Hrvatski Fokus

Na Pomenu obilježena 27. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

 
 
Na starom groblju na Pomenu kod Doljana, općina Jablanica, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozora-Rame od strane Armije BiH. Obljetnica je obilježena u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad i Župnog ureda sv. Ilije iz Doljana.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/ljilja-zrno-1.jpg
Ljiljana Zrno
Kao pripadnici brigade "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada život su izgubili Ljilja Zrno iz Šujice, Ivan Radoš iz Omolja, Ivan Petrović iz Mesihovine i Martin Baćak iz Letke dok su s ramske strane na ovim padinama poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić, te Marko Miljko iz Jasenice kod Mostara.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.
Sveto misno slavlje predvodio je fra Bože Milić, župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

 
Suborci svojoj Ljiljani
 
Ljiljana Zrno (7. IV. 1962. – 16. XII. 1993.) položila je život na Oltar Domovine prilikom odlaska na intervenciju prema jednom od napadnutih borbenih položaja Hrvatskih snaga na Oklajnici 16. prosinca 1993.Pokojna Ljiljana je sa svoja dva suborca (pok. Ivan Radoš i pok. Ivan Petrović Džaja) na putu do borbenog položaja zarobljena i mučki ubijena u neprijateljskoj zasjedi od strane muslimanskih paramilitanata tzv. Armije BiH. Blagopokojna sestra Ljiljana pridružena je nebeskoj vojsci Hrvatskih ratnika vječno uzdignuta na pijedestal slave Hrvatskog naroda.
Laka joj Hrvatska gruda!
Počivala u Miru Božjem!
 

Galečić-Šujica/HR HB, Sanitet HVO Brigade Kralj Tomislav iz Tomislavgrada, https://www.facebook.com/andrijamatijaspauk/photos/ljiljana-zrno-1962-1993gale%C4%8Di%C4%87-%C5%A1ujicahr-hbsanitet-hvo-brigade-kralj-tomislav-iz-/896336470534215/

 

https://www.rama-prozor.info/clanak/foto-na-pomenu-obiljezena-27-obljetnica-stradanja-hrvatskih-branitelja/57460

Povezane objave

Hommage Sarajevu

HF

Jurovicki: Treba nas povezati s maticom

HF

Ugroženi Hrvati u Živinicama

HF

Mustafa Cerić zagovara Khashoggijevo ubojstvo

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više