Hrvatski Fokus
Aktualno

Na Bukovcu obilježen Dan Vjenceslava Miheteca

Pjesame posvećene Majci Božjoj Remetskoj

 
 
U subotu 9. 2. 2019. u Zagrebu u parku o. Vjenceslava Miheteca na Bukovcu, u organizaciji župljana župe Remete održan je program u sjećanje na o. Vjenceslava. Smrtni dan o. Vjenceslava obilježava se već četvrtu godinu. A Tako je tijekom ovih godina postavljena spomen ploča, park je dobio ime po o. Vjenceslavu, izašle su dvije knjige s nagovorima i propovijedima o. Vjenceslava (Duša Remetskog Romara i Hrabro naprijed dobri i dragi ljudi), a u subotu je bila predstavljena i novo izašla zbirka pjesama pod nazivom: Majci Božjoj Remetskoj u čast, u nakladi župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.To je rukovet duhovnih pjesama posvećeni Majci Božjoj Remetskoj iznikao iz duša 28 pjesnika. Većinu pjesama pronašao je i vjerno sakupljao i čuvao o. Vjenceslav, a želja mu je bila da jednog dana budu i objavljene. Kako bi on sam rekao: Govorite o Svetištu i svojoj djeci da se ne zaboravi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/01_2019_vijest_knjiga.jpg
Povod za nastanak ove knjige pjesama posvećenih Majci Božjoj Remetskoj, zahvalnost je o.Vjenceslavu, karmelićaninu, remetskom župniku i dugogodišnjem čuvaru remetskog svetišta, za sav napor koji je uložio u očuvanje svetišta, ali ponajviše za pažnju, prijateljstvo koje je pružao nama koji smo bili okupljeni oko njega i za sjeme ljubavi prema dragom Bogu koje je u nas obilno sijao. Kaže se da je ljubav prema Bogu izvor hrane za druge. O. Vjenceslav sve nas je duhovno hranio, velika je bila njegova ljubav prema Bogu.
 
Slušajte ga kako govori: „Dobri i dragi ljudi, govorite svagdanom s Isusom "Očenaš", s anđelom "Zdravo Marijo", s Elizabetom "Blagoslovljena ti među ženama". Bit će tada među nama blagoslivljan Isus. Ljudi, ne bojte se biti Božji. S Majkom Božjom Remetskom molite da budete jači od grijeha. Molite za dar poslušnosti i ne zaboravite: sve po Bogu, sve s Bogom i bez Boga ništa."
 
Na početku programa, nakon molitve krunice, nazočnima su se obratili: g. Stipe Zeba – izaslanik gradonačelnika GZ, g. Ivan Čelić – saborski zastupnik i izaslanik predsjednika gradske skupštine GZ, gđa. Livija Butući – potpredsjednica gradske četvrti Maksimir i izaslanica predsjednika gradske četvrti Maksimir. Nakon čega je uslijedio recital pjesnika Ivana Iveka Milčeca i Peje Šimića. Na koncu sve je začinio prekrasnim govorom i blagoslovom župnik Svetišta Gospe Remetske karmelićanin Ilija Tipurić.
 

Teodora Živković

Povezane objave

“Nisu dio udruženog zločinačkog pothvata”

HF

Frljić, Teršelić, Pupovac, Vučić, Nikolić, Dodik, Pusić, Lukić… u istom kolu

HF

Modrić je kapetan kao što je bio Dražen

HF

Hvala ti, druže Nešo!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više