Hrvatski Fokus

Banalno, nespretno i glupo laganje javnosti predsjednika Vlade i HDZ-a

 
 
Ako je istina ono što je rekao Plenković, da ne želi znati i da ga ne interesira što DORH i USKOK rade, onda valja da se upitamo što njega kao predsjednika Vlade uopće interesira? Takva izjava, ako se logički interpretira, ujedno znači da Plenkovića NE INTERESIRA ni to ako DORH kao i USKOK ne rade NIŠTA ili ako svoj posao rade tako TRALJAVO da se gotovo nijednog ozbiljnog javnosti poznatog prekršitelja zakona po pitanjima zlorabe funkcija, korupcionaškog ponašanja, klijentelizma, uhljebništva i prouzročenih šteta po državni proračun RH, ne može privesti pravdi, a kamoli osuditi, naravno djelomice i radi lošega rada hrvatskog sudstva.?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/corriganbooks_wide-4c018f77eafc98845523c549c1e3a62df008a330-s400-c85.jpg
Misli li Plenković da je javnost, da su građani toliko glupi da smatraju da je time 'oprao ruke' glede svoga utjecaja ili utjecaja 'politike' na institucije države? Pa on je na čelu Vlade koju čine resorni ministri, koji pak trebaju valjda znati što se radi u njihovim sektorima, ili se ne radi, a trebalo bi da se radi! Po Plenkovićevom rezoniranju, očito on smatra da direktori  banke ne treba interesirati, i da ne trebaju znati što neki zaposlenici banke odobravaju 'loše' kredite, ili da neki blagajnik koristi novac banke za vlastite potrebe? Po njemu vjerojatno ni direktore tvornica ne treba interesirati što se i kako se u tvornici radi, radi li se kvalitetno ili se gube poslovi, ili da načelnika policije ne treba interesirati, i da ne treba znati ako i kako policajci primaju mito, ili što ne prijavljuju kaznena djela, ako se radi o 'poznatim' osobama ili o prikladnom mitu.!
 
Plenkovićevo pozivanje na predanost nultoj toleranciji na kriminal, ili predanosti borbi protiv korupcije, nije ništa drugo od banalnog, nespretnog i glupog laganja javnosti, budući da činjenice dokazuju da zapravo on nema ni najmanje želje da se bori protiv društvenih anomalija, koje rastaču hrvatsko društvo i dovode do apsolutnog nepovjerenja u institucije države, i time daje zeleno svjetlo svim oblicima nezakonitih vrsta ponašanje od korupcije do ozbiljnog kriminala.
 

Laslo Torma, dipl. ing. el.

Povezane objave

Komemoracija u Vukovaru i HOS

hrvatski-fokus

Plenković omogućio agresoru na Hrvatsku da uđe u Vladu i srbuje u Srbu

hrvatski-fokus

Hrvatska nije podijeljena

HF

Bolesno lešinarenje Olivera Frljića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više