Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Puno je krivaca za sramotu u Areni

Obeshrabrivanje naroda je nacionalni tumor

 
 
        Potrebno je biti jak, kako bi postao velik; to je naša dužnost. Život je borba koju ne možemo izbjeći. Moramo trijumfirati!
Sveti Pio iz Pietrelcine
 
Priča kaže: Sotona nudi na prodaju sve svoje ovlasti, izuzev – obeshrabrenje (discouragement), što je najmoćnije sredstvo za uništiti čovjeka – duševno i tjelesno.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/maxresdefault.jpg
U najradosnije doba godine: ''U se vrijeme godište…'', Hrvatsku je obuzela predizborna predsjednička groznica, u čijim se kampanjama, uz obične osobne optužbe, promiču nove smjernice za bolju budućnost hrvatskog naroda; osvanuli su i provokativni veliki plakati napisani na sa sloganima kandidata napisani na ćirilici; došla je Lepa Brena s pratnjom i obitelji iz Beograda i napunila Arenu u Zagrebu, i kaže: ''Teško je bilo sakriti ovu sreću''; Aleksandar Stanković – Aco ugostio je ''Nedjeljom u 2'' na HRT-u poznatu aktivisticu Natašu Kandić iz Beograda, koja je izrazila ''zabrinutost promjene stava Hrvatske o ratnim zločinima, kao da nakon ulaska u EU više nema potrebe za procesiranjem.'' Mogli bismo donijeti zaključak: Hrvati vole Srbe, a Srbi vole Hrvtsku!
 
Borba za tron
 
Aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja s potporom HDZ-a kani dobiti drugi mandat, ne baš na zaslugama – nego na novim obećanjima. Njezin protivnik s ''karakterom'' Zoran Milanović, oko kojeg su se okupili ini ljevičari, poraženi komunisti, ucviljeni jugofili, srboslavlje i četnička urota, kriminalni i korumptirani ostatci iz poraženog režima. Uglavnom, mrzitelji samostalne i demokratske države hrvatskog naroda. Od ozbiljnih kandidata treba posebno spomenuti dr. Miroslava Škoru, koji kaže da će se boriti: ''Za uspješnu, poštenu, transparentnu, ponosnu Hrvatsku…'' Naglasio je također ''da bih želio da izbori budu 'za' nešto, ne 'protiv' nekoga''. Zanimljivo je, da se na ''desnici'' nalazi podosta kandidata, po hrvatskom običaju (Ex usu) koji će u krajnjem slučaju oduzeti glasove Kolindi Grabar-Kitarović i Miroslavu Škori, što će dovesti Milanovića u drugi krug.
 
Predsjednički izbori u RH ne mogu proći bez Pupovčeve provokacije, koji je na uglednim mjestima postavio velike plakate s imenima kandidata – napisane na ćirilici. Naime, dobio je novac iz proračuna, a koalicijski je partner s Plenkovićem u Vladi, stoga se on osjeća pozvanim da unese srpski element u predizbornu kampanju za predsjedni(cu)ka RH.
 
Brena može 'Jugoslovenku' – pevati  u Zagrebu!
 
''Spetakularan koncert nekadašnje  najveće jugoslavenske zvijezde (i četnikuše), Lepe Brene, u krcatoj zagrebačkoj Areni, na kojemu je publika gotovo pala u trans od sreće, pjevajući zajedno s njom uglas 'Jugoslavenku'…'', izvijestili su mediji u Hrvatskoj i ''regionu''. Ni za vrijme Jugoslavije na još većim komunističkim skupovima nije bilo toliko jugosavenskih zastava na jednom mjestu, kao u Areni na koncertu Brene! Kako bi jugoslavenstvu iskazala najviću počast, Brena se sputila na pozorncu u ljuljački u obliku crvene petokrake i –  zapjevala: ''Oči su mi more Jadransko, kose su mi klasje panonsko, sestra mi je duša slovenska, ja sam Jugoslavenka. Kad pogledam naše more, naše reke, naše gore svu lepotu gde sam rođena i sve što bi reći znala u srcu sam zapisala, živela Jugoslavija. Zemljo mira, zemljo Tita, zemljo hrabra ponosita, širom sveta o tebi se zna, volimo te naša mati, nećemo te nikom dati, živila Jugoslavija. Tu je rođen Mršal Tito, naše ime ponosito, ko heroja ceo svet ga zna, blago zemlji što ga ima, pamtiće se vekovima, živila Jugoslavija'', i to uz vatromet.
 
''Ovo je pjesma za sve nas koji smo bili protiv rata, ona je simbol zajedništva koje su budale uništile: morate vidjeti delirij publike nakon prvgih taktova Jugoslavenke u Zagrebu'', piše Slobodna Dalmacija. Nakon 30 godina poražene Jugoslavije i međunarodno osuđenog zločinca Tite, koji je na listi među 10 najvećih krvnika XX. stoljeća. Što reći na ovakve izazove? Hrvatsku su izdali njezini izabrani zastupnici i sudstvo, kojima u traumi jugoslavenstvu ometa normalno upravljajem vlasti u RH.
 
Oglasio se i Dejan Jović, nakon Pupovca, po rangu drugi četnik u Hrvatskoj, koji s Tvrtkom Jakovinom predaje povijest na Hrvatskom vojnim učilištu – dr. Franjo Tuđman, kao i na Sveučilištu poilitičke znanosti u Zagrebu, kako je bio oduševljen u Areni i na svome tweetu podijelio snimku dijela koncerta u kojem Lepa Brena izvodi pjesmu ''Jugoslavenku''. Treba podsjetiti, da je prije koncerta Lepa Brena bila gošća zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na ručku u restoranu Tač. Time je Bandić ovom svojom gestom okuražio Brenu.
 
