Hrvatski Fokus
Hrvatska

Od bijega iz Dalja do Bandićeva koljiva

Hrvatska je i u ratu bila bez ratnih zrakoplova i naftnih derivata

 
 
Koja (čija) je ovo država? I ja se to pitam. Ali se ja to ne pitam kao neki komedijaš, nego kao ozbiljan čovjek. Štoviše, stvaranje neke komedije u toj (o toj) državi je za mene kazneno djelo. O čemu ću poslije. Bit će tu satire i karikature.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/Clipboard02.jpg
Protjerivanje Hrvata iz Dalja 1. kolovoza 1991.
 
Ovo vrijeme nabave ratnih zrakoplova, poklopilo se sa prebjezima saborskih zastupnika Milanu Bandiću. Pa možemo reći kako je Hrvatska žrtva fantoma. Američkih i Bandićevih. Što se mora povezati sa Jasenovcem i sa NDH. Kao i sa „najvećim“ zagrebačkim gradonačelnicima – Većeslavom Holjevcem i Milanom Bandićem. Većeslav Holjevac je u Drugom svjetskom ratu oblačio ustašku odoru, pa išao u akciju. A Milan Bandić pod franjevačkim habitom izgrađuje Zagreb. Pod tim habitom on od SPC-a uzima (jede) koljivo i od Katoličke Crkve hostiju. Pače, uzima li Milan Bandić hostiju? To nikad na televiziji nisam vidio, kada je on na svetoj misi. Kao da gradonačelnik grada ulaže svoj novac za izgradnju grada. Kao da je Holjevac arhitekt Novog Zagreba. Jasno da nije. Jasno da je on samo marioneta u rukama onih koji ga toliko dugo drže (su držali) na vlasti zbog ideologije i oblikovanja svijesti. Da bi se moglo reći kako su Zagreb izgradili komunisti (Jugoslaveni), a ne Hrvati.
 
Opet kažem da je ova igra s nabavom američkih fantoma nastavak igre s embargom na uvoz oružja Hrvatskoj u Domovinskom ratu i s „prodajom“ INA-e. Ovu američko-izraelsku igru s prodajom američkih ratnih zrakoplova Hrvatskoj je nužno povezati s obrazloženjem embarga na uvoz oružja Hrvatskoj. A ono je bilo da se taj embargo odnosi i na Srbiju. Tu je važno napomenuti i onu nabavu onog sustava S 300. Za čije kompletiranje, kažu, SAD nije dao dozvolu.
 
Ne manje važno je napomenuti i izjavu Predraga Sekulića iz Siska. Koji je za mene pouzdan svjedok rada Sisačke rafinerije i političkih igara oko nje. Čini mi se da on nedavno reče kako je u pitanju igra oko oduzimanja naftnih derivata Hrvatskoj. Dakle, Hrvatska (u ratu) bez ratnih zrakoplova i bez naftnih derivata!? Zbog fantoma. Stoga bi sud koji je osudio Ivu Sanadera za primanje mita od 10 milijuna eura morao imati dokaze tko, gdje, kada i kako je Sanaderu dao taj novac. Je li to bilo ono pružanje ruku preko stola? Ako nije, Sud bi morao imat (pokazati) bankarske transakcije novca, odnosno uplatnicu i isplatnicu.
 
Opet kažem da je to sve zbog Jasenovca. Opet kažem da se Jasenovac koristi kao moves operandi u jednoj nadziranoj krizi, na jednom od najvažnijih kriznih područja na Zemlji. I opet kažem da SAD vodi glavnu riječ u tome. Prema kojoj SAD uvijek vodi dvostruku (paralelnu) politiku. Sadase SAD Hrvatskoj nameće kao saveznik zbog Triju mora, Višegradske skupine i LNG terminala. A američku politiku prema Hrvatskoj treba gledati kroz njezin odnos prema NDH, odnosno prema Jasenovcu. Ja to ne govorim napamet. Ja za to iznosim materijalne činjenice. Da „Svjetski policajac“, ni nakon međunarodnog priznanja Hrvatske, ni nakon „američke pomoći u Oluji “nije ni za malo promijenio svoj stav prema Hrvatsskoj, govori to što američki veleposlanik u Hrvatskoj (danas) W. Robert Kohorst negoduje zbog REVIZIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA u Hrvatskoj. Na što mu Vlado Glavaš šalje prosvjedno pismo. Kao kruna (dokaz) velike urote protiv Hrvata imamo laž švicarskog NZZ-a, objavljena na portalu Hrvatski fokus. 14. 12. 2018. Gdje još? Za švicarske novine na njemačkom jeziku komentator Simon Geissbühler kaže: Holokaust nije samo njemački (NZZ, 12. 12. 2018.), te da je Hrvatska iz vlastitih poriva organizirala ubojstva Židova. I tu se genocidni (croatocidni) krug zatvara. Normalno, Nijemci odgovornost za Holokaust nastoje podijeliti s drugma. „Hrvatska ljevica“, ne samo da prihvaća tu podjelu odgovornosti, ona Hrvatskoj nameće najveću odgovornost za Holokaust, dok saveznik Hrvatske – Svjetski policajac negoduje zbog REVIZIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA u Hrvatskoj. I gradi (kažu da će graditi) LNG na Krku.
 
Vrijeme „komedije“ Kako je počeo rat na mome otoku, poklapa se s vremenom kada Hrvati iz Dalja bježe na tegljaču preko Dunava. Tegljač je pun. Na njemu puno mladih majki u svom naručju drži rasplakano dijete. U dan moje najveće tuge i žalosti, dan ukopa mog najmilijeg. Dan kada i bodul sa tog otoka, i Istranin i Zagorec izražava duboku sućut, u moje dvorište dolazi komedijaš sa svojom družinom pričati viceve. Na moje negodovanje, komedijaš kaže da je to samo satira na koju on ima pravo, po zakonu. Ali on zna da i ja imam pravo njega izbaciti iz mog dvorišta. Ali ne mogu. Jer je on jači. On puno vremena provodi u teretani, i on ima bejzbol palicu, pa i kalašnjikov može imati. Pa da vidimo kako bi ovo izgledalo kao satira… Na tegljaču, na Dunavu, uplakana djevojčica u naručju uplakane majke bježi od Veljka Kadijevića, Bate Živojinovića, Miljenka Smoje…, bježi od KPJ i CK, na drugoj strani obale je nasmijani komedijaš. On je krupan i mišićav. On s bjezbol palicom zamahuje na uplakanu djevojčicu, govoreći joj da i ona mora doći u njegovu družinu pričati viceve, jer ako ne dođe, on će je proglasiti malim fašistom.
 
Kao potvrda ovoga što ja pišem o uroti protiv Hrvata dolazi i ova čestitka Srbima za njihov Božić od Ivana Đakića, kao i osude toga. Za što ja tvrdim da je poseban specijalni rat protiv Hrvatske. Jedan perfidan i sofisticirani rat. Rat u kojem se crtaju svastike i slova U u Hrvatskoj. Normalno, Milorad Pupovac diže uzbunu, traži intervenciju svih državnih tijela u Hrvatskoj. Što i dobiva. Sva državna tijela u Hrvatskoj osuđuju taj čin kao ustaštvo. Što je trijumf Beograda (SANU-a).
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Napustio nas je veliki čovjek i prijatelj Tomislav Viduka

HF

Nema Savjeta bez Očenašeka

HF

Kad je bal, nek je maskenbal

HF

Kvalificirana većina?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više