Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Odlikovao kontroverznog Dragana Pajića

Tko je Zijad Bećirović i što radi njegov famozni institut?

 
 
Zijad Bećirović, jedan od direktora famoznog Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, inače nekadašnji stanovnik Brčkog, bio je najbolji poslovni partner Dragana Pajića, bivšeg gradonačelnika Brčkog, optuženog za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita. Podsjećamo da je Pajić uhićen u akciji “Bingo” koja je bila usmjerena na suzbijanje korupcije i zloupotrebe službenog položaja i ovlasti. Međutim, IFIMES je ranije odlikovao Pajića s nagradom za najboljeg gradonačelnika u BiH, ali je ubrzo, zajedno s nagradom Bećirovićev drug otišao u zatvor!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/10/C75T1145.jpg
Zijad Bećirović, Stjepan Mesić, Budimir Lončar i Ernest Petrič u Ljubljani 22. III. 2018.
 
Kako tvrdi naš izvor Bećirović je godinama pokušavao pokrenuti neki biznis u Brčkom i to najviše pozivajući se na bivšu suprugu koja je radila pri OESS-u, a kada nije uspio, okrenuo se ka Sloveniji i ovom institutu. Ipak, nije odustao od rodnog grada, pa je i tamo zajedno s Pajićem pokušao prevariti narod.
– Bećirović, koji se lažno predstavlja da je član masona, usko surađuje is dr.. Edvinom Derviševićem, koji se bavi čudnim poslovima. Nisu momci dobrih namjera kako se predstavljaju. Oni su pokušali izgraditi i slovenski Sveučilište u Brčkom. Za to su tražili “Interplet” mjesto. Taj Sveučilište je više bio građevinski nego obrazovni objekt – kaže naš izvor.
Prema projektu samo su se trebale preurediti hale bivše industrije “Interplet”, a za to su tražili 40 milijuna maraka (?!), A realna vrijednost projekta, kazuju stručnjaci, je pet milijuna.
– Skupština je zaustavila tu budalaštinu. To je bilo krajnje pranje novca i velike mučke i samog Pajića i Bećirovića. A, u ovom kontekstu Pajić je i dobio nagradu za najboljeg gradonačaelnika – pojašnjava naš izvor.
 
Z4 = Nepoželjan gost
 
Također, kako nam je potvrđeno iz više izvora iz Brčkog Bećirović, uopće nije poželjan gost, smatraju ga izdajnikom i pobjeguljom, a zamjeraju mu druženje s Pajićem i Derviševićem. O kakvoj se mizernoj kreaturi, reketašu i prevarantu radi najbolje govori podatak da navodno izbjegava plaćati i alimentaciju za dijete.
– To su poznati brčanski reketaši. Kad im se netko ne svidi ili ne pristane na njihove ucjene oni svašta pričaju na njega i pišu o njemu – dodao je naš izvor.
Bećirović se, kako tvrde oni koji ga bolje poznaju, voli hvaliti navodno prijateljskim vezama s dr.. Mirkom Pejanovićem, sveučilišnim profesorom i bivšim članom ratnoga Predsjedništva BiH, au širem društvu predstavlja se kao dobar prijatelj s bivšim reisom.
Sa svojim IFIMES-om pokušao je reketirati i političare u Crnoj Gori, navodno i Milu Đukanovića, ali su ga mediji u Crnoj Gori brzo raskrinkali kao običnog prevaranta.
Priča se da je danas u Sloveniji Bećirović pod budnim okom tamošnje policije, jer, kako se tvrdi, ima bliske veze s radikalnim islamskim krugovima. Postoje sumnje na koji način i kojim novcem se financira njegov navodni institut koji nema nikakve znanstvene reference, već je očito obična poluga u rukama mešetara i sjecikese Zijada Bećirovića.
 

(avaz.ba; https://poskok.info/tko-je-zijad-becirovic-i-sto-radi-njegov-famozni-institut/)

Povezani članci

Grade džamiju ‘Alije Izetbegovića’ na kostima hrvatskih žrtava 

hrvatski-fokus

Vojnik i obavještajac, obavještajac i vojnik

HF

Proslavljen dan grada Livna

HF

Pobijena hrvatska mladost 1945.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...