Hrvatski Fokus
Uvodnik

Je li Plenković znao za guvernerove pregovore s Knightheadom?

Zašto je biskup Škvorčević u Vatikanu pohvalio novoga srpskog patrijarha Porfirija?

 

  • Otimačina Agrokora ponovno je u žarištu događanja. Oni mediji koji ne slušaju “velikoga vođu” Andreja iskopali su, bez straha da će ih ugasiti ili protjerati iz Hrvatske, a bori se svim silama, podatke prema kojima je Agrokor planski otet od Ivice Todorića i planski podijeljen između Amerikanaca, Rusa i, dakako, sebe i svojih suradnika. Otkako je prije neki dan procurilo u javnost kako je i tko je sudjelovao u toj “legalnoj pljački” i tko je i kako s kime tajno pregovarao prije nego što je donesen zloglasni Lex Agrokor, i prije nego se “planski” odlučilo za pogubni sustav “roll up” kredita. Sâm prijevod na hrvatski ove engleske riječi “roll up” doslovno znači – smotati! Na Aktualnom satu u Saboru u srijedu, 7. IV. 2021., ratoborna ljevičarska saborska zastupnica Sandra Benčić postavila je Plenkoviću pitanje zna li štogod o elektroničkoj pošti guvernera Borisa Vujčića, koju je izmjenjivao s mlađim analitičarom fonda Knighthead Adamom Pieczonkom, a objavila N1 TV (https://hr.n1info.com/vijesti/n1-ima-nove-mailove-knightheada-i-vujcica-ucinimo-nasu-ponudu-atraktivnijom/). Kako bahati Plenković po običaju nije ništa htio reći o dopisivanju Vujčića i Pieczonka zastupnica Benčić optužila ga je da je upravo on omogućio da se tzv. konzultantima Agrokora isplati više novca nego što je bio granični dug dobavljačima. Plenković se je napokon nevoljko pokušao braniti prokušanom pričom kako on ništa ne zna o tomu. Onda su Plenkovića napali izvan sabornice i novinari i postavili mu isto pitanje zna li on štogod o tom namještanju poslova između guvernera i člana fonda Knighthead što ga je potpuno dotuklo i bez riječi isprike napustio je konferenciju, što se jako dobro vidi na ovoj poveznici: https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-o-vujcicevim-mