Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Učinit ću sve da se projekt izgradnje tvornice cjepiva protiv COVID-a provede. Mi smo kao zemlja napravili veliki iskorak i želim da Zagreb postane centar izvrsnosti što se tiče biofarmaceutske industrije. Iz razloga što Hrvatska ima pamet i znanje u proizvodnji cjepiva te da Zagreb ima svoju tvornicu cjepiva protiv covida-19 temeljenu na mRNK tehnologiji”.

Davor Filipović, Plenkovićev kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika, N1 TV

– Osuđujem svako spolno uznemiravanje i zalažem se pravno procesuiranje u skladu s propisima, s punim uvažavanjem ljudskih i građanskih prava i zaštitom ljudskog dostojanstva svih involviranih.

Drago Roksandić, profesor sa zagrebačkoga Filozofskoga fakulteta o optužbama studentica da ih je seksualno napastovao u pismu portalu Telegram

– Ove mjere su važne kako bi se pomoglo ljudima da se bolje pridržavaju neophodnih pravila o zaštiti od korone.

Stephan Keller, düsseldorfski gradonačelnik iz CDU-a o zabrani Nijemcima da sjede na klupama i sunčaju se, Deutsche Welle

– Film Dara iz Jasenovca je dobar.

Hrvoje Klasić, istoričar o velikosrpskom lažnom filmu Dara iz Jasenovca, Net.hr, Slobodna Bosna

– Oružane snage BiH danas, uslijed blokada srpske i hrvatske politike, nisu u stanju kupiti novu opremu, već moraju živjeti doslovno na donacijama. Ne postoji čak ni efektivna rezerva, a Bošnjaci kao narod sa svakom generacijom imaju sve manje i manje vojno osposobljenih pojedinaca. Promatrajući kao se razvija situacija, teško je ne pomisliti da to sve vrijeme i nije bio cilj onih koji se predstavljaju prijateljima Bosne i Hercegovine.

Mustafa Drnišlić (Mustajbeg Drnišlić), Dževad Hodžić, Nusret Čančara, Ismet Veladžić, Hilmo Neimarlija, Fikret Muslimović ili Aziz Kadribegović (SDA-ov agitpropovski stožer) iz proturskog (bošnjačkog) portala Stav

– Lizzie Panilli, ovaj, oprostite, Pannill, i, ovaj, šta ću ja ovdje? Pogubit ću se. I, ovaj, gradonačelnik Turner… Uzgred, moja obitelj provela je dosta vremena ovdje u Teksasu. I, ovaj, zdravo Johne Eddyju, kako si druže, nisam te vidio… Mogao bih postati poznat kao predsjednik. Bio bih kraj, predsjednik koji je kraj tijekom svog mandata okončao rak kakvog ga znamo.

Joe Biden, dementni američki predsjednik za vrijeme posjeta Houstonu u Teksasu, National

– Pa može, još dugo vremena. Novci se uvijek mogu… oni se stvaraju od nikuda, ex-nihilo znači

Boris Vujčić, guverner HNB na RTL-u o mogućem tiskanju eura i novca općenito

TVRDNJE

– Molitva pape Franje u Uru u Iraku kod stubičaste piramide zigurat je poganski miting.

FloridaNewsTimes.com, https://gloria.tv/post/u27tAYCXstCP2QQ2rwo8Lbvr

– Prema studiji Europskog parlamenta u EU-u godišnje se izgubi između 30 i 50 milijardi eura zbog utaje poreza multinacionalnih kompanija. Prema izvješću Eurobarometra, 86 posto građana želi strožu kontrolu utaje poreza i poreznih oaza, a 71 posto hrvatskih građana smatra da se taj problem treba rješavati na europskom nivou.

Biljana Borzan, potpredsjednica SDP-a i europarlamentarka, N1 TV

– Fidesz je razgovarao sa Salvinijem i Giorgijom Meloni, čelnicom talijanske desne stranke Braćo Italije, u cilju formiranja opcije za stranke koje ne žele migrante i žele zaštititi tradicionalnu obitelj.

