Hrvatski Fokus

Svakim danom proziva se jedan po jedan Anto i po jedna Kristina

 
 
Turski neometani povratak u Bosnu i Hercegovinu ne samo da je smrtna opasnost za njenu budućnost, već i za Europu i njen ujedinjen mirni prosperitet. Svako nestajanje beha zajednice Bošnjaka-Hrvata i Srba, pod oživljenim turskim carstvom, nestajanje je i Europe i njenih vrijednosti. Napose je na udaru, i u procesu nestajanja, njen vjerski kršćanski identitet.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/HE2_1101.jpg
Kršćanski tisućljetni identitet Bosne i Hercegovine, kojeg su Osmanlije pokušale neviđenim zločinima genocida i konfesiocida istrgnuti iz te zemlje, danas brže nestaje pod čizmom sultana Erdoğana i pašâ Izetbegovića, Komšića i Džaferovića, negoli u periodu zloćudnog danka u krvi Osmanlija. Kao nikad dosad u dugoj hrvatsko kraljevskoj beha prošlosti ne broje se krvna zrnca kršćana, kao što to danas čine nekada samozvani i samopriznati Turci, kasnije Hrvati, Srbi, neopredijeljeni, muslimani, Jugoslaveni, Muslimani da bi se zaustavili kao Bošnjaci, iz kojeg već polako izlaze i nastoje ući u Bosance. Glavna karakteristika mirnodopskog bošnjačkog rata etničko vjerskog čišćenja kršćana, napose katolika u federalnom dijelu beha zajednice, je stalno kontroliranje nacionalni i vjerski krvnih zrnaca beha „nevjernika“. Sarajevo, taj nekadašnji nacionalno vjerski šareni grad, a danas zeleniji od bilo kojeg muslimanskog grada u svijetu, što ga čini najnesigurnijim mjestom za život kršćana u Europi, vjerskim slobodama i ljudskim pravima, veliki je laboratorij analize krvnih zrnaca preostalog kršćanskog puka.
 
Svakim danom proziva se jedan po jedan Anto ili Kristina da pokažu nacionalnu i vjersku krvnu sliku, na temelju koje im se određuje egzistencijalna sadašnjost i budućeg življenja u Bosni i Hercegovini. Većina ih se poslije analize nacionalno krvnih zrnaca, kao gubavci  izgone, u prvom redu sa radnog mjesta, a zatim bez egzistencijalnih sredstava za život sa vrećicom u ruci prisiljeni su da napuste i taj Sarajteheran, grad  izrastao u muslimansko-bošnjačkom genocidno konfesiocidnom procesu etničko vjerskog čišćenja.
 
Govore generali muslimanske džihadističke ABiH, u Sarajevu, a to znači i u Bosni i Hercegovini, da je u građansko-vjerskom beha sukobu za beha teritorij „Dedo pobijedio Đedu", „Nana pobijedila mamu", „Babo pobijedio tatu", „Alija pobijedio Iliju", „Mujo pobijedio Miju", „Sabina pobijedila Kristinu"… Jednom riječju muslimani su pobijedili kršćane, islam kršćanstvo. A sudbina poraženih je ili bijeg ili ropstvo. Drugog izbora u Sarajteheranu kršćani nemaju. Praksa i posljedica svih muslimanskih pobjeda u pohodima osvajanja i islamiziranja kršćana i njihovih prostora. Bosna i Hercegovina je školski primjer na kojem se vide i danas posljedice turskih osvajanja i islamiziranja osvojenih kršćanskih naroda.  Kao i ovo što se danas nakon dva i pol desetljeća muslimansko-džihadističke agresije na Bosnu i Hercegovinu i njeno kršćanstvo događa u Sarajteheranu.
 
Rat poslije rata, brutalniji, i sa svim elementima genocida i konfesiocida, što ih privodi kraju muslimansko-bošnjačka strana. Nije samo muslimansko-bošnjački vjerski i politički vrh genocidno konfesiocidan u agresiji na kršćane i kršćanstvo u federalnom beha entitetu. U taj udruženi zločinački pothvat aktivno se uključila i svjetska zajednica, koja je, zapravo, danas glavni krivac biološkog nestanka autohtonog kršćanskog naroda u Bosni i Hercegovini. Napose njeni visoki predstavnici Bildt, Petritsch, Ashdown, Schwartz-Schilling.
 
Hrvati katolici u Bosni i Hercegovini su, zapravo, žrtve globalnog svjetskog kršćanofobizma, koji je dio Novog svjetskog poretka, ideologije reguliranja broja stanovnika na izabranim euro kršćanskim prostorima. Nije, stoga, slučajno izabrana Bosna i Hercegovina, kao europski centar kršćanofobije. Beha prostor na kojem se stoljećima sudaraju tri civilizacije, tri kulture, tri vjere i tri u, gotovo svemu, različita svijeta, jedinstven je poligon za iskorjenjivanje jedne svjetske, nacionalne, vjerske, i autohtone  komponente. One koju su nemirna beha vremena turskog okupatora zločinima genocida i konfesiocida svela na najmalobrojniju komponentu u beha zajednici.
 
U kontinuiranim planiranim smjenama ratova, progona, silovanja i zločina, smjenjivali su se dobitnici, a hrvatska žrtva ostavljana od svih, u prvom redu licemjerne i sve više deeuropeizirane i dekristijanizirane Europe, ostajala je uvijek ista, te poslije svakog rata malobrojnija. Kada je pobjeđivao kršćanski Đedo, ili Dida, okupatora Dedu kršćane je samo nakratko, nažalost, obasjavalo sunce slobode. No kada je ponovo, kao sada u građansko-vjerskom beha ratu, kako pobjednički kaže general muslimanske ABiH, pobjedio Dedo Đedu, nastalo je najcrnje i najbolnije vrijeme za kršćane u Bosni i Hercegovini. Odmazda pobjednika Dede nad poraženim Đedom i Didom pokazuje se u najcrnjem mogućem obliku. Sarajteheran je ostalo bez i jedne ulice ili trga po nazivu poraženog Đede, i Dida, te  na njihovim mjestima našla se, pod prijetnjom generala pobjedničke armije, a u isto vrijeme ti isti generali kojima je bio vrhovni zapovjednik ratni zločinac Alija Izetbegović govore o stotinama tisuća žrtava iz svog naroda, imena Deda.
 
Kakva je vladavina muslimansko-bošnjačkih Deda i generala vidljiva je u sve zelenijem Sarajteheranu. Jer tamo gdje vladaju generali, napose generali armije čiji vrhovni zapovjednik je bio ratni zločinac i zemlju tajno dijelio po Beogradu, a ostatak Bosne i Hercegovine ostavio u amanet okupatorskom genocidisti i konfesiocidisti, u takvoj zemlji ne vladaju zakoni već diktatura, kaos, mržnja, osveta, anarhija. Vladavina etničkog i vjerskog čišćenja onih naroda koji nisu iz reda vladajućih generala. Etničko i vjersko čišćenje Kristina, Anta, Ilija, Mara, te rušenje i uzurpiranje njihovih crkava i pretvaranje u džamije, kao hrvatsko katoličke Notre Dame, crkve Svete Marije u Jajcu. Pokazatelj vladavine pobjedničkih generala muslimanske ABiH, ćiji pripadnik je bio i drugi član muslimansko-bošnjačkog beha Predsjedništva Željko Komšić.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Čekamo Josipovića s jasnim dokazima

HF

Angela Merkel izdaje Europsku uniju

HF

Rješenje je referendum

HF

Dva muslimansko-bošnjačka člana…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više