Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Lažite nas, lažite, to radite najbolje!

Niti Istanbulska konvencija štiti žene, niti Marakeška deklaracija pomaže migrantima

 
 
Politički i medijski demagozi uvjeravali su javnost kako Istanbulska konvencija ima jedini cilj zaštitu žena od obiteljskog i drugih vrsta nasilja, te da nema veze s rodnom ideologijom. I natjeran je saborski 76-ruki zombijski glasački mehanizam, uz pokoji priključeni neovisno/ovisni i oporbeno/neoporbeni glas, da se Istanbulska konvencija usvoji u Saboru kao „veliki“ doprinos zaštiti žena od nasilja u nas, bez nepotrebne bojazni od širenja rodne ideologije. I što se dogodilo nakon usvajanja Istanbulske deklaracije glede zaštite žena od nasilja? Praktično NIŠTA što se i prije toga nije događalo! Bijedne kukavice i nasilnici i dalje  mlate svoježene ili cure, a tu i tamo se provodi i neki sudski proces protiv njih, no ne zahvaljujući Istanbulskoj konvenciji, već zakonima koje smo i ranije imali. Jedina promjena nakon usvajanja Istanbulske konvencije je ta što se prije na nešto takvo nije moglo ni pomisliti, a to je dijeljenje po školama slikovnica sa promoviranjem rodne ideologije, i uputom da se u dokumentima odustane od upisivanja žensko/muško, budući da po Istanbulskoj konvenciji to nije biološka činjenica, već osobni izbor?!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/falsita_b.jpg
Jasno je da su propagatori Istanbulske konvencije lagali javnost o pravoj namjeri pri donošenju te konvencije, budući da se glede kaznenog zakona u svezi kažnjavanja nasilnika ništa nije promijenilo, ali se očito na „puzeći“ način počinje primjenjivati rodna ideologija. Uz častan izuzetak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je odbila ići u Marrakech u svezi dogovora o tzv. marakeškoj deklaraciji o migrantima, svi koji su „lobirali“ za Istanbulsku konvenciju, sada ponovno lažu javnost da ona ne sadrži ništa što bi Hrvatsku obvezivalo na bilo što i na bilo koji način?! Čak ne uzimajući u obzir očitu nelogičnost da je usvajanje deklaracije, koja nas tobože „ne obvezuje“ ni na što, predstavlja ordinarnu glupost usporedivu s, primjerice, usvajanjem neke hipotetske deklaracije da „sve ljude valja 'čipirati'“, ali nas to ne obvezuje ni na što?!, slijedeći citat iz marakeške deklaracije, koja glasi: "Jamčimo poštovanje i zaštitu ljudskih prava SVIM migrantima, BEZ OBZIRA NA NJIHOV STATUS, tijekom svake faze migratornog procesa", jasno ukazuje na to da se laže javnost o tome da je Marakeška deklaracija tek nešto „onako“ bez veze, u kojoj nema ništa što ne bi trebali prihvatiti!
 
Ako uzmemo u obzir da riječ/pojam „deklaracija“: znači – izjavu, proglas, izjavu o temeljnim načelima, onda je jasno da se usvajanjem te deklaracije Hrvatska obvezuje i na ono što je rečeno u gornjem navedenom citatu iz te deklaraciju! Možemo konstatirati da pored svih stvari koje rade i kojima se ova Vlada hvali u javnosti, ipak joj najbolje ide laganje javnosti. Ne laže se samo oko dviju ovih konvencija, laže se i na drugim mjestima i slučajevima. Sjetimo se tvrdnji da je sve bilo „čisto“ u svezi prodaje dijela INA-e MOL-u, i u svezi kupovine i prodaje nalazišta Bijele noći u Rusiji, da je problem Agrokora mogao biti riješen „SAMO“ pomoću grupe Borg, da Zdravko Marić „NIJE IMAO POJMA“ što se radi u Agrokoru, da Uprave 3 maja i Uljanika ciljano vode oba škvera u 'propast'. Unedogled bi se moglo nastaviti s redanjem ovakvih slučajeva kada su političari odnosno  Vlada lagala javost i narod. Zato ono što rade hrvatske vlade i hrvatska politika najbolje karakterizira parafraza teksta jedne pjesme Alke Vujice: Lažite nas, lažite, to radite najbolje!
 

Laslo Torma

Povezane objave

Bernardićev obračun s – njima!

HF

Hrvatska konvencija protiv Istanbulske

HF

Odlučno odbacimo stavove Povjerenstva!

HF

George Soros – “veliki humanist i čovjekoljub”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više