Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Petrokemija se dugoročno sprema za ulaganja

Novi predsjednik Uprave Petrokemije radi na stabilizaciji poslovanja

 
 
Pred Petrokemijom je razdoblje stabilizacije poslovanja i novih investicija, nakon dokapitalizacije kojom su većinski vlasnici postali INA i PPD, najavio je u ponedjeljak na druženju s novinarima predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač. Kao jedan od prvih koraka ostvarivanju preduvjeta za investicijski ciklus označio je promjene u strukturi prodaje, odnosno proširivanje plasmana u srednju i istočnu Europu, gdje su bolje cijene, a kao drugu mjeru je spomenuo optimalizaciju proizvodnje. Pritom je najavio i promjenu organizacijskog modela, koji će biti osjetno plići, uz decentralizaciju u području upravljanja i više odgovornosti.  
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/12/osnovni_podaci.jpg
Već sljedeće godine, prema Žmegačevim očekivanjima, na tržištu će se pojaviti novi Petrokemijini proizvodi. "Vjerujem da ćemo u našim planovima uspjeti i u roku dvije godine stabilizirati poslovanje i ostvariti podloge za početak investicijskog ciklusa. Petrokemija kao privatna kompanija s određenim kapitalom, očišćenom bilancom i riješenim pitanjima iz prošlosti, može i mora u godini koja je pred nama opstati na tržištu", rekao je Žmegač. Upozorio je da neke velike kompanije tipa Petrokemije u Austriji, Mađarskoj i Srbiji zadnjih godina posluju loše. "Svi smo suočeni s konkurencijom iz Afrike i Azije, a pogotovo iz Rusije, ali unatoč tome s dosad poduzetim mjerama dobili smo predah da najprije stabiliziramo poslovanje, zatim da već poduzetim mjerama steknemo povjerenje investicijskih bankara u naš poslovni model, te da ne temelju toga krenemo u novi investicijski ciklus, koji mora ostvariti prinos koji očekuju novi vlasnici", rekao je Žmegač. 
 

N. D., www.energetika-net.com

Povezani članci

Vlade dovode ECB u težak položaj

HF

Crnogorci smartphone-ima kradu struju

HF

Najveći brod s križnim jedrima

HF

Dječji doplatak – neočekivani podbačaj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...