan«

HF

Pfizer zaštićen pedeset pet godina

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više