Hrvatski Fokus
Hrvatska

Plenković odgovoran za moguću smrt bolesnika

Budući su novci opljačkani, nema ih za plaćanje duga veledrogerijama

 
 
Ako se ostvari prijetnja veledrogerija u Hrvatskoj da zbog četiri miljarde kuna duga bolnica ne će više isporučivati lijekove bolnicama ući ćemo u novu fazu radikalizacije društva u Hrvatskoj, za koju će isključivo biti odgovoran predsjednik Vlade Andrej Plenković, jer tolerira sveopću korupciju i ne zna voditi državu. Posljedica takve neznalačke i neodgovorne politike već je dovela do potpunog uništavanja hrvatskog gospodarstva. Kao nekada komunistička Jugoslavija, Hrvatska dana živi samo na velikom zaduživanju na međunarodnim tržištima novca, što nas čini izuzetno ranjivim kao društvo i državu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/pointers-on-buying-wholesale-drugs-from-distributors.jpg
Nu, nije golemi dug za lijekove jedini pokazatelj Plenkovićeve nesposobnosti i odgovornosti za radikalizaciju društva. Prema najnovijim istraživanjima, u Hrvatskoj 25 posto djece svaki dan ustaje ujutro gladno i odlazi spavati gladno. Naravno, to me podsjeća na moje djetinjstvo poslije Drugog svjetskog rata u Titinoj komunističkoj Jugoslaviji, kada sam bio više gladan nego sit. Slične riječi optužbe i upozorenja uputio sam Plenkoviću osobno u Bogovićevoj ulici u Zagrebu nekoliko dana prije zadnjih izbora. On se na to upozorenje nasmijao i oglušio.
 
Iako je prijetnja veledrogerija da ne će isporučivati lijekove tek sam početak strašne krize i radikalizacije društva, Plenković i njegov ministar financija ogulili su ovogodišnji proračun do kosti i sada se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Nedostupnost lijekova moglo bi biti opasnije za zdravlje hrvatskih građana od same korone. Daleko će više prerano umirati bolesni ljudi, a njih je jako puno u Hrvatskoj, zbog nestašice lijekova nego zbog "opasne" korone. Zar to nije radikalizacija društva i stvaranje uvjeta za moguće nove nasilne akcije očajnih pojedinaca?
 
Gospodine premijeru, gdje je novac? Znam da su ga Vaši ministri, članovi HDZ-a i poduzetnici lopovi stavili u svoj privatni džep. S druge pak strane, kao bivši diplomat i državni dužnosnik, znam da političari žive na visokoj nozi i nesmiljeno troše proračunski novac. U tu kategoriju nesmiljenog trošenja novca ide i kupnja blindiranih automobila za Vaš blindirani mercedes. Prodajte pola voznog parka u državnim institucijama i javnim poduzećima i imat ćete dovoljno novaca da se nagodite s veledrogerijama za nastavak isporuke lijekova.
 
U zaključku, gospodine Plenkoviću, i ja spadam u kategoriju vrlo ugroženih bolesnika. Neisporuka lijekova još će više ugroziti i moje ionako vrlo slabo zdravlje. Prvih nekoliko godina nakon povratka u Hrvatsku 1990. svaki dan sam plakao od sreće što sam se vratio u domovinu i na razne načine dao svoj mali doprinos u stvaranju slobodne hrvatske države. Danas, trideset godina kasnije, ponovno plačem jer su sve vlasti u toj državi od 2000. hrvatsku državu sustavno uništavale, dok je nisu dovele do situacije kad se moram pitati: Jesam li zaista bio toliko naivan i neinformiran, da sam se borio za državu, u kojoj će zapravo vladati oni koji hrvatsku državu nisu nikada htjeli tj. koji su se protiv nje borili? Da stvar bude dramatičnija, jesam li zaslužio da u toj svojoj hrvatskoj državi, nakon svega, prije vremena umrem zato što neću, kao i stotine tisuća drugih bolesnih ljudi, moći dobiti meni potrebne lijekove za održavanje na životu? Nije li to, gospodine predsjedniče Vlade, novi i daleko opasniji oblik terorizma, nego svi dosadašnji terorizmi u ljudskoj povijesti? Međutim, koliko vidim po Vašem arogantnom ponašanju u TV nastupima, to Vas osobno izgleda niti malo ne dira. Vi kao da ste čovjek bez duše i srca.
 
Nakon otkrića novih zdravstvenih problema u zadnje vrijeme, vjerojatno će mi liječnici propisati, ako ih bude, još nekoliko novih lijekova. Hoću li nakon toga morati moliti Hrvate u Australiji, kao što sam molio za pomoć Hrvatskoj u Domovinskom ratu, da nama bolesnicima u Hrvatskoj šalju potrebne lijekove da bi nas spasili od prerane smrti zato što imamo neodgovornu i nesposobnu vlast? Veliko je pitanje hoće li hrvatsko iseljeništvo, koje su sve vlade u Hrvatskoj prevarile i otpisale, ovoga puta reagirati na isti način kao i tijekom Domovinskog rata?
 

Antun Babić

Povezane objave

Zataškavala Milanovićeve afere

HF

Konstanta srbijanske agresije

HF

Srbija nema pravnu osnovu za pozivanje na univerzalnu jurisdikciju, općenito, a posebno na univerzalnu jurisdikciju u odsutnosti

hrvatski-fokus

Demografska destrukcija hrvatskog prostornog blaga i praznina

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više