Što drugi kažu o koncertu u Areni
 
''Davno mi se uvukla u srce jedna izjava Mate Crkvenca, nekadašnjeg ministra financija u Vladi Ivice Račana: ''Narod živi dobro samo što to ne zna''. I Hrvati su 8. svibnja 1945. bili oduševljeni ulaskom 'osloboditelja' u Zagreb, samo što to tada još nisu znali. Ali je zato ovih dana dvadeset tusuća ljudi u zagrebačkoj Areni iskreno skočilo na noge od oduševljenja kad je Lepa Brena zapjevala 'Jugoslovenku'. U isti čas je eksplodirao i velečanstveni vatromet. Zanimljivo, 'našoj Breni' nitko u tom trenutku nije isključio struju i mikrofon kao onomad Thompsonu. A dvadeset tisuća grla je urlalo od veselja.'' (Zvonimir Hodak, Direktno.hr)
''Sve izgleda kao da smo ponovno u Jugoslaviji, protiv koje smo se  borili i koju smo, uz velike ljudske gubitke, pobijedili u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu. U povodu ovog skandala nitko se ne javlja. Čak ni udruge i pojedinci koje  pišu prijave za svaki koncert Marka Perkovića Thompsona, poglavito kad on izvodi domoljubnu pjesmu iz Domovinskog rata – 'Bojna Čavoglave'. Pored toga, na Breninim koncertima nema hrvatskih, već jugoslavenske zastave i obilježja. Ona je Jugoslavenka, a što su oni koji su s njom to pjevali?''. (Mladen Pavković, Dragovoljac.com)
 
Četvorica  generala Hrvatske vojske u miru, Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk, oglasili su se priopćenjem u kome su osudili koncert Lepe Brene u Zagrebu: ''Je li slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija u Adventu, zagrebačkome Adventu, kojem se volimo hvalti pred cijelim svijetom, desetak dana prije Božića, tjedan dana prije izbora za predsjednika RH. Tko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskog glavnog grada? Tko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? Tko izlaže ruglu našu teško stečenu Državu? Je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnog grada suverene i međunarodno priznate države?''. (HRSvijet.net)   
''Što se onda čudimo da nam 'pevaljka' napuni Arenu – onu našu zagrebačku dekoriranu petokrakama i uz zvukove 'Jugoslavenke' dovede u trans dijela onih Tuđmanovih 20 % što ovu državu nikad nije volilo niti želilo i to u najradosniji dio godine – Zagrebački Advent. Sram nas bilo!!!'' (Josip Pečarić)
 
Sve ovo što se u Hrvatskoj zbiva ovih dana ne smije obeshrabiti hrvatski narod, niti izgubiti vjeru i volju u bolju budućnost u našoj domovini, najljepšoj zemlji na svijetu. Ne smijemo dozvoliti da nas sotone dovedu u položaj bespomoćnosti, u gubljenje samopovjerenja u sebe i u hrvatski narod, koji je toliko puta ustao u obranu svoje domovine bez izgleda za uspjeh, ali providnos Božja uvijek je došla u pravo vrijerme i s toga ne trebamo gubiti nadu u još jednu – konačnu pobjedu nad domaćim veleizdajnicima i petokolonašima. Treba zamesti krvavi trag Tita i srboslavlja u Hrvatskoj, jer dosta je bilo 100 godina srpskog zuluma.
 
Nije kriva šesdesetgodišnja baba Fahreta Živojinović, zvana Lepa Brena, za čiji se dolazak u Zagreb znalo devet mjeseci, nego su za njezin dolazak i dozvolu za koncerte u Areni odgovorni: predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, antihrvatski mediji i organizatori koncerta – smeđoglavi supovi.
''Samo je jedna Hrvatska, volite je, gradite je, biti će onakva kakvi ćemo mi biti – mi u Domovini i vi ovdje u iseljeništvu.'' (Dr. Franjo Tuđman, Norval, 1990.)
 
Ubrzo ćemo vidjeti tko će biti izabran za najodgovorniju dužnost u državi – predsjednika Hrvatske i kakvu ćemo Hrvatsku imati. A nakon toga vidjet ćemo hoće li državna i lokalna vlast preko ovog sramotnog čina prijeći šutke, ili će netko biti odgovoran za uvoz srpske ''kulturne'' agresije u Hrvatsku. Izaberimo osobu s državničkom odlučnošću u obrani slobode, sigurnosti i časti hrvatskog naroda u Hrvatskoj. Ne zaboravite, nitko nije kukavstvom postao besmrtan! (Nemo ignavia immortalis factus est!)  
Sretan Božić i veselu Novu 2020. godinu želimo prijateljima, poznanicima i hrvatskim vijernicima i braniteljima u našim domovinama –  Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i hrvatskom iseljeništvu!
 

Rudi Tomić, Toronto

Povezane objave

Posjetite novi mrežni preglednik Hrvata u Srbiji

HF

Vladimir ‘Spider’ Sabich – svjetska skijaška zvijezda

hrvatski-fokus

Jad i bijeda Tomislava Žigmanova

HF

Hrvatski orlovi – Milwaukee, WIS, US – 100 godina postojana i uspješna rada

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više