Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Čudo: Thompson na Hateveju, ali samo ton

Zar ćemo čekati kugu kako bismo ga tamo i vidjeli kako pjeva?

 
 
Zapisi u doba Corone
Ponedjeljak, 6. travnja, 2020.
O kako sunčan dan, skoro bih pusti staroga Sutchma da mi trubi i pjeva. Vjetar jak, istočnjak pa poneke ptice jedre. Jedre i Corone. Zamišljam kakvoga epidemiologa kolekcionara amatera kako trči za njima i lovi im onom mrežom za leptire, pa s njima u herbarij. Valjda u „coronarij“. Sve je vani neki SF. Susjeda je pod maskom, jedva ju prepoznajem, ali vodi psa, po njemu je prepoznajem. On je bidan bez maske i ni ne zna koliko sretan. Tko zna dokle, jer dosad su stručnjaci, na pasju sreću, tvrdili kako Corona ne može sa čovjeka na psića, ali stvari se kompliciraju, pa su Nijemci već proizveli i testove za kućne ljubimce. A onda – Abstand. Ne bih im, mislim psima, tada bio u koži (krznu). Gora će im sudbina biti nego onima u Koreji i Kini koji završe u loncu. Eno su se zarazili i tigrovi u ZOO-u u New Yorku, kašlju, kišu. Doduše od njih je uvijek dobro držati pristojan razmak i kad ne kišu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/tompson-n1.jpg
Sve u svemu ubuduće ćemo živjeti u Abstandzivilisation – civilizaciji razmaka, civilizaciji „raziđi se“. To pred kraj. Svakakvih je još čudesa, kao da ih brojna skupina mađioničara, umjesto zečeva, razbacuje uokolo iz šešira. Uglavnom ništa nije normalno, pa bi, budući je to bilo njegovo glavno predizborno obećanje, a „normalnost“ ni približno ne ispunjava, trebalo pokrenuti opoziv Predsjednika Zorana Milanovića. Ali kako ćemo, kako skupiti potpise, kad smo svi u i na razmaku. Ništa od toga. Abstandzivilisation bi mogla, primjerice, odrediti i gorku sudbinu i nekoliko njezinih pripadnika koji bi zgodimice mogli poželjeti okrenuti odojka (janjca) na ražnju. Ne može, ne će ići, a jednome samome nit' se peče, previše mu, hladan ne valja, a nit' mu se usamljenome jede. Nadaje se dakle bolja, sretnija, budućnost praščića, janjaca, jarčića…, a kad još  odrastu, pa još steknu „imunitet“ – eto stada. To bi bilo dan poslije – kraja.
 
Bilo je danas još nevjerojatnih događaja, nu najfantastičniji je svakako – pojava pjevanja Thompsona na Hateveju. Kad sam čuo, nisam isprva povjerovao. On je naime za tu i ostali medij odavde bio negdje nestao. U nekoj vrsti ovdašnje predcoronske „crne“ statistike. Što nam se to javlja „s onoga svijeta“? Ili je Hatevej „testirana pozitivno“ pa nam se ona javlja „sa onoga svijeta“? Plašim se, Hatevej je za Corone pustio Thompsona samo pjevati. Zar ćemo čekati kugu kako bismo ga tamo i vidjeli kako pjeva?
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Hrvatsko sudstvo protiv Arne Šebalj

HF

Sigurnost ljubimaca za vrijeme blagdana

HF

Skandalozan potez HNS-ove ministrice Divjak

HF

Pšenica je zakonom zaštićena, dijete ne!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više