Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Konkretna mjera protiv iseljavanja

Vukovarsko-srijemska županija sufinancirat će kupnju kuće ili stana za obitelji i mlade

 
 
Vukovarsko-srijemska županija objavila je u ponedjeljak javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na svojem području za 2019. godinu u vrijednosti od 800 tisuća kuna tako što će ta županija u gradovima sufinancirati kupnju kuće ili stana u iznosu od 25.000 kuna, a na područjima općina u iznosu do 35.000 kuna.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/csm_fertighaus-bauen-startseiten-bild_d13e0ec91d.jpg
Pravo na financijsku potporu imaju osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva nisu starije od 45 godina te osobe čiji bračni ili izvanbračni drug i njihova djeca, životni partner ili neformalni životni partner i njihova djeca u vlasništvu ili u suvlasništvu nemaju stan ili kuću, rekao je za Hinu obnašatelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Kruno Šarić.
 
Dodao je kako se, osim bračnih parova, tom mjerom mogu koristiti i samci, još neoženjene i neudane osobe. "Namjera nam je pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike s ciljem naseljavanja mladih i mladih obitelji te sprječavanja raseljavanja s područja Vukovarsko-srijemske županije. Ocijenili smo kako su demografski problemi puno veći u našim selima nego u gradovima, a to i razlog zašto kupnju nekretnine u općinama sufinanciramo s više novca nego u gradovima", istaknuo je Šarić.
 
Također je rekao kako u županijskoj upravi od ponedjeljka ujutro, nakon što je raspisan javni poziv, telefoni neprestano zvone. "Veliki je broj mladih ljudi zainteresiran za ovu mjeru, koju iduće godine namjeravamo nadograditi dodatnim povoljnostima", rekao je te dodao kako se 25 i 35 tisuća kuna ne čini mnogo, ali s obzirom na to da su cijene nekretnina na području istočne Slavonije duže vrijeme vrlo niske, ti iznosi nisu zanemarivi.
 
U selima županjske Posavine uz granicu sa Srbijom ili na iločkom području moguće je kupiti solidnu obiteljsku kuću od stotinjak metara četvornih s okućnicom za 100.000 kuna. Javni poziv traje od 1. srpnja do 31. kolovoza 2019., a pravo na sufinanciranje imaju svi mladi i mlade obitelji koji su ove godine već kupili kuću ili stan ili imaju predugovor za kupnju kuće ili stana. Jedna od obveza korisnika sufinanciranja je da kuću ili stan za koji je ostvareno sufinanciranje ne smiju prodati najmanje pet godina počevši od godine u kojoj je ostvarena potpora.
 

d.d., https://direktno.hr/domovina/vukovarsko-srijemska-zupanija-sufinancirat-ce-kupnju-kuce-ili-stana-obitelji-i-mlade-160165/

Povezane objave

Nijemci otvaraju nove termoelektrane

HF

Sajam koji iz godine i godine jača i raste

HF

Slobodna tržišta više ne postoje

HF

Može li ugljen postati zeleno gorivo?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više