Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Događaj stoljeća u Crnoj Gori

Crnogorska skupština proglasila ilegalnom i nevažećom srbsku okupaciju 1918. godine

 
 
Događaj stoljeća, a ne “najvažniji politički događaj zadnjih 1.5 mjeseci“, jest: ODLUKA Crnogorskog Sabora (Skupštine) o proglašenju srbske okupacije 1918. ilegalnom i nevažećom! Isto slijedi, ako već nije, za Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori. Nekako istovremeno, u zemljopisno tako dalekoj Ukrajini, ali srcu tako bliskoj: Proglašenje autokefalnosti Ukrajinske Pravoslavne Crkve.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/03/maxresdefault.jpg
Nakon ovih stoljetnih događaja (Centennial events) smijemo li se ne pitati: Što je najvažniji i najveći politički problem u RH? Moramo ga izreći i precizno formulirati. Ako to ne možemo, kako ćemo puno složenije probleme razumjeti, a kamoli riješiti. Formulacija majke svih hrvatskih političkih problema ovisi samo o nama, za razliku od prijedloga rješenja, ma kako dobri bili. Dakle smatram: Srbska okupacija Hrvatske 1918. (tzv. “Prisajedinjenje”), čije posljedice još uvijek trpimo, nikada nije proglašena ilegalnom i nevažećom. I dalje, nije li naš najvažniji zadatak donijeti DEKLARACIJU HSUS-a?: Najvažniji i najhitniji zadatak Hrvatskoga Državnoga Sabora je proglasiti REZOLUCIJOM srbsku okupaciju Hrvatske 1918. ilegalnom i pravno nevažećom.
 
U stoljeću Tehnologije(!), nema Odbora, ali niti Ministarstva Tehnologije! Molim primijetiti da u Bavarskoj postoji Ministarstvo Gospodarstva, Infrastrukture, Transporta i Tehnologije (Bavarian Ministry for Economic Affairs, Infrastructure, Transport and Technology). Napomena: Posljedica ovakve particije djelatnosti u Ministarstva je kakav profil (da ne kažem životopis!) (ne) može biti „Ministar gospodarstva“! Daljnja razmišljanja i savjetovanja o podjeli nužnih djelatnosti u Ministarstva, dakle spajanje, ukinuće trenutnih i osnivanje novih, kao i mapping/preslikavanje Odbora u Ministarstva, ostavio bih za slijedeći sastanak.
 

Tomislav Nürnberger

Povezani članci

Konačno su izvijestili o dokazima koji podupiru teoriju curenja iz laboratorija COVID

hrvatski-fokus

Zgadila mi se emisija Hrvatskoga radija o događajima u Americi

hrvatski-fokus

Kina i talibani imaju zajedničke interese

hrvatski-fokus

Slovenske vanjskolitičke neprilike

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...