Viktor Orbán, mađarski predsjednik Vlade nakon što je napustio globalističko-masonsku Europsku pučku stranku, Mađarski radio

– Na njemu je velik pritisak jer SPC je dio srpske države, a Katolička Crkva nije dio hrvatske države. Vučić i ja smo svjetovni državnici. Naša je država demokratska, a Vučićeva takva da se sve pita njega.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o novoizabranom srpskom patrijarhu Prvoslavu Periću Porfiriju, Nova TV

– Globalni nadzor i totalitarizam koji prijeti čovječanstvu ima fantastične tehnološke mogućnosti kontrole privatnosti, kretanja i ponašanja svakog pojedinca. Međutim, njih ne zanima samo izvanjska kontrola. Oni žele kontrolirati i vaš um, vaše misli i emocije. Oni žele vašu dušu. Žele da im je prodate za “sigurnost” koju će vam oni ponuditi nakon što svijetom zavlada kaos.

Zoran Vukman, hrvatski filozof i teolog na facebooku

– Na velika vrata, na opće čuđenje, otvorena je tema tzv. antifašizma kao zadataka trenutka i kao projekt budućnosti!? Jedva prešutna poruka je kako u Hrvatskoj i danas vlada fašizam i neoustaštvo. I sve što može potvrditi takvu tezu dobro je došlo ma koliko bilo efemerno i ma koliko jedva zasluživalo pozornost. ‘Za dom spremni’ trenutno je najuvjerljiviji argument, ali tome može poslužiti i hrvatski grb, koji ne, daj Bože, započinje bijelim poljem, i suviše bučno navijanje nogometnih navijača s nacionalističkim pjesmama, i naziv novčane jedinice i pokušaji da se neke očite laži i krivotvorine koje su nametnute kao konačne istine znanstvenim analizama preispitaju. Pa i taj HOS je samo prvi korak, na red će doći i gardijske brigade i Zbor narodne garde.

Josip Jović, bivši glavni urednik Slobodne Dalmacije, HKV

– Scenarij je već jednom viđen, a sada po drugi puta ista stvar: predsjednik jedne države teatralno napušta skup iz protesta što na njemu sudjeluju oni koji su branili, obranili i stvorili ono protiv čega je on uvijek bio – hrvatsku državu koja nije „slučajna“ nego s mukom i krvlju stvorena. Upravo su ti branitelji njegovi najveći neprijatelji. Ako su oni, onda je i većina naroda koji podržavaju te branitelje.

Stipe Kutleša, hrvatski filozof i fizičar, HKV

– Ljudi umiru iz istih razloga, iz kojih su umirali do sada! Komparativna statistika smrtnosti jasno razobličuje ovu obmanu, jer ako u 2019. godini imamo smrtnost koja je u odnosu na 2020. godinu čak i veća za 250 osoba, onda je jasno i logično pitanje – kakva se to pojavila nova zarazna bolest koja nije povećala opći mortalitet?

Dr. Nada Jurinčić, splitska pedijatrica u Bujici na Z1 TV

GOVOR MRŽNJE

– Idemo i na hrvatski fond, jer smatramo da ona mora biti tu, to im je posljednji voz da sa sebe skinu sjenu ustaštva.

Lordan Zafranović, jugoslavenski redatelj o snimanju protuhrvatskog filma “Deca Kozare”, TV Banja Luka

– U radu Krunica i ćevapi sjedim za stolom, skoro pa u tmini i jedem ćevape, dok se u pozadini čuje molitva Krunice s Radio Marije koju moji ukućani mole zajedno s glasom s radija. Ideja za rad se rodila na apsurdu te religiozno-obiteljske simbioze i dojmu da sam u tom okruženju potpuni alienKrunica i ćevapi, zapad i istok, a ja u sredini mirno konzumiram i jedno i drugo.

Nina Kamenjarin, ljevičarska aktivistica i kiparica, Plesna scena

– Dio hrvatskog katoličkog klera aktivno je podupirao ustaški pokret, nosio oružje i sudjelovao u zločinima. Pa i u samom logoru Jasenovac, u kojem se baš nekoliko svećenika i isticalo po okrutnosti.

Hrvoje Klasić, istoričar o velikosrpskom lažnom filmu Dara iz Jasenovca, Net.hr, Slobodna Bosna

JUGONOSTALGIJA

– Brojčano mali narodi ne mogu imati adekvatnu rezervu ukoliko je ne stvore vojnom obukom cjelokupnog vojno sposobnog stanovništva. Uostalom, upravo je ovo bila doktrina bivše države i komunističkog režima SFRJ koji je nakon “Praškog proljeća” i sovjetske invazije Čehoslovačke razumio da JNA sama po sebi ne može obraniti Jugoslaviju u slučaju napada daleko brojnijeg Varšavskog pakta ili NATO-a.

