Hrvatski Fokus

Ne daj Bože da se ostvare islamski radikalno fundamentalni ciljevi na periferiji Europe

 
 
Za bosanskohercegovački građansko-vjerski rat za teritorije moći će se reći da je prestao tek onda kada u zemlji krene pomirba zaraćenih strana. No po onome kako beha suvremenost izgleda u ovih nepunih četvrt stoljeća otkako je utihnulo pucanje u zemlji, ne vide se nikakvi znaci pomirbe naroda, što se čini da rat još uvijek traje. A zaista i traje, ne više preko puščanog nišana već lažima, klevetama, nepravdama, ubijanjem hrvatskih povratnika, i iskrivljavanjem istine zaustavljenog rata. Najžešći nastavak beha rata se vodi na polju nepriznavanja onog drugog u njegovom nacionalnom i vjerskom identitetu, u nepriznavanju tuđih žrtava, u nepriznavanju onakve Bosne i Hercegovine za kakvu se borio onaj drugi narod, ona druga vojska ili armija, u herojiziranju zločinaca iz reda vlastitog naroda, i ponovnog ubijanja žrtve iz reda onog drugog naroda.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/historia-de-la-yihad.jpg
Zbog takve političke klime koja vlada više od dva i pol desetljeća  Bosna i Hercegovina je sve dalje od pomirbe, i sve bliža oružanom nastavku u Daytonu zaustavljenog rata. Ni jedan dio beha društva, kao ni svjetska zajednica, koja se obvezala izgraditi mir, ne čine ništa na izgradnji pomirbe, istine o zaustavljenom ratu, beha istine kako one bliže tako i one dalje. Po onome što se čuje, i što dolazi iz njihovih ureda i institucija narodi zaključuju da svi oni zapravo rade protiv pomirbe, i svaki korak k miru i pomirbi koji napravi mali čovjek iz reda bilo kojeg beha naroda nasilno zaustavljaju i kažnjavaju.
 
Kao i na razini globalne svjetske politike i u Bosni i Hercegovini jači, međunarodna zajednica sa svojim snagama i institucijama, kao i brojniji, bošnjačko-muslimanski narod, razbijaju svaki most koji izgradi mali obični čovjek, ne dajući da ga prijeđe, ili da se na njemu sretnu dijalog, tolerancija, kao temelji pomirbe. I ništa stoga nije na tako žestokom udaru u Bosni i Hercegovini  kao što je pomirba, od strane onih koji su bili najodgovorniji, i jesu, za njenu izgradnju. Zar onda bilo tko, napose svjetska zajednica kao protektor u zemlji, ima moralno pravo govoriti o miru, dok čini sve svojom pristranošću da beha rat nikad ne stane.
 
Mir se može graditi i rasti jedino na pomirbi. Pomirba je temelj mira. A u zemlji nigdje zraka pomirbe ni svjetla mira. Naprosto svim tim galamdžijama, u prvom redu Svjetskoj zajednici i brojnijem bošnjačkom narodu, niti je do pomirbe niti do mira. Potvrda njihove prljave koordinacije i sinkronizacije je u politici beha nesigurnosti, straha, i u zadnje vrijeme glasnog zveckanja oružjem. Tamo gdje se čuje zveckanje oružja, tamo se ratnici pripremaju za ubijanje, progone i etnička čišćenja. I ne samo odrasli već i djeca. Djeca u islamskom svijetu. A u tu vjersku radikalnu zajednicu Bošnjaci su duboko uvukli i federalni beha dio. „Askeriranje" djece, u kojem zajedno sudjeluje i Svjetska zajednica šutnjom, i bošnjačka strana praksom po centrima za obuku koje više i ne skrivaju, nije politički materijal za izgradnju pomirbe, stuba mira.
 
Uvijek su u prošlosti pobjednici u ratu, mir  iskorištavali kao vrijeme još dubljeg porobljavanja pobijeđenih i okupiranih naroda, kao i pripremu za slijedeći rat, ili nastavak zaustavljenog. To pravilo u detalje  primjenjuje bošnjačka  strana iz građansko vjerskog beha ubijanja za teritorij. Njihov osjećaj pobjednika glavni je razlog nesigurnosti i rušenja svih napora za izgradnju pomirbe, mostova između zaraćenih naroda. Bezobrazna je ta pobjednička bahatost muslimansko-bošnjačkog naroda u tolikoj mjeri da čine sve da se beha rat nastavi i traje sve do konačnog cilja stvaranja šerijatske Bosne i Hercegovine, za početak na okupiranom federalnom dijelu a zatim i na cijelim beha područjima. Politika je to svih islamskih zemalja, čisti islamski entiteti, na kojima nema mjesta drugim i drugačijim napose ne kršćanima i kršćanstvu. Beha gradovi pod muslimansko-bošnjačkom kontrolom iz kojih su protjerali sve nemuslimane, izgledi su buduće muslimanske Bosne i Hercegovine. Za takav beha entitet bošnjačka se strana sve intenzivnije i otvorenije naoružava.
 
Svakim danom daytonskog nametnutog mira sve glasnije odjekuju bošnjačke prijetnje naoružavanja za ono kako, najveći rušitelj zajedničke multinacionalne i multikonfesionalne  Bosne i Hercegovine, sin ratnog zločinca Alije Izetbegovića Bakir govori „za nedaj Bože". A to znači za ne daj Bože da se pokuša izgraditi stara beha slika multietničnosti i multireligioznosti, slika kada su se na toj europskoj periferiji oslanjale u miru crkva na džamiju, džamija na crkvu, crkva i džamija na sinagogu i obrnuto. E to je ta slika protiv koje Bakir naoružava svoj narod i svoju zločinačku Armiju. Bosna i Hercegovina ne smije izgledati drugačija od drugih islamskih zemalja, ne smije biti u svom društvenom životu nacionalno i vjerski šarena, ne smije imati kršćanski, europski i demokratskih kockica na svom mozaiku, i za brisanje svih tih nemuslimanskih obilježja treba naoružati narod i armiju da budu spremni djelovati tamo gdje se pojavi takva šarolikost.
 
To je Bakirov razlog poticanja proizvodnje oružja, i prijetnje ratom, s kojim nastoji ubiti i razrušiti stari povijesni beha izgled. Nije daleko od tog zločinačkog cilja, cilja kojeg mu je otac zacrtao i označio, ostavljajući ga u amanet današnjem najkrvoločnijem vjerskom diktatoru koji je sa svojim neistomišljenicima napunio turske zatvore, a kojeg Bakir ugošćuje u turciziranom i do srži pozelenilom Sarajevu. Na svjetskoj je zajednici odgovornost da pokrene Dayton 2, kako cijela Bosna i Hercegovina ne bi bila turcizirana, arapizirana i zelena kao što je današnje etnički i vjersko čisto muslimansko Sarajevo. Na Bakirovo „za nedaj Bože" svjetska  zajednica mora odgovoriti istim mjerama „za ne daj Bože" da se ostvare ti islamski radikalno fundamentalni ciljevi na periferiji Europe.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Nije vrijeme za mješovite škole

HF

Bosanska Posavina – jučer, danas, sutra

hrvatski-fokus

Pilati peru krvave ruke

HF

Suvremeni bošnjački janjičari

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više