Hrvatski Fokus
Hrvatska

Političari olako daju izjave

Oni su krivi put, oni su laž i život bez nade za narod!

 
 
„Ego sum via, veritas et vita!“ je poznata biblijska izreka našega Isusa Krista, koja znači „Ja sam put, istina i život!“ Nažalost i unatoč tome što se Hrvatska smatra kršćanskom zemljom, i što su se političari 'guraki' u prve redove u crkvama za vrijeme misa (dok su u isto vrijeme naši dečki ginuli u prvim redovim abojišnica diljem Hrvatske), događaji od pobjedničkog Domovinskog rata naovamo, je pokazalo da našim političarima više  priliči da govore „Ego sum malum via, ego sum falsum et sine spera vitam!“, mada oni uporno poriču to da su oni „krivi put, laž i život bez nade za hrvatski narod!“. No mislili oni što god htjeli, govorili što god im padne na pamet, treba znati (govori Plenković), i naprosto je činjenica (govori bivši ministar HDZ-a Šuker), da su oni upravo to što je u naslovu rečeno! Jesu li to preteške riječi? Jesu li to neutemeljene riječi? Jesu li to populističko demagoške riječi (kako bi rekao Plenković)? Pa pokušajmo odgovoriti na takve možebitne kritike.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/CartelExposiciC3B3n.jpg
Da Hrvatska voljom političara ide krivim putam potvrđuju ankete koje se provode takoreći 'svakodnevno'! Da je Hrvatska na dnu ljestvice zemalja članica EU-a po svim relevantnim pokazateljima, ne treba posebno dokazivati, to potvrđuju čak i podaci DZS-a, i medijskih analitičara i komentatora, koji čak tvrde da smo zaostali na dnu u odnosu na zemlje članice EU-a, koje su nam nedavno još „gledala u leđa“! Da stanovništvo Hrvatske bježi iz tobože „svoje“ zemlje, istim tempom kojim se bježalo za vrijeme omrznute Juge, je također naprosto činjenica (kako bi rekao Ivan Šuker).
 
Da je Hrvatska praktično izgubila većinu onoga što jednu zemlju čini suverenom državom je takođe činjenica, priznali to političari ili ne. U Hrvatskoj se živi i djeluje prema naredbama, direktivama i naputcima iz EU-a, a samo je privid da u Saboru donosimo vlastite zakone, jer zapravo se glasuje za ono što za što se MORA, jer tako zahtijeva EU i drugi vanjski faktori koji upravljaju našim političarima i političkim odlukama na koje prisiljavaju hrvatski Sabor, pa i same građane Hrvatske. Da su Oni laž je također činjenica, ako se samo prisjetimo svih izgovorenih predizbornih obećanja, od kojih se gotovo NIŠTA nije realiziralo. Da su Oni laž potvrđuje i to da su naši dečki ginuli da bi se oslobodili jugotiranije, i stvorili po riječima političara Hrvatsku koja će biti demokratska, suverena, i socijalna država, gdje će isti zakoni vrijediti za sve, a imamo Hrvatsku koja nije suverena, samo je formalno i farsično demokratska, gdje isti zakoni ne vrijede za sve, već zakoni vrijede samo za većinu koja jedva preživljava, ali ne vrijedi za one koji zakone kroje i donose, i za one koji su povlašteni da su izuzeti od primjene zakona.
 
Da su Oni laž potvrđuju svakim danom, na svim mogućim mjestima i u svim mogućim prigodama, kao što je bila laž da „ne možemo peživjeti“ bez vjetroelektrana i vjetroparkova, a činjenica je da su poslužili samo za korupcionaško odobravanje dvostruke cijene struje koja se isplaćuje njihovim stranim vlasnicima, to potvrđuje i uništenje Imunološkog zavoda, da bi uvozni farmaceutski lobi ostvarivao ekstraprofite u Hrvatskoj, da nam se uništava brodogradnja u interesu zasad još neznanih nekretninskih lobija, te da se sa „obazovnom reformom“ počelo ne tamo i ne tako kako je najlogičnije, već u osnovnoškolskom sustavu, gdje je bilo najlakše udovoljiti željama „digitalnih“ profitera.
 
Konačno, zar svakodnevne kolone autobusa koji odvoze naše ljude na rad i iseljavanje iz Hrvatske, ne potvrđuju da su Oni učinili da život bude bez nade u bolju budućnost za naše ljude? Pri čemu se ista ta politika još cinično obraća javnosti sa 'najavom' da nema problema, našim ljudima koji odlaze je bolje „tamo negdje“, a Oni će se snaći „uvozom“ radne snage, ako bude uopće trebalo, iz zemalja koji će definitivno devastirati demografsku sliku Hrvatske u svim segmentima društvenog života.
 

Laslo Torma

Povezane objave

Bogdan Radica – višestranost života, politička orijentacija i intelektualni interesi

hrvatski-fokus

Amerikanci dolaze

HF

Plenkovićeva zlatna komunistička mladež

hrvatski-fokus

Vinko Ostojić hodočasnik vječnom Ocu Domovine

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više