Hrvatski Fokus
Aktualno

Cenzura i supercenzura suvremene ‘demokracije’

Osnivanje agencije protiv istine u medijima tipična je boljševička mjera Macrona i Merkel

 
 
Mediju u Hrvatskoj, mainstream, vladajuću, možemo mirne duše – ne znam je li i slobodno, nazvati – cenzurom. Mainstream cenzurom. Matematički to možemo izraziti formulom medija = cenzura (M = C). Šarenilo, fingirana raznolikost, služi tek stvaranju privida slobode, s jedne strane, te zaglupljivanju konzumenata s druge. Ista priča, narativ, s obje. („Narativ“ bih inače preveo kao „cementiv“!) Pojava nije lokalna već globalna, svugdje tamo gdje se kunu u „demokraciju“ i „slobodu“, dok neke, i vjerske i „sekularne“, diktature koje se toga ne srame prakticiraju „klasičnu“ cenzuru, s batinom, pravom  pravcatom. I tako je na zemljici „ravnoj“ svugdje, medija = cenzura.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/01/GettyImages-813831822-714x4761.jpg
Prebacivši se u biologiju mogli bismo ustvrditi kako se radi o – monokulturi, a svaka druga biljka koja se u njoj pojavi ubija se otrovom, herbicidima. (Šifra Monsanto, bivši, sakrio se pod Bayer.) Kao da na Zemljici (zemlji) preko svih meridijana i paralela (zamišljenih vijuga) raste samo, GMO soja. Raznolikost, biološka, sve manja i manja. Rezultat ove jednadžbe je i sljedeći: Istina je, uglavnom, ono o čemu medija šuti, prekriva šutnjom, na različite načine i s različitim materijalima, dok je ono o čemu izvještava propaganda i laž (lažne vijesti). Ili: medija služi kako bi vas natjerala da vidite ono što ne vidite, a ne vidite ono što vidite. Kako se na internetu još mogu pronaći rupice kroz koje bi mogla promaći istina i sloboda, to će se uskoro, zakonski, začepiti. Začepit će se i administrativnom mjerom – osnivanjem nekakve agencije koja će također – administrativno – moći suditi. Tipična boljševička mjera u ruhu novoga totalitarizma. (Tamo se doduše nisu mučili s novim „agencijama“, bila im je dostatna stara tajna policija.) Čepit će se po EUniji, što prije kako bi se osigurali uvjeti za „slobodne“ i „poštene“ izbore za EU parlament. Pobjednici bi trebali biti „M i M“ „stranka“, Merkel i Macron, a rezultat bi se postigao – cenzurom cenzure.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezani članci

Komu je još „Lijepa naša zemlja Hrvatska“ doista lijepa i naša?

hrvatski-fokus

DRŽAVNI TEROR I TERORIZAM – Lustracija je jedini lijek za duboke rane hrvatskoga društva

HF

HRT zatajio napad na katoličke svećenike

HF

Hrvatska vlada mora zaštititi ministra Hasanbegovića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...