Hrvatski Fokus
Hrvatska

I novinari su krivi za srpsku agresiju

Vesna Alaburić postala i stručnjakinja za medije

 
 
Vesna Alaburić, odvjetnica i stručnjakinja za medijsko pravo, komentirala je uhićenje Gordana Duhačeka nakon dva twita, od kojih u jednom piše ACAB, a u drugom je prepjevana pjesma Vila Velebita. „Ne sjećam se da je ikada u proteklih trideset godina protiv nekog novinara ili bilo kojeg građanina pokrenut postupak zbog onog što je napisao, uključujući napise i priloge na društvenim mrežama. Smatram da Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira ne sadrži ni jednu odredbu koja bi omogućila prekršajno kažnjavanje za sadržaje objavljene u medijima ili na društvenim mrežama. Utoliko ovaj postupak smatram presedanom za koji iskreno vjerujem da će biti i posljednji takav primjer reagiranja na javno izgovorenu riječ i smatram da se radi o nedopustivom ataku na slobodu javnog izražavanja“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/3841758_1.jpg
Sasvim očekivano od „stručnjaka za medije“. Sasvim očekivano u kontroliranom totalitarnom medijskom režimu bivše  države. U kojem, iako je Hrvatska međunarodno priznata država, u posljednjih trideset godina nije prekršajno gonjen niti jedan novinar tog režima. Kad nije prekršajno gonjen, ni nekadašnji predsjednik HND-a Saša Leković zbog njegova „atentata na njega“. A i malom je djetetu jasno da je to bio atentat na Hrvatsku, iz medijskog podzemlja. A u tom režimu, slučaj Duhaček kao i slučaj Klancir. Zbog obične (nužne) policijske provjere mjesta boravka, „antifašisti“ na nogama. A novinarka Karolina Vidović Krišto zbog „povrede Jasenovca“ (jasenovački broj žrtava) leti sa HRT-a. Dok se one koji se izruguju Vilom Velebita, hrvatskom himnom i Banom Jelačićom, i one koji se izruguju veselju Hrvata zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji 2018. uzdiže i slavi.
 
Od to hrvatskog nacionalnog veselja, neki Kurspahić s dvojicom pravi sprdnju (dramu – igranu predstavu) kao Oliver Frljić s hrvatskom zastavom. Njih se u Hrvatskoj uzdiže na tron ponosa i časti. Kao da je predsjednik Hrvatske vlade Karl Marx: „Hrvati su otpad od naroda, treba ih ukloniti“. Hrvati, kao da žive u pres loncu u koji se komprimira mržnja.  
 
Uostalom, postoji mišljenje (mnogih) da su novinari! (srpski) najodgovorniji za krvoproliće koje se dogodilo u Hrvatskoj i u BiH prije 25 do 30 godina. I na Kosovu. Postoji mišljenje (mnogih) da je Ivica Račan 2000. potjerao novinare koji su objektivno prenosili informacije s terena, tako omogućili obranu Hrvatske u srpskoj agresiji na Hrvatsku. Zar nisu novinari govorili u eter da Hrvati pale gume u Dubrovniku kada je Dubrovnik gorio od srpskih granata. Pa kažu da je jedan novinar (snimatelj) naručio (platio) jedno ubojstvo u Bijeljini, gospođo odvjetnice novinara i odvjetnici Gordana Duhačeka.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Politikantski džepni rječnjak

HF

Među poginulima nema prezimena Pusić, Hajdaš, Mrak, Zlatar, Jakovina, Bauk, Mrsić…

HF

AFORIZMI – Imovina i domovina

hrvatski-fokus

Popis stratišta u Zagrebu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više