Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Umrla je srpska, a ne hrvatska glumica

Hrvatski mediji napokon moraju shvatiti da već 27 godina ne žive u Jugoslaviji!

 
 
Smrt popularnih zabavnjaka, glumaca, političara, športaša…, koji su »žarili i palili« u vrijeme postojanja druge komunističke Jugoslavije, podsjeti nas na sve jugonostalgičarske bolesti i svekoliku indoktrinaciju od koje većina nas u Hrvatskoj nije ostala imuna. To se dogodilo i kod današnje vijesti da je u 79. godini u Beogradu umrla srpska glumica Milena Dravić. Ovdje nije bitno koliko je ona snimila filmova, koliko su te uloge bile dobre ili loše, niti koliko je ona imala muževa – a imala ih je trojicu (Mladomira Purišu Đorđevića, Vojislava Kokana Rakonjca i Dragana Nikolića) – nego je dobro pogledati kako su glavni mediji u Hrvatskoj objavili vijest o njezinoj smrti. Evo naslova tih prvih vijesti.  
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/1acce230-7176-4207-8273-0469c14984ef.jpg
Srpska glumica Milena Dravić u jednom od brojnih partizanskih filmova
 
»Napustila nas je Milena Dravić: Glumica preminula u 79. godini«, piše na polu-astrijskom portalu 24 sata, Kleine Zeitungu našega Večernjega lista (https://www.24sata.hr/show/napustila-nas-je-milena-dravic-glumica-preminula-u-79-godini-595007 – 24sata.hr)
»Napustila nas je legenda: Pogledajte kultne uloge po kojima ćemo zauvijek pamtiti Milenu Dravić«, dodaje njemački Tportal u vlasništvu Deutsche Bank.
HRT je kraći. »Preminula Milena Dravić«, piše na portalu tzv. Hrvatske radio televizije.
Još više umrloj srpskoj glumici tepaju na Prvom programu HR-a: »Odlazak glumačke dive: Umrla Milena Dravić« (http://www.prvi.hr/odlazak-glumacke-dive-umrla-milena-dravic/)
 
»ODLAZAK VELIKE GLUMICE Noćas je preminula Milena Dravić«, naslovio je vijest jugonostalgičarski riječki Novi list.
Puno ne zaostaju niti u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji: »Preminula je legendarna Milena Dravić, najveća zvijezda jugoslovenske kinematografije«. Ostaje pitanje zašto je u naslovu riječ „jugoslovenske“? Prosudite sami!
»Preminula Milena Dravić: Legendarna glumica izgubila je bitku za život u 79. godini«, dodaje strani, njemački RTL.
»Preminula Milena Dravić«, naslov je vijesti na američkoj N1 TV.
»Otišla je velika Milena Dravić«, stoji naslov na protuhrvatskom portalu Telegramu.
»Preminula Milena Dravić«, javlja Nacionalno (https://www.nacionalno.hr/preminula-milena-dravic/)
 
»Preminula jedna od najboljih glumica naših prostora – Milena Dravić!«, naslov je vijesti na portalu Music-boxa (http://music-box.hr/2018/10/14/preminula-jedna-od-najboljih-glumica-nasih-prostora-milena-dravic/).
U Gloriji gotovo plaču: »Zbogom glumačkoj legendi: Preminula Milena Dravić«.
Ne daju se ni u Hercegovini: »Umrla Milena Dravić«, naslov je na portalu Hercegovina.info (https://www.hercegovina.info/vijesti/show/zanimljivosti/umrla-milena-dravic-154131).
»Preminula je glumica Milena Dravić«, naslov je vijesti na Sceni.hr
(https://www.scena.hr/naslovnica/preminula-je-glumica-milena-dravic/).
»Umrla Milena Dravić – YouTube«, naslov je prigodnog filma o životu ove srpske glumice na youtubeu (https://www.youtube.com/watch?v=sVSsqtPmXhw).
 
Tako bi mogli redati vijesti unedogled. Rijetki su mediji u Hrvatskoj koji su u naslovu i podnaslovu objavili vijest o smrti ove srpske glumice tako da su to i spomenuli. Iz ovih vijesti vidljivo je kako većina Hrvata, ne samo u medijima, i dalje misli da živi u Jugoslaviji. Kao što je godinama od stjecanja nezavisnosti 1991. današnji Hrvatski hidrometeorološki zavod bio i dalje nazivan jugoslavenski »Republički zavod…«, tako još uvijek većina indoktriniranih Hrvata misli da i dalje živi u Jugoslaviji i da su Milena Dravić i njezin treći muž Prle »njihovi«. I zato je jučer u Vukovaru jako dobro rekao preživjeli logoraš Danijel Rehak da naši suci i naše pravosuđe i dalje misle da živimo u Jugoslaviji. »DORH i pravosuđe moraju shvatiti da ovo nije Jugoslavija, nego Hrvatska«, poručio je predsjednik Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, a mi poručujemo medijima da jednom zauvijek shvate da je Milena Dravić uvijek bila srpska, a ne hrvatska glumica. I svaka joj čast za sve što je u životu učinila, ali kao srpskoj, a ne hrvatskoj glumici.
 

Pavao Blažević

Povezane objave

PRISLUŠKIVANJE – Namještanje tržišne utakmice u korist anglosaksonskih poslovnih subjekta

HF

Protestanska misa ruši katoličku vjeru

HF

Jubilarno natjecanje IEDC – Poslovne škole Bled

HF

U Zagrebu utemeljen Posavski književni klub

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više