Hrvatski Fokus
Kultura

Po prvi puta u Čakovcu

Četrnaesti Međunarodni festival amaterskih kazališta

 
 
Ove se godine po prvi puta održava Međunarodni festival amaterskih kazališta u Čakovcu. Festival objedinjuje najbolje predstave nagrađene na festivalima u regiji, a čakovečka će ih publika imati priliku pogledati 28. i 29. rujna. Uz domaćine – koprivničku skupinu Kaotis teatralis dramskog studija „Ludens teatar“ – na Festivalu sudjeluju i HKUD „Didak“ iz Gradnića (BiH), „Little Rooster Productions“ iz Senova (Slovenija) te Studio glume „Teatar 011“ iz Beograda (Srbija). Ulaz na sve predstave je besplatan!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/MFAK-2018-letak-01-e1537177567723.jpg
Zadnji vikend u rujnu obilježit će Međunarodni festival amaterskih kazališta s najboljim kazališnim predstavama iz regije u Centru za kulturu Čakovec. Predstavnici Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske 28. i 29. rujna zaigrat će na čakovečkim „daskama koje život znače“, a najbolji će kući odnijeti i Grand Prix Grada Čakovca.
Nastavljajući tradiciju od preko pola stoljeća Festivala hrvatskih kazališnih amatera, u sklopu kojega su se posljednjih 13 godina predstavljale i inozemne predstave, tada popratni program izrastao je u festival te se od ove godine po prvi puta održava samostalno i to u Čakovcu.
 
Uz pobjednike 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera – Dramski studio Ludens teatar, skupinu Kaotis teatralis iz Koprivnice s predstavom „Ispod površine“ – na 14. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta predstavit će se i dramski ansambl HKUD-a „Didak“ iz Gradnića (BiH) koji su s predstavom „Smak svita“ pobijedili na 46. teatarskom festivalu BiH „Fedra“ u Bugojnu, zatim Studio glume – Teatar 011 iz Beograda (Srbija) s predstavom „Dragi tata“ koja bila najbolja predstava 57. Festivala beogradskih amaterskih pozorišta te osvojila brojne druge nagrade u svojoj zemlji, dok je predstava „Feniks“ osvojila nagradu na 56. Linhartovom srečanju u Sloveniji u izvedbi ansambla „Little rooster productions“ iz Senova (Slovenija).
 
Četiri vrhunske festivalske predstave čakovečka publika će moći pogledati besplatno u petak i subotu (28. i 29. rujna) u popodnevnim satima, a po završetku Festivala bit će dodijeljena i svojevrsna nagrada publike – Grand Prix Grada Čakovca. Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec i Međimurska županija.
 

http://mreza.hr/post?p=14-medunarodni-festival-amaterskih-kazalista-1af6

https://www.facebook.com/events/894110060779596/

Povezani članci

Svođenje računa

HF

Lisac

HF

Roman Kuća Mate Sušca

HF

Hommage Pollocku Mladena Žunjića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...