Hrvatski Fokus
Aktualno

Pred nama je Samoborski fašnik 2019.

Dođite u Samobor od 22. veljače  do 5. ožujka 2019. godine

 
 
Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj, a ove godine obilježava se 193. godina održavanja Fašnika i postojanja Slobodne Fašničke Republike.
Vrijeme: 22. 2. 2019. – 5. 3. 2019.
 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/samoborski-fasnik-vatromet.jpg
Samoborski fašnik najstarija je i najvažnija kulturno-turistička manifestacija grada Samobora, pa Grad, njegove institucije, gospodarstvenici i građani, daju sve od sebe ne bi li svaki put opravdali očekivanja desetaka tisuća posjetitelja, ugostili ih te im pružili što više zabave i smijeha.
 
Bogat ovogodišnji program fašnika odvijat će se tijekom dva vikenda i na Pokladni utorak na više lokacija u gradu. Osim simbola Samoborskog fašnika – Princa Fašnika, Srake i Fiškala, kroz 12 dana trajanja manifestacije moći ćete vidjeti i neizostavne maškare, brojne glazbene izvođače, zabavljače i plesače, revije i izbor najboljih maski, Srakotrk, Dječji fašnik te završnu Fašničku povorku.
 
193. Samoborski fašnik završava 5. ožujka 2019. godine uz svečani vatromet, kada Princa Fašnika tradicionalno osude za sve nevolje u protekloj godini, a paljenjem lutke Fašnika osigurava se da u godini pred nama ne bude negativnih utjecaja.I ne ludujte prerano, jer Samoborci poručuju: 'Bedaki noriju s'aki dan, a pametni samo na Fašnik!'
 

Anđelka Felja; https://www.putovnica.net/dogadanja/samoborski-fasnik

Povezane objave

Dalić – Plenković 6:0

HF

Protuhrvatski ustanak u srpnju 1941.

HF

Tko i što je danas Josip Leko?

HF

APIS – sredstvo za dobivanje izbora

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više