Hrvatski Fokus
Kultura

Metković – seminar za folklorne skupine

Folklorna baština Neretljanskog polja i zapadne Hercegovine

 
 
U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om Metković i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom FOLKLORNA BAŠTINA NERETVANSKOG POLJA I ZAPADNE HERCEGOVINE koji će se 29. i 30. rujna 2018. održati u Metkoviću, u prostorijama GKS (Gradskog kulturnog središta), Stjepana Radića 1. Seminar započinje u 10.00 sati. Voditelj seminara je dugogodišnji suradnik Međunarodne smotre folklora, predavač na Hrvatskoj školi folklora, koreograf i folklorist, Vidoslav Bagur, prof.
Dvodnevni seminar obuhvatit će odabranu plesnu i glazbenu tradicijsku građu Neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine kao i primjenu tradicijskog ruha na sceni.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/folklor250918.JPG
Za sve potrebne informacije vezano uz prijavu, kotizaciju, smještaj i prehranu možete se obratiti na mail: kud.metkovic@du.t-com.hr i na broj 091 685 33 70, Zdravko Obradović ili na ples@hrsk.hr ili na brojeve 01 4556 877; 095 4556 877 Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu pri HSK.
Srdačno pozivamo sve zainteresirane voditelje, plesače, koreografe, garderobijere i zaljubljenike u folklor da nam se 29. i 30.9.2018. pridruže u Metkoviću i doprinesu očuvanju i prezentaciji tradicijske baštine Neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine.
 

Valentina Dačnik, prof. i dr. sc. Dražen Jelavić

Povezane objave

Godine 1993. pomogao sam domovini

HF

Vino za bogove

HF

Svjetski hit! Više od 400 predstava u 50 zemalja!

hrvatski-fokus

Ciklus tekućih ulja i akrila Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više