Hrvatski Fokus
Gledišta

Kolinda negira Domovinski rat

Predsjednica na tragu velikosrpske politike

 
 
Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović
Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku
Poštovana g. Predsjednice!
Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku. Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i snagom vlasti agresivno namećete izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju „Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/189_2018072318193234.jpg
Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio borba protiv stečevina NOB-a, jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije (to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije… ali ne rojalističku (četničku), nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već Jugoslaviju.
 
Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i uspostavom samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot stečevina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv stečevina NOB-a!Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991. godine, kao i vas u Pazinu na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam. Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana, Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22. ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolom pisao pismo sinu Miroslavu (sva tri sina su mu svećenici, Miroslav preminuo 2004.,  Vjekoslav preminuo 2015. i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili, ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku Crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.
Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih, pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!
S poštovanjem!

 

Lili Benčik, Pula

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Branitelji kazneno prijavili Jadranku Kosor

HF

Prekinuti finaciranje velikosrpskih projekata

HF

Policija me nastavlja progoniti

HF

Đorđe Ćurčić: Želimo doći do dodatnih sredstava

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više