Hrvatski Fokus
Aktualno

Miletić zaštićuje talijanske fašiste

Vijećnik Petar Ćurić u ime građana Pule predložio amandmane Miletiću

 
 
Sve popularniji puljski gradski vijećnik i jedan od najaktivnijih puljskih vijećnika, Petar Ćurić (HDZ), dosljedan svojim brojnim i vrlo zapaženim inicijativama, za nadolazeću je 17. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Pule predsjedniku Tizijanu Sošiću predložio dopunu dnevnoga reda sa čak tri dodatne tematske točke. Ćurić je spretno sastavljenim amandmanima od puljske gradske vlasti zatražio da na dnevni red uvrste i raspravu „Treba li Grad Pula u školskoj godini 2019./2020. osigurati svim puljskim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice i nastavni pribor?“ – a temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske da će država od jeseni svim đacima osnovnih škola osigurati besplatne udžbenike. Oko toga su se, podsjetit ćemo, lani u Puli itekako lomila koplja. Naime, vijećnik Ćurić je svojedobno od gradonačelnika Pule Borisa Miletića zatražio da besplatne udžbenike osigura Grad – po uzoru na ostale istarske gradove kao što su Umag, Labin i Rovinj – no, Miletić je to odbio, a na koncu je sve završilo Sošićevim grubim i nedemokratskim izbacivanjem vijećnika Ćurića iz Komunalne palače, u kolovozu prošle godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/image23.jpeg
Petar Ćurić
 
U novom amandmanu, Ćurić pita puljskoga gradonačelnika doslovno »bi li se barem sada malo smilovao« i kao čelna osoba »najprosperitetnijeg hrvatskog grada«, kako to Miletić često za Pulu kaže, u ime gradske vlasti, mladim Puljanima osigurao barem besplatne radne bilježnice i nastavni pribor? Jer, troškovi za iste često dosegnu i 1000 kuna po đaku, a jasno da mnoge obitelji imaju više djece. Ćurić u aktu navodi i da mu je poticaj za ovaj amandman došao brojnim pozivima i emailovima građana Pule, koji su ga učestalo kontaktirali i inzistirali da se ova tema obvezno stavi na dnevni red. Od ostalih Ćurićevih amandmana, izdvajamo pitanje zašto su stali radovi na sanaciji sanitarnog čvora u KUD-u Matko Brajša Rašan (inače, riječ je o rijetko uspješnom amandmanu oporbe koji je prošao na Proračunu za 2019. godinu, a zanimljivo da je i taj amandman predložio Ćurić), te postoje li u Puli gradski stanovi za 'zaslužne građane' po uzoru na Zagreb, te po kojim se oni kriterijima dodjeljuju?
 
Posljednji Ćurićev uvršteni akt, prijedlog je rasprave o dostojnom obilježavanju sjećanja na tragediju koja je pogodila hrvatski narod u Istri 13. srpnja 1920., a znakovito je da će nagodinu biti točno 100 godina od ovoga strašnog čina. Riječ je o fašističkom spaljivanju hrvatskog Narodnog Doma u Puli. Ćuriću nije jasno zašto puljska gradska vlast sustavno odbija obilježavati sjećanje na ovaj sramotni čin fašističkih militantnih odreda i dostojno ga komemorirati, a s druge se strane kune u antifašizam i vrijednosti antifašističkoga pokreta – te se Ćurić s pravom pita kako gradonačelnik Miletić objašnjava takvo svoje ponašanje pred hrvatskom javnosti…?
Redovna 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule održat će se u srijedu, 31. srpnja, s početkom u 17 sati, u puljskoj Komunalnoj palači. (v.h.)

Povezane objave

Nije dostojan niti spomenuti riječ hrvatski branitelji a kamoli prolivenu krv za Hrvatsku

HF

M. Jareb i I. Lučić Plenkovićevi “povjesničari”!

HF

Podrška generalu Branimiru Glavašu

HF

Titoljubac i Titoštafetonosac ne voli Hrvate

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više