Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Brat Ćiće Senjanovića kažnjava Hrvate

Hoće li Senjanovići, Lukići i Pupovci presuditi i crkvi sv. Marka?

 
 
»Siniša Senjanović (rođeni burazer feralovca Ćiće Đermana Senjanovića, nap. a.), sudac Visokog prekršajni suda u Zagrebu, nakon pune 4 godine donio je pravomoćnu presudu kojom je izvođač pjesme 'Bojna Čavoglave' prekršajno kažnjen zbog javnog izvikivanja pozdrava 'Za dom sprem i…? Je li, po Vama 'Senjanovićima', kuna, himna i grb simboliziraju mržnju prema ljudima različite vrste, vjerskog i etničkog identiteta, primjerice prema Pupovcu i njegovoj ljubljenoj Slavici? Ako ne poznajete hrvatsku povijest ili ju ne želite znati, pitajte onda kućnog prijatelja feralovca Đermana Ćiće, pitajte onog mudrog orjunaškog istoričara Dragana Markovinu! Vi, pravdoljubivi 'Senjanovići', kad bi mogli vjerojatno bi do temelja srušili i crkvu svetog Marka u Zagrebu, zar ne, jer na njenom krovu već više stotina godina stoji, po Vama, fašistoidni, rasistički ustaški grb s prvim bijelim poljem, koji po Vama jednako tako javno simbolizira mržnju. Prema komu to!?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/zds5.jpg
Za povijesne analfabete evo nešto o toj 'ustašoidnoj' crkvi: crkva sv. Marka u Zagrebu jedna je od najstarijih zagrebačkih građevina, što potvrđuju romanički elementi nađeni na pročelju crkve. Izgrađena je kao trobrodna dvoranska građevina, davno, još u XIV. stoljeću, kao gradečka župna crkva; župa se spominje još davne 1261. godine. Ima lijep portal, a prije je ispred njega bio stup srama, gdje su vezali ljude i izvršavali kazne koje je izrekao gradski sud. Prepoznatljiva je po raznobojnom zvoniku i krovu (A. Macetti i Machiedo), na kojem su grbovi grada Zagreba i (ustaški?) grb Trojedne kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije – s prvim, ('ustaškim') bijelim poljem, baroknoj lukovici i skladnom južnom pročelju na kojem je figuralno najbogatiji gotički portal u Hrvatskoj.
 
Jesu li HOS-ovci zbog rasne mržnje kopirali 'ustašoidni' grb s crkve sv. Marka? Mnogi od najboljih ratnika hrvatske pobjedničke vojske, slavni i besmrtni HOS-ovci, položili su svoje mlade živote na oltar mile nam domovine Hrvatske. Ti hrabri momci 'preslikali su' hrvatski grb s crkve svetog Marka i spremno ginuli za svoju hrvatsku grudu, ponosno kličući lijepi i humani pozdrav 'Za dom spremni'! Tada to nikomu nije smetalo a prvi hrvatski predsjednik ih je 'dekretom' potvrdio kao sastavni dio hrvatske vojske a danas dođoše puritanski 'Senjanovići' kako bi ovakvim bizarnim presudama oskvrnuli i njihove kosti, osramotili njihove najbliže.
 
Marko Roso je prvi pjevač kažnjen zbog 'Čavoglava', vjerojatno na temelju nečije prijave, i to od prije četiri godine, 2015. Cijeli predmet 'kiselio' se dakle dugo vremena u prašnjavim ladicama Visokog prekršajnog suda e da bi svjetlo dana ugledao neslužbeno tek danas zahvaljujući istraživačkoj novinarki Slavici Lukić boljoj polovici 'prote' Milorada; dakle, što se vremena tiče presuda je donesena retrogradno!? Obzirom da se ruzinavo hrvatsko pravo-suđe u donošenju odluka služi i ovakvim presedanima, hoće li puritanski 'Senjanovići' koristiti i ovaj presedan da bi post(h)umno presudili svim HOS-ovcima koji su na rukavu nosili ovaj inkriminirani ustaški poklik. Ili će nam 'barbari s istoka' poslati račun za utrošene 'kuršume' kojima su pobili ove ustaške guje (po Ivi Josipoviću), odnosno po Milanoviću pripadnike zločinačke organizacije?
 
Bili bi sretni kad bi se jednog dana ostvarila pritajena želja naše Predsjednice s početka mandata pa da ona postroji počasni vod HOS-ovaca, priđe onim svojim teškim vojničkim korakom do sredine postrojbe, do hrvatskog barjaka s prvim bijelim poljem, i krikne onako ženstveno ZA DOM, a vojnici odgovore jednako onako kako je 30 tisuća gledatelja odgovorilo dragom Jo Šimuniću s maksimirskih tribina: SPREMNI! A kad bi 'Senjanovići', temeljem ovakvog presedana, retrogradno kaznili onih 30 tisuća ustašoidnih navijača Visoki prekršajni sud zaradio bi po ustaškoj glavi 100 eura i 200 kuna sudskih troškova. Dakle, bilo bi to ukupno tri milijuna eura i 6 milijuna kuna. Bio bi to pravi biznis politički retardiranog hrvatskog pravo-suđa! Za sve novotarije glede ovakvih 'nacionalističkih' presuda pitajte samo 'Morgenblatt' i njegovu istraživačicu, sveznajuću Slavicu Lukić-Pupovac!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Juraj Haulik – prorok jugoslavenske propasti

HF

Vjerujem Barišiću, a ne napadačima

HF

Branko Roglić – najbogatiji Hrvat!

HF

Je li Milorad Pupovac zbog Corone u samoizolaciji?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više