Hrvatski Fokus

Bože! utočištje naše i jakost, pristani k pobožnima cerkve tvoje molitvama…

 
 
Nezabaci svemogući Bože! puk tvoj u žalosti tebi vapući, nego radi slave imena tvoga tužnim na pomoć priteci.
Neizrečenu miloserdnost tvoju Gospodine! nami dobrostivo ukaži, da nas zajedno, i od sviuh grihah odrišiš, i od pedepsah, koje smo za njih zaslužili, izbaviš.
Molimo te, Gospodine Bože! dopusti nami slugam tvojim, s nepritergnutim razuma, i tila zdravljem veselisti se, i po prošnji prodičene blažene Marie vazda divice, i od sadašnje izbaviti se žalosti, i vikovito veselje uživati.
Nevolju našu, molimo te Gospodine milostivo pogledaj, i oštroću serditosti tvoje, koju smo pravedno zaslužili, od nas odvrati.
Bože! utočištje naše i jakost, pristani k pobožnima cerkve tvoje molitvama, ti sam početnik pobožnosti, i daj, da ono što virno molimo, istinito takodjer zadobijemo. Po Gospodinu našemu Isukerstu, i.t.d.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/220px-Krizsni_put_Hizsa_zlata.jpg
Molitvu prenosimo iz knjige: MOLITVENA KNJIGA VRATA NEBESKA
NAZVANA, IZ RAZLIČITIH KNJIGAH U JEDNO SASTAVLJENA, I NA DUHOVNU KORIST ILIRSKOG NAROD IZDANA PO
STIPANU GERDENIĆU
PREPOŠTU S. PAVLA APOŠTOLA OD NYIR-PALYI,
U KRL. GRADU PEČUHU CERKVE SV. AUGUSTINA ŽUPNIKU, I DUHOVNOG STOLA PRISEDNIKU.
 
Napomena, riječ je o petom izdanju, vjerojatno iz 1887., tiskanom u Budimu, „tiskom Martina Bago i sina.“ Predgovor autora datiran je: „U Pečuhu dne 10-a  Sičnja god. 1845.“ Uz naknadnu pripomenu u ovom izdanju kako je: „Prečastni duhovni stol biskupije Pečuhske od godine 1863. podielio izključivo pravo vlasniku tiskarne u Budimu Martinu Bago-u ovu molitvenu knjigu pod naslovom „Vrata Nebeska“ izdavati.“. Potpisan Stipan, sada kao Gerdenich, Prepošt i Župnik.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Je li Milorad Pupovac zbog Corone u samoizolaciji?

HF

MUP svjesno lagao o broju prosvjednika

HF

Prisegnula Kolinda Grabar Kitarović, nova hrvatska predsjednica

HF

Nije mu mjesto na skupu branitelja Gojko Šušak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više