Hrvatski Fokus
Gledišta

Ivan Brleković je valjda i zadnjim budalama otvorio oči

Pomogao je da i glupanima, valjda i Stankoviću, postanu jasne neke stvari

 

Ako niste pogledali NU2 i Ivana Brlekovića, stavljam poveznicu na cijelu emisiju. Čini mi se da se odvila u skroz, za Acu neželjenom smjeru. Pokušao je Aco oblatiti i Dinamo i Zdravka Mamića, a Brleković, iako nesklon Mamiću, itekako involviran i u politiku i u nogometna događanja, pomogao je otvoriti valjda i zadnjim budalama oči. Pa je tako rekao i da nije bilo financijskog odnosa između Dinama i Mamića, nego samo između Modrića i Mamića. Zatim, da je državi plaćen višemilijunski porez na taj transfer, a da je Modrić sa svog računa isplatio Mamića. Također i da se aneksi ugovora po svojoj prirodi potpisuju naknadno, jer tomu i služe. Zatim, da Mamić u transferu Modrića nije napravio ništa protuzakonito. Da su Mamiću kao optuženiku očigledno narušena ustavna prava, da nije imao pravično suđenje, te da ima snažnu osnovu za ustavnu tužbu. Fino je istaknuo i da bi Dinamo odavno već napravio novi stadion da mu Grad vrati oduzetu imovinu ili barem dodjeli pravo građenja na gradskom zemljištu.

A Stanković je stvarno ljiga koja je čak uspjela postaviti pitanje vraćanja Dinamovih naslova, jer je prema notornom Aci, Dinamo imao financijski doping, a prije toga je pola emisije pleo teze kako je Dinamo pokraden. Brleković ga je i u tome argumentirano demantirao, pa i ismijao. Evo fini, opširniji komentar Matka Gracina o tomu:

Iako se Aca, uhljeb s doživotnom koncesijom na nedjeljni termin na HTV po običaju svojski trudio da, sugestivnim pitanjima koja u sebi sadrže već pola odgovora kakvog bi on želio čuti, oblati i Dinamo i Mamića, emisija se odvila u potpuno drugačijem smjeru. Brleković koji je daleko od objektivnog komentatora, koji je itekako zainteresirana strana i umočen kako u politiku, tako i u događanja u hrvatskom nogometu, pomogao je da i glupanima (valjda i Stankoviću) postanu jasne neke stvari:

  1. Nije bilo financijskog odnosa između Dinama i Mamića, samo između Modrića i Mamića.
  2. Država je ubrala višemilijunski porez na taj transfer, a Modrić je sa svog privatnog računa isplatio Mamića.
  3. Aneksi se po svojoj prirodi potpisuju nakon ugovora, čemu inače služe?
  4. Mamić u transferu Modrića nije napravio ništa protuzakonito.
  5. Zdravku Mamiću su kao optuženiku narušena ustavna prava, nije imao pravično suđenje i ima snažnu osnovu za ustavnu tužbu.
  6. Dinamo bi već odavno napravio novi stadion da mu grad vrati oduzetu imovinu ili bar dodijeli pravo građenja na gradskoj zemlji.
  7. Stanković je dno i ljiga koja je uspjela čak postaviti pitanje vraćanja naslova jer je, kako veleumni kaže, Dinamo imao financijski doping. Degenerik je prije toga pola emisije potrošio kako bi pleo priču o tomu da je Dinamo pokraden. U svojoj “objektivnoj” analizi, Aca je koristio “ekspertizu” jednako tako objektivnih i dobronamjernih ljudi kao što je Dea Redžić s Indexa, btw medija u vlasništvu pravomoćno osuđenog privrednog kriminalca Matije Babića. Čovjek radi sat vremena tjedno i još mu trebaju vanjski eksperti, nisu mu dovoljni Maja Sever i još njih pet u ekipi koje mi plaćamo da proizvedu sat programa tjedno.

Ne znam kako vi ali ja sam već više puta bio na rubu da, nezadovoljan uređivačkom politikom, otkažem preplatu na HRT ali ovaj puta sam to definitivno odlučio. Slušati ulizivačke intervjue s četničkim popovima, nedjeljne pamflete, jugo-ljevičarsku propagandu, ideologiju i laži pod krinkom slobodnog novinarstva te iskaze kroatofobije od raznih Stankovića i Goldsteina – ne za moje novce.

HRT Vijesti HRT Otvoreno HRT Sport Moj HRT Nedjeljom u 2

Matko Gracin https://youtu.be/moEuvx0Mwjk

Tomislav Zbožinek, https://www.facebook.com/tomislav.zbozinek?comment_id=Y29tbWVudDoxMDIyNjE5MDk2NzI2NjczMF8xMDIyNjE5NDEzNjU0NTk2MA%3D%3D
Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Nebitno je što se Pupovac nije ispričao

HF

Kerum – hrvatski Platon

HF

‘Zapamti, samo tako kako sam ti rekao!’

hrvatski-fokus

Ploča u Jasenovcu je “zaglavni kamen”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više