Hrvatski Fokus
Vanjska politika

SRBIJA – Na istoku ništa novo

Tehnomenadžerska struktura želi prikriti vlastite grijehe iz prošlosti i oprati nelegalno stečeni novac

 
 
Kod naših "komšija" sve po starom. Nikako ne mogu shvatiti kako je problem u njihovim glavama, a ne u garniturama koje biraju na vlast. Eto, večeras su predvođeni Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS-a (državne televizije) uz povike: "Vučiću, pederu!" i "Uhapsite Vučića!" Čuju se i povici "Ustaše!", "Ustaše!" I "Gotov je!", "Gotov je!" Načinjena je i manja materijalna šteta, stigla je interventa policija, ministar policije Stefanovića najavljuje oštre sankcije i spreman je braniti gazdu (do daljnjeg – ovisno o situaciji).
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/03/1150533_protest-beograd_ls.jpg
Dragan Đilas je bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider Demokratske stranke, uz to i poslovni čovjek – koji se, kako upućeni tvrde, posljednjih godina dobro okoristio u sivoj zoni srpskog biznisa, kao i krug oko njega, iz "Saveza za Srbiju". Riječ je o jednoj tehnomenadžerskoj strukturi čija je namjera prikriti vlastite grijehe iz prošlosti i oprati nelegalno stečeni novac – tako barem tvrde dobro upućeni. Tako se, primjerice, za Borka Stefanovića (čija je "krvava košulja" postala simbol revolta i pokretač protesta) već godinama javno govori kako je prodao NIS (Naftnu industriju Srbije Rusima za 20 % njezine vrijednosti). Boško Obradović je opet, lider pro-fašističke organizacije "Srpski pokret Dveri" koja je u Srbiji parlamentarna stranka i najčešće nastupa s klero-fašističkih pozicija. Sve je to, naravno, daleko od težnje za nekim suštinskim promjenama. Srbija se i dalje vrti u krugu svojih megalomanskih velikosrpskih ambicija, ne shvaćajući da će sve ono što su u zadnjih 30-ak godina pokušali gurnuti pod tepih, doći kad-tad na naplatu. A do tada…čekamo što će "ratoborni" Šešeljev nasljednik i njegov bivši potrčko Aleksandar Vučić poduzeti.
 
Kad je o susjedima riječ, prijeti bez pardona, oštar je, arogantan, otresit i odlučan do te mjere da se sav zajapuri i izobliči. Baš me zanima hoće li mu takav blef proći u vlastitoj kući – ili se već krije negdje u Banovcima (kao i njegov prethodnik i idol Sloba Milošević u vrijeme ožujskih demonstracija 1991., kada je na zdanje TV Beograd kidisao Vuk Drašković sa suprugom Danicom i svojim četnicima).
 

Zlatko Pinter

Povezani članci

Trumpov odvjetnik uzvraća udarac

HF

Pedeset najutjecajnijih Židova 2020.

HF

Putinov sirijski manevar

HF

Ondarođena Čehinja – Vera Jourova

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...