Hrvatski Fokus

Vjerski put islama – Muslimani poveli, Bošnjaci nastavili

 
 
Svakim novim danom unitariziranja i centraliziranja dijelova Bosne i Hercegovine pod kontrolom ratne i poratne mladomuslimanske političko vjerske partije, Stranke Demokratske Akcije Alije Izetbegovića i njegova nasljednika sina Bakira, jača veza religijskog i etničkog u muslimansko-bošnjačkom društvu. Ne bi bilo strašno za beha zajednicu da se ta religijska islamska politika ne prenosi, čak i nameče, i nemuslimanima, napose Hrvatima kao federalnom partneru. Brišu se i najmanji zidovi između politike i vjere koji su bili izgradili euromuslimani na tom europskom tlu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/10/alijab_1.jpg
Sve su vidljiviji obrisi radikalnog islamskog entiteta, koji se sve manje i manje razlikuje od ostali islamskih zemalja. I u najmanjoj sličnosti dijelova Bosne i Hercegovine pod vladavinom dinastije Izetbegović, a koji se svakodnevno šire i pojačavaju, otkriva se namjera i cilj građansko vjerskog beha rata. Na jednoj, obrambenoj strani vidio se strah nemuslimana, napose Hrvata kao malobrojnijeg beha naroda, strah od Alijine Islamsko deklaracijske Bosne i Hercegovine, i na drugoj agresorsko osvajački muslimanski pohod k cilju vladavine šerijata. Da je to muslinanski cilj vidjelo se u Alijinom pozivu tisućama i tisućama šarolikih džihadista, vehabija, mudžahedina, isilovaca, kako onih izvana što su ulazili u Bosnu i Hercegovinu, tako i onih domaćih koji su se, kroz Izetbegovićevu Islamsku deklaraciju spremali, čekali i dočekali svoje vrijeme. Njihovim vjerskim motivima, i brutalnostima ratovanja, građansko vjerski beha sukob ubrzo je prerastao u svjetski globalni vjerski rat. Bio je to, i još uvijek jest, budući da Bošnjaci još nisu zaokružili granice svoje Islamske Republike Bosne, početak svjetskog sukoba vjera i civilizacija, u kojeg su muslimani uveli Zapad 11. rujna 2001. i tada, brutalnostima ubijanja i rušenja, nagovjestili ISIL i isilizam, najkrvaviju i najbrutalniju, najrazorniju i najopasniju vjersku ideologiju u povijesti čovječanstva.
 
Na tragu današnjeg Isila bila je i politika Alije Izetbegovića koji je bio spreman u rujnu 1994. godine prihvatiti jedan, čak i ne velik, dio Bosne i Hercegovine sa atributom Republika, i u kojoj bi, a to je bio uvjet, bili tadašnji Muslimani, odnosno današnji Bošnjaci, većinski narod, njome upravljali i dominirali, što bi bio korak do Svjetskog priznanja čistog muslimanskog entiteta na toj europskoj periferiji. Europa i cijeli Zapadni demokratski i kršćanski svijet uvidio je Alijine namjere, i spriječio ga u tom nacifašističkom naumu. Lažno se sve od tog ratnog perioda prikazuje da je taj Alijin cilj odbijen na Prvom bošnjačkom saboru, jer prava istina je da to nije prihvatio Zapad. Zapadno protivljenje muslimanskom vjerskom entitetu na pragu vlastite kuće, razlogom je kasnijeg stvaranja muslimansko-hrvatske federacije, i uvođenje Međunarodnog protektorata u podijeljenoj bosansko hercegovačkoj zajednici.
 
Ipak i u ograničenoj bosanskohercegovačkoj, bošnjačko, hrvatsko, srpskoj zajednici, bošnjačka radikalna politika kontinuiteta, dinastije Izetbegovića nije odustala od ratne ideje, što je i bio razlog krvavog građansko vjersko rata za teritorij, te kasnijeg vjerskog globalnog sukoba za islam, čisti muslimanski entitet u Europi. Ta opcija radikalnog islama na nekadašnjim prostorima genocidno konfesiocidnog, naci fašističkog Osmanskog carstva još uvijek je politički aktualna u mnogim muslimansko-bošnjačkim, podjednako i u političkim i vjerskim centrima. Taj suludi cilj opravdavaju riječima, ako ne izborimo, bez obzira kojim sredstvima, a cilj opravdava sva sredstva, čisti muslimanski entitet uzalud nam sve žrtve koje smo dali na tom putu,, i čime opravdati svu onu silnu pomoć u milijardama i milijardama dolara i eura koju smo dobili od naših, po vjeri, bratskih zemalja.
 
I kad ih svijet otkriva u opasnim namjerama, mijenjaju omotač za taj cilj, i omotavaju  ga u građanski koncept Bosne i Hercegovine. Idu i dalje pa kažu građanska Bosna i Hercegovina u nekom, šerijatskom, republikanskom izgledu. Zamagljivanjem svjetske zajednice, na način kako je to radio Izetbegović stariji, Bošnjaci su se sami razgolili, nakon čega predsjednik SDA Izetbegović mlađi uoči 7. Kongresa partije kaže da mu je vjerski (islamski) zakon iznad svjetovnog. Eto razloga zbog kojeg su Muslimani izvršili agresiju na hrvatski narod, i u ime čega su vodili krvavi vjerski rat u Bosni i Hercegovini, učinivši ga čak globalnim vjerskim ratom. Da je Izetbegoviću mlađem vjerski zakon iznad svjetovnog pokušaj je i opravdavanja milijardi dolara koje su došle iz islamskih bratskih zemalja, u prvom redu od Islamske Republike Iran, te i od drugi muslimanskih zemalja, koje su gradnjom džamija na okupiranim hrvatskim prostorima, Travnik, označile teritorijalne granice buduće muslimanske Bosne i Hercegovine.
 
No, upravo ovim voditi bosanskohercegovačku zajednicu Bošnjaka, Hrvata, Srba i Ostali, bošnjačko-muslimanska strana pokazuje svijetu da je Bosna i Hercegovina moguća samo sa tri čista nacionalna vjerska entiteta, budući da svako drugo uređenje nije u skladu sa islamskim zakonima funkcioniranja država. Prije negoli Bošnjaci ovladaju cijelim federalnim prostorima, i  šerijatski njime zavladaju, svijet bi morao priznati volju beha naroda, i Bosnu i Hercegovinu konfederalno urediti od tri nacionalna entiteta, bošnjačkog, hrvatskog i srpskog. Time bi Bošnjaci neometano mogli svoj entitet urediti na način da im vjerski zakoni budu iznad svjetovni, Srbi svoj entitet da putiniziraju, a Hrvati svoj entitet europeiziraju. Tako uređena, sa dva nacionalna, hrvatski i srpski, i jedan vjerski bošnjački entitet, Bosna i Hercegovina bi zaista bila svijet u malom.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Izdajnik ne zaslužuje imati domovinu

hrvatski-fokus

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija prijeti Milanoviću odsijecanjem glave

hrvatski-fokus

Nezacijeljene rane prošlosti

HF

Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više