Mustafa Drnišlić (Mustajbeg Drnišlić), Dževad Hodžić, Nusret Čančara, Ismet Veladžić, Hilmo Neimarlija, Fikret Muslimović ili Aziz Kadribegović (SDA-ov agitpropovski stožer) iz proturskog (bošnjačkog) portala Stav

– Film je historijski veoma precizan, tu se nema što ni dodati, niti oduzeti. Dakle univerzalnost. Ne radi se historijski film, već suvremeni, samo je historijska podloga, a u filmu se radi o vremenu koje može doći.

Lordan Zafranović, jugoslavenski redatelj o snimanju protuhrvatskog filma “Deca Kozare”, TV Banja Luka

– ‘Satom (anti)ratne povijesti’ želimo da se u tu sliku rata uključe i glasovi branitelja koji na rat gledaju kao na zlo i patnju kako bi, prvenstveno, mlađe generacije uvidjele kompleksnost i užas rata te da na branitelje ne gledaju kao na heroje kojima su to bili „dani ponosa i slave“, već kao na ljude koji su u tom užasu proživljavali strah, patnju, neizvjesnost, gubitke – najgore dane svoga života. Želimo podsjetiti da je rat uvijek zlo i da su i vojnici žrtve toga zla te nam je cilj da se promiču antiratne vrijednosti, a ne vrijednosti rata.

Barbara Matejčić, novinarka i feministica negira srpsku agresiju na Hrvatsku, https://voxfeminae.net/kalendar-dogadanja/najave/poziv-srednjoskolcima-sat-antiratne-povijesti-s-barbarom-matejcic/

DAIDŽE

– Porfirija osobno dobro poznajem i stoga mu upućujem kršćansku čestitku na izboru. Smatram da je ovaj njegov izbor dobar, ne samo za pripadnike SPC-a, nego i za pripadnike drugih religijskih zajednica u Hrvatskoj i u okruženju. Sve druge stvari, koje bi mu se mogle prigovoriti, ostaju po strani, svi smo mi ljudi.

Ivan Markešić, sociolog religije, N1 TV

DEMOKRATSKI CENTRALIZAM

– Socijaldemokratske i liberalne stranke imaju veću unutarstranačku slobodu frakcija, demokratskije su, pa je tako »uvođenja reda« i discipliniranje članstva nepopularno. Sankcije moraju biti opravdane i uvijek s pozitivnom alternativom, s novim boljim rješenjem.

Ivan Grdešić, SDP-ov diplomat i političar, Novi list

HAJKA

– Tražimo od HRT-a što skorije prikazivanje TV serije „Nezavisna država Hrvatska“ scenarista Hrvoja Klasića, redatelja Miljenka Bukovčana u produkciji HRT-a koja je završena prije godinu dana, na javnoj televiziji.

Antifašistička liga i neke druge protuhrvatske udruge i inicijative u hajci protiv Hrvata i hrvatske državnosti

HOMOSEKSUALIZAM

– Želi da Njemačka pokrene promjenu u crkvenom učenju o homoseksualnosti. Pozivam papu Franju da preispita i izmijeni odgovarajuće dijelove Katekizma.
Helmut Dieser, aachenski biskup u Njemačkoj, KNA.de

ISLAMIZAM

– Otvaranje spora oko granične linije u području Neuma, prema UN Konvenciji o pravu mora iz 1982. godine, po međunarodnom pravu, trebalo je privremeno (do bilateralnog sporazuma o granicama) onemogućiti Hrvatskoj izgradnju mosta kopno – Pelješac.

