Hrvatski Fokus
Religija

Ciklus akrila sa sakralnim motivima Bojana Doleneca

Lik Isusa Krista, slikar je prikazao na sebi svojstven način

 

Akademski slikar Bojan Dolenec, autor srednje generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, zapažen po nizu uspješnih samostalnih izložbi, ovih je dana realizirao nekoliko zanimljivih crteža u tehnici akrila na papiru (29,7 x 21,0 cm) s više sakralnih motiva, pridružujući se tako brojnim umjetnicima. U središtu zanimanja umjetnika je muka Isusa Krista, njegovo razapinjanje, Golgota. Naravno, umjetnik mora zadržati vlastiti, prepoznatljivi rukopis, kolor koji ga je  do sada karakterizirao i izdvajao kao zasebnog i nadahnutog autora.

Akrili Bojana Doleneca vrlo su emotivno kreirani, ekspresionistički, vjerojatno bi na nešto većem formatu bili još snažniji. Lik Isusa Krista, slikar je prikazao na sebi svojstven način, vodeći računa o simbolici i njezinoj razumljivosti. Naravno, ovaj ciklus akrila na papiru najavljuje ulja i akrile na platnu većih formata Bojana Doleneca u njegovom neprekidnom istraživanju motiva, kolora i formata.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

I dalje nemiri oko Svete Zemlje

HF

Crkva u Hrvata dobiva novoga nad-nadbiskupa

HF

Hvalospjev ljubavi

HF

Mons. Jure Bogdan imenovan vojnim biskupom u Republici Hrvatskoj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...