Hrvatski Fokus
Znanost

Je li pandemija COVID-19 planirana u Rockefellerovoj ‘operaciji Lockstep’? 

Dijabolički planovi za svjetsku dominaciju obično se ne objavljuju kao lako dostupni PDF-ovi  

 

Dok se vlade bore protiv pandemije COVID-19, Snopes se bori protiv “infodemije” glasina i dezinformacija, a vi možete pomoći. Pročitajte naše provjere činjenica o koronavirusima. Pošaljite sve sumnjive glasine i “savjete” s kojima se susrećete. Postanite član utemeljitelj i pomozite nam da unajmimo još provjeravatelja činjenica. I, molim vas, slijedite CDC ili WHO za upute o zaštiti vaše zajednice od bolesti.U srpnju 2020. nekoliko korisnika društvenih mreža počelo je objavljivati ​​poruke o operaciji Lockstep, dokumentu koji je navodno objavila Zaklada Rockefeller, a koji pokazuje kako su globalne elite planirale proizvesti pandemiju COVID-19 u posljednjih 10 godina kako bi se provela policijska država. Kao i većina teorija zavjere, i operacija Lockstep temelji se na malom zrnu istine: 2010. godine Rockefeller Foundation je financirao vježbu planiranja scenarija koja je predviđala kako bi hipotetički budući događaji mogli utjecati na razvoj tehnologije. Ovaj dokument, međutim, ne pruža nikakav “operativni priručnik” za proizvodnju globalne pandemije.

Umjesto toga, predviđa se utjecaj na svijet u četiri različita scenarija (uključujući globalnu pandemiju). Kad malo bolje pogledamo ovu glasinu, postaje jasno da ono što se naziva “operacija Lockstep” ima vrlo malo sličnosti s pandemijom COVID-19 i da su velik dio straha oko ovog dokumenta proizveli dobavljači dezinformacija.Što je „Operation Lockstep: From Rockefeller Playbook“? To ne postoji. Za početak, gore prikazana slika pod naslovom “Operation Lockstep: From Rockefeller Playbook” predstavljena je kao da prikazuje snimku zaslona iz dokumenta koji je objavila The Rockefeller Foundation. Međutim, ne postoji dokument pod nazivom “Operacija Lockstep”, a ova slika nije potekla iz “Rockefellerove knjige priručnika”. Oni koji šire ovu glasinu povezali su operaciju Lockstep s izvješćem pod naslovom “Scenariji za budućnost tehnologije i međunarodnog razvoja” koje je Zaklada Rockefeller objavila 2010. godine.Dokument “Scenariji za budućnost tehnologije” predviđa četiri scenarija, od kojih se samo jedan, nazvan “Lock Step”, bavi globalnom pandemijom. „1. faza: prehlada / gripa. Blagi simptomi najviše. Medijska podrška masovnoj paranoji i strahu. Upotrijebljen neispravan sustav ispitivanja koji uzima bilo koji genetski materijal u tijelu i pokreće pozitivan rezultat. Napuhavanje brojeva slučajeva Covid, promjenom smrtnih listova, dvostrukim brojanjem i klasificiranjem svih smrtnih slučajeva, uključujući ostale bolesti i prirodne uzroke, kao COVID19. Zaključavanje će nas uvjetovati za život prema drakonskim zakonima, spriječiti prosvjede i prepoznati javni otpor, ”itd., Ne pojavljuje se nigdje u ovom dokumentu. U stvari, nigdje se u odjeljku „Zaključaj korak“ „Scenarija za budućnost tehnologije“ uopće ne spominje riječ „COVID“. “Pod krinkom pandemije, stvorit ćemo zatvorsku državu” iz Zaklade Rockefeller? Ne.Glasine o “operaciji Lockstep” često se dijele na društvenim mrežama zajedno s citatom: “Pod krinkom pandemije stvorit ćemo zatvorsku državu.”

