Hrvatski Fokus
Kultura

Motiv s Božave slikara Nevena Otavijevića

Slika iz mašte, sjećanje na izlet s didom i babom

 
 
Posljednjih nekoliko godina kontinuirano pratim rad i opus suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara, pripadnika srednje generacije, Nevena Otavijevića iz Zadra. Očito je, umjetnik strastveno definira svoje djelo izborom raznolikih motiva, od aktova, preko veduta do krajobraza, realizirajući ih većinom u akrilu na srednjim formatima platna. Ne slika puno, postupno razvija svoj odnos sa slikom i temom, slikajući precizno i pažljivo.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/11/Motiv-s-Bozave-slikara-Nevena-Otavijevica-930x620.jpg
Svaki doživljaj motiva koji nadahnjuje, svaki potez kista, izviru iz dubine autorova bića, slijevajući se u jedinstvenu viziju. Nedavno sam zamijetio meni nesvakidašnje lijepu sliku, krajobraz, akril na platnu, 40 x 30 cm. „Motiv s Božave, slika iz mašte, sjećanje na izlet s didom i babom. Sjećanje na putovanje iz djetinjstva, more i cvrčke u šumi kraj mora…“, tako govori slikar.
 
To sjećanja odrasla čovjeka na vrijeme kada mu je cijeli svijet izgledao drugačije od ovoga danas, sjećanje na one kojih više nema a još su mu u glavi  svježe boje njihovih glasova, pamćenje vjetra i boje neba, zvukovi i šumovi, da, to je sjećanje na arkadijsko doba života, koje na žalost nedovoljno dugo traje, valjda zato da bi ga bolje pamtili i evo ga sada na ovom platnu, izniklom iz prošlosti i otetom od zaborava.
 
Motiv s Božave, akril na platnu, slikara Nevena Otavijevića, poziva nas da obnovimo i zapamtimo svoja sjećanja, na bilo koji način, riječju, slikom, tonom i povremeno se podsjetimo na te neobične, neuništive, vječne trenutke.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Otkrih čovjeka

hrvatski-fokus

Svjedočiti povijest

hrvatski-fokus

Nagrada Vlatku Perkoviću

HF

Moje slike nastaju svakodnevno

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više