Faris Nanić, bošnjački političar i novinar iz Zagreba, Stav

KOMENTARI

– Nije izmišljotina. Novac postoji. To što ga ne štampaju iz novostvorene vrijednosti nije problem. Dosjetili su se da pozajme od budućih generacija. Dug 200-300 % BDP-a nije problem. Vratit će ga buduće generacije. Problem je komu duguješ. Japanci duguju sami sebi, pa se mogu dogovoriti da vraćaju 20-30 godina pri čemu bi standard generacije koja plaća ceh bio 10 % niži od onoga sto stvarno zarađuju. Ali ovi što duguju MMF-u, Sorosu i Rotsildima ne će moći proći tako. Tu je sva poanta. Sad zbog korone zemlje G7 ići će na 500 %.

tihobl, https://www.logicno.com/politika/guverner-boris-vujcic-potvrduje-novac-se-stvara-iz-nicega-ex-nihilo.html

– Meni depopulacija izgleda dosta jednostavna, posebno na zapadu. Ionako sve manje obitelji se odlučuje za više djece, ekonomskim krahom se usadi strah za stvaranje obitelji, ubrizgavanjem otrova u tijelo koji djeluju dugoročno se uništava zdravlje. Izgleda mi lako provedivo među ljudskom stokom na Zapadu, a još ako otežaju pristup hrani i vodi. Čas posla. Hvala.

Tucker Carlson, https://www.logicno.com/politika/guverner-boris-vujcic-potvrduje-novac-se-stvara-iz-nicega-ex-nihilo.html

LAŽ

– Partizani su pod Titovim vodstvom bili jedina prava strana u ratu.

Ivo Goldstein, povjesničar i diplomat, Večernji list

MILITARIZACIJA

– U godinama otkad je ukinut vojni rok do danas Oružane snage Bosne i Hercegovine nisu postale jače, nisu modernizirane, nisu ojačani kapaciteti zašite cjelovitosti države. Jedino što se dogodilo jest drastično opadanje broja vojno osposobljenih Bošnjaka. Nisu, nažalost, prihvaćeni dobronamjerni mada usamljeni glasovi koji su upozoravali da, zbog načina na koji je uređena Bosna i Hercegovina, jednom ukinuto obvezno služenje vojske više nikada ne će moći biti vraćeno na legalan način.

Mustafa Drnišlić (Mustajbeg Drnišlić), Dževad Hodžić, Nusret Čančara, Ismet Veladžić, Hilmo Neimarlija, Fikret Muslimović ili Aziz Kadribegović (SDA-ov agitpropovski stožer) iz proturskog (bošnjačkog) portala Stav

PODSJEĆANJE

– Ponekad, kad nisam dobro koncentriran, još mi se desi da navijam za Ivaniševića, pogotovo za Prpića… Htio sam da malo pametujem o njihovom odbijanju da dalje igraju za Jugoslaviju, ali bolje da nisam… Gledam izjavu Ivaniševića u Parizu, dajući izjavu poslije meča, spominje suverenost, genocid, u životu više ni riječi o Živojinoviću, zato što je Srbin… Komentator ga zato čudno gleda, ali još čudnije smo izgledali nas par budala koje smo navijali za njega!

Đorđe Balašević, srpski pjevač o hrvatskim tenisačima ratne 1991. godine, Nin

VELIKOSRPSTVO

– Film pogotovo nije antihrvatski. Više je nego jasno dano do znanja da su krivci za zločine ustaše, a ne Hrvati. Što će naravno svi oni koji podržavaju javnu upotrebu pozdrava “Za dom spremni”, koji ne vide ništa sporno u tome da ulice hrvatskih gradova nose imena po ustaškim ministrima, koji negiraju zločinački karakter i broj žrtava logora Jasenovac, koji nasilno oduzimanje srpske djece od njihovih roditelja i njihovo otpremanje u “prihvatilišta” za preodgoj po ustaškim načelima nazivaju “činom kršćanskog milosrđa”, vjerojatno doživjeti antihrvatskim činom. Ali to također nije problem ovog filma nego problem, odnosno sramota, hrvatskog društva.

Hrvoje Klasić, istoričar o velikosrpskom lažnom filmu Dara iz Jasenovca, Net.hr, Slobodna Bosna

– Postojeći udžbenici historije stranih izdavača o koncentracijskom logoru u Jasenovcu uče samo deset minuta na jednom školskom satu. Oni na svoju ruku tumače što je bio turski ‘danak u krvi’.

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik o naumu da režimsko-kabinetski povjesničari pišu srbijanske udžbenike, TV Prva

– Srbi tek odskora nisu na moru, budući Crna Gora sebe više ne definira kao državu srpskog naroda, a u Hrvatskoj ih je poslije devedesetih preostao neznatan broj.

Slobodan Janković, geopolitičar s beogradskoga Instituta za međunarodnu politiku i ekonomiju, Večernje novosti

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više