Hrvatski Fokus
Gledišta

SRAMOTA – DSHV prikuplja potpise za elektore!

Dragi čitatelji, nikada ne ćete pogoditi tko je »Prvi elektor«

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“, i dr., a povodom članka „Izvjesni prvi elektori“ u „Hrvatskoj riječi“ br. 803 od 7. rujna 2018. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/1272446632049396700.gif
„Jedini relevantni hrvatski list u Republici Srbiji“ „Hrvatska riječ“ u br. 803 od 7. rujna 2018. godine obavještava sve Hrvate u Republici Srbiji o svemu što se dešava u Subotici i njenoj okolici (kao i obično) sa izletima u Bač, Srijemske Karlovce i Srijemsku Mitrovicu, a jedna od udarnih vijesti je da jedino aktivisti „jedine relevantne političke stranke u Republici Srbiji“, DSHV, prikupljaju potpise za elektore na do sada jedinoj listi „HRvati ZAjedno“ (članak „Izvjesni prvi elektori“).
 
O sukobu dr. sc. Slavena Bačića, predsjednika HNV (u dva mandata), i našeg etnobiznismena (profesora, pjesnika, filosofa, književnog kritičara i sve drugo što zatreba, te predsjednika te iste „jedine relevantne hrvatske političke stranke“ i zastupnika Hrvata u Narodnoj Skupštini Republike Srbije), Tomislava Žigmanova, ni jedne jedine riječi! Svi šute!!!
 
U uvodnoj kolumni glavna urednica se bavi „strahom od sebe“, asamo tri broja ranije „Hrvatska riječ“ je donijela na četiri stranice intervju s dr. sc. Slavenom Bačićem. U ovom broju nema niti jedne riječi o njemu! No, tu je intervju (na četiri strane) s Jasnom Vojnić, njegovom savjetnicom (valjda povodom „uspjeha“ s nastavom na hrvatskom jeziku u Beregu) ali ni ona ne spominje svog predsjednika! Svi imaju amneziju pa mi koji čitamo „Hrvatsku riječ“ ne znamo o čemu se radi. Nitko više ne pominje dr. sc. Slavena Bačića, a to je zato što je, kao i Žigmanov, oko sebe u Subotici zaposlio samo takve ljude, ljude lošeg karaktera, poltrone i mediokritete! Sada kada je rekao istinu i zamjerio se Žigmanovu svi su mu okrenuli leđa! Iz straha od sebe?
 
Nažalost, upravo su nas Bačić i Žigmanov doveli dotle dokle smo stigli, ali zato su Bačićeve riječi osude Žigmanova moćne jer on zna istinu. Ako kaže da Žigmanov manipulacijama pokušava postići kadrovska rješenja koja nemaju uporište među stranačkim članstvom, kako bi u svojim rukama preko lojalnih osoba koncentrirao vlast, moć i novac u hrvatskoj zajednici kao i da je pitanje samo koja će Žigmanovljeva manipulacija, neistina ili falsifikat biti slijedeća, onda sigurno zna da je to tako, jer su po tom principu radili zajedno bar desetak godina unazad! Međutim, dr. sc. Slavena Bačića je zbog toga u staljinističkom maniru progutala noć. I svi šute!!! Što da očekujemo onda mi mali ako se zamjerimo Žigmanovu?! Nadamo se da će dr. sc. Slaven Bačić, uz Antoniju Čota, napisati još jednu knjigu s nazivom „Gola istina“ i nama neinformiranim i zbunjenim Hrvatima ovdje, a i šire, pojasniti što se dogodilo da su dr. sc. Slavena Bačića odjednom svi zaboravili, a toliko vremena je bio nezamjenjiv.
 
Ali zato u članku „Izvjesni prvi elektori“ čitamo kako svi masovno prilaze Žigmanovu i kako je za desetak dana prikupljeno desetak elektora, s tim da je „za prvog elektora proglašeno i rješenje“! Na prvih deset strana „Hrvatske riječi“ je šest fotografija s Žigmanovljevim likom, a tu su, u prostorijama DSHV-a u Subotici, i veleposlanik i generalni konzul Republike Hrvatske. I što mislite tko je Prvi elektor?!
 
A Prvi elektor odmah tu na dvije stranice potvrđuje izjavu Aleksandra Vučića da je ispunjeno svih 26 zahtjeva Hrvata sa susreta Grabar-Kitarović – Vučić prije dvije godine i dodaje da su zahtjevi realizirani zahvaljujući Vučićevom izravnom angažiranju!?! Ovo je prva manipulacija Prvog elektora u svojoj najnovijoj funkciji iza koje je moguće da će mu nedostajuće glasove za elektore pribaviti vladajuća stranka u lokalu. Uz falsifikate, ako treba, i možda baš u lokalima (kavanama, u koje će kao slučajno navraćati i bilježnici!). Ono što nikako ne smije biti je da u nacionalna vijeća uđe politika, a u naše očigledno ulazi kroz širom otvorena vrata na čelu sa Žigmanovim. On je najpodobniji Prvi elektor i za to, pa očekujemo, kako kaže Bačić, njegove dalje manipulacije, neistine i falsifikate. I svi će i dalje šutjeti!!! Zato smo ovdje kao nacija na razini Rusa, a lošiji od Egipćana.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Čuva leđa Bošku Obradoviću

HF

Pismo Josipu Zankiju

HF

Besplatne teleportacije Jasne i Tomislava

HF

Zakon bi trebao glasiti: Prava žrtava srpskog seksualnog nasilja u Domovinskom ratu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više