Hrvatski Fokus
Društvo

Slučajno ili ne? Previše brojeva šest

6-6-6 počinje biti previše šestica…

 
 
Slučajnost ili ne, jedno je sigurno, naš se moderni svijet izgleda zgusnuo između dvije šestice: 6. lipnja i 6 milijuna. Možda je ova slučajnost malo isforsirana?Najveći broj povjesnih događaja imaju sasvim slučajne datume i u svakom slučaju neovisne od volje ljudi. Međutim, neki se mogu i programirati. Za iskrcavanje (u Normandiji) jasno je da je takav događaj mora biti vrlo točno planiran. Ipak, ukras na tortu, može li se također dopustiti da jedan povijesni datum bude simbolički programiran?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/maxresdefault.jpg
Evo na što nas podsjeća Wikipedia: „Prvotni dan 5. lipnja 1944. je promijenjen zbog nepovljnih meteoroloških prilika. Saveznički časnici su odlučili da otpočnu operaciju 6. lipnja unatoč meteorološkim uvjetima koji su bili jednako nepovoljni.“Ne zna se što bi se dogodilo 5. lipnja da nije bilo oluje, nasuprot tomu 6-og lipnja, izgleda, da ne bude zabune, meteorološki uvjeti su još uvijek bili nepovoljni. U 6 sati ujutro šestoga dana šestoga mjeseca godine: razdanilo se, plima je bila niska: plan je bio da se Amerikanci iskrcaju s nekih 5000 brodova na plaže Nacre koje su preimenovane u „Utah“ i „Omaha“, a engleske i kanadske prema istoku na plaže zvane „Gold“, „Juno“ i „Sword“.
 
6-6-6 počinje biti previše šestica. Je li netko zainteresiran za ove šestice? Jer ove šestice nas podsjećaju na jedan drugi rat i onih „šest milijuna“. Potražimo može li se s te strane štogod pronaći? Brojevi su vrlo važni i puni smisla za Mojsija i njegove nasljednike ali između svih brojeva broje ŠEST je „Bog nad Bogovima“, gospodin, Gospodar nad svim drugim gospodarima. Davidova zvijezda ima 6 krakova, svijet je stvoren za 6 dana u povijesti koja ima trajati 6 tisuća godina. Mishna, rabinska kompilacija Tore ima 6 dijelova i citira se 6 Alyota /dijelova Tore/ za vrijeme blagdana Yom Kippura. 6 stotina godina je starost Noe u trenutku potopa i 6 stotina tisuća je broj obitelji koje prate Mojsija u trenutku Izlaska.
Približavamo se 6 milijuna. Ali ovih 6 milijuna su završeni i o njima se ne može odlučivati. Rat od 6 dana bez vjerojatno nije zaista trajao 6 dana, ali kada smo sada upoznati s ovom židovskom simbolikom znamo da jedan rat od najveće važnosti mora biti od 6 dana. Možemo li još dodati i ovih 6 milijuna?
 
U Voltaireovom Filozofskom riječniku nalazi se pod pojmom „Židov“ na prvom mjestu za broj 6 stoji jedno istrjebljenje:„Traži se također za strance isto ono pravo kakvo su Židovi imali u zemlji Kaananu: odgovora se da su imali ono što im je Bog dao. Tek što su zauzeli Jerihon i Lais koji su bili u građanskom ratu u kojem je Benjaminovo pleme bilo gotovo potpuno istrebljeno, muškarci, žene, djeca: ostalo je samo 600 muškaraca: ali narod nije htio da jedno pleme bude istrebljeno i odlučio je zametne krv i vatru u čitavom gradu Manašeovog plemena, da ubije sve muškarce, starce, djecu i udate žene i sve udovice i da uzme 6 stotina djevica  koje će dati onim 6 stotina preživjelim iz Benjaminovog plemena da obnove ovo pleme da bi broj dvanaest njihovih plemena bio uvijek potpun.
New York Times, 1920., str. 8.
 
Ono što još više čudi, postoji – pogledati u knjizi Don Heddesheimera Prvi holokaust lista od 276 naslovljena na 6 milijuna masakriranih Židova, ubijenih i onih kojima se prietilo da će biti, izašlo u anglosaksonskom tisku prije rata u vremenu od 1897. do 1945. Radilo se o tomu da se stvore američki fondovi za pomoć  Židovima u istočnoj Europi kojima je prijetio Car.Dakle tko je, Roosevelt ili Eisenhower, bio veći filosemit da odluči o ovome datumu? I oni se iskrcaše ŠEST-oga dana. Biblijski, zar ne? Bog stvori svijet za 6 dana a Amerikanci prihvatiše odgodu. I kad su prihvatili odgodu to nas spektakularno podsjeća na Hiroshimu: ZNA SE DA JE HIROSHIMA TREBALA OZNAČITI POČETAK „AMERIČKE ERE“, a TO JE TAKOĐER DATUM SIMBOLIČKI VRLO VAŽAN. Je li datum izbacivanja bombe bilo lakše po volji utvrditi nego iskrcavanja – jedan bombarder u pratnji dva lovca? Čak ako slučajnost samog događaja ima prizvuk okultnoga, ne može se ne upitati: Tko je odlučio o bacanju bombe na Hiroshimu 6. kolovoza?
 
Jedna naznaka: Jacob Schiff je financijski podržavao Japan protiv Rusije 1905. Za to je čak primio odlikovanje o japanskog Cara. Kad se Japan 1910. htio usuglasiti s Rusijom o Mandžuriji on se osjećao izdanim, opijen bijesom, javno je rekao „ovaj savez s Rusijom, neprijateljem cijelog ljudskog roda, najavljuje veliki rat u koji su uključene i Sjedinjene Države.
(Jacob Schiff je iluminat, Wall Street bankar, koji je financirao Trozkog i 10 000 terorista koji su izvršili Oktobarsku revoluciju. Jacob Schiff je telegramom naredio Lenjinu ubojstvo cara Nikolaja II. Romanova i cijele obitelji, op. K.P.)
 

Francis Foumain, https://jeune-nation.com/culture/six-juin-six-millions-six-aout.html

(s franc. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Salaminski vojnici

hrvatski-fokus

Pustinja Blaca

HF

EPIGRAMI – Trojka složno juri u beogradsku noć

HF

Apokalipsa je počela

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više