Opet se ovaj citat nigdje ne pojavljuje u stvarnom dokumentu Rockefellerove zaklade. Čini se da ovaj citat dolazi iz pogrješnog tumačenja dokumenta “Scenariji za budućnost tehnologije” na blogu WordPress envirowatchrangitikei. Iako je Rockefellerova zaklada zamislila svijet u kojem su vlade provodile stroža pravila za borbu protiv pandemije (uključujući obvezni zahtjev za nošenjem maski za lice), nisu upozorile na “državu zatvora”. No što je još važnije, istinsko izvješće Zaklade Rockefeller nije predviđalo budućnost u kojoj su svjetski čelnici proizveli pandemiju za provedbu zatvorske države. Dio ovog dokumenta predviđa kako bi globalni čelnici reagirali na stvarnu pandemiju, a ne kako bi stvorili lažnu.Koje su sličnosti između “operacije Lockstep” i COVID-19? Malo i daleko. Iako se odjeljak “Zaključaj korak” stvarnog dokumenta bavi globalnom pandemijom, sličnosti između predviđenog scenarija Zaklade Rockefeller i trenutne krize COVID-19 rijetke su. Primjerice, hipotetska pandemija koju je zamislila zaklada započela je 2012. godine, potječe iz divljih gusaka i ubila je 8 milijuna ljudi u prvih 7 mjeseci. Usporedno govoreći, pandemija COVID-19 započela je krajem 2019. godine, smatra se da potječe od šišmiša, a prema Sveučilištu John Hopkins, u približno je 7 mjeseci ubila nešto više od 600 000 ljudi.Scenarij “Lock Step” također je predviđao da će se većina smrtnih slučajeva tijekom ove hipotetske globalne pandemije dogoditi na mjestima poput Afrike, jugoistočne Azije i Srednje Amerike. Od ovog pisanja, najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 – oko 140.000 – dogodilo se u Sjedinjenim Državama. Zašto je Rockefellerova zaklada izradila izvještaj „Scenariji za budućnost tehnologije i međunarodnog razvoja“? Da se bolje pripremimo za budućnost. Ova se glasina temelji na izvješću iz 2010. godine koje je objavila Zaklada Rockefeller pod naslovom “Scenariji za budućnost tehnologije i međunarodnog razvoja”. Ovaj dokument ne opisuje “operaciju” u “priručniku” koja detaljno opisuje kako globalne elite mogu proizvesti pandemiju i provesti zatvorsku državu.

Umjesto toga, ovaj dokument istražuje moguće ishode četiri različita scenarija.Judith Rodin, predsjednica Zaklade Rockefeller, objasnila je svrhu ovog dokumenta u uvodnom pismu: »Jedna od važnih – i novih – komponenata našeg strateškog alata je planiranje scenarija, postupak stvaranja pripovijesti o budućnosti na temelju čimbenika koji će vjerojatno utjecati na određeni skup izazivača i prilika. Vjerujemo da planiranje scenarija ima velik potencijal za upotrebu u filantropiji za identificiranje jedinstvenih intervencija, simulaciju i uvježbavanje važnih odluka koje bi mogle imati duboke implikacije te istaknuti prethodno neotkrivena područja povezivanja i raskrižja. Najvažnije, pružajući metodološku strukturu koja nam pomaže usredotočiti se na ono što ne znamo – umjesto na ono što već znamo – planiranje scenarija omogućuje nam učinkovitije postizanje učinka.Rezultati naše prve vježbe planiranja scenarija pokazuju provokativno i zanimljivo istraživanje uloge tehnologije i budućnosti globalizacije, kao što ćete vidjeti na sljedećim stranicama. Ovo je izvješće ključno štivo za svakoga koga zanima kreativno razmatranje višestrukih, divergentnih načina na koje bi se naš svijet mogao razvijati«.ZaključakZaklada Rockefeller 2010. godine izradila je izvještaj pod naslovom „Scenariji za budućnost tehnologije i međunarodnog razvoja“ koji je predviđao kako će se utjecati na svijet u četiri različita scenarija – od kojih se jedan bavio globalnom pandemijom. Ovaj dokument daje hipotetički pogled na buduće događaje kako bi se predvidjeli mogući problemi koji bi se mogli pojaviti. Iako ovaj dokument istražuje kako bi globalno stanovništvo moglo reagirati tijekom pandemije, to ni na koji način nije “operativni priručnik” za način proizvodnje virusa u svrhu provođenja policijske države. Dan Evon, 21. VII. 2020., https://www.snopes.com/fact-check/rockefeller-operation-lockstep/

Povezane objave

Hrvati koji su mijenjali svijet

HF

Cijepljenje protiv gripe više šteti nego što koristi

HF

Farmagedon – prava cijena jeftinog mesa

HF

Velikom brzinom prema policijskoj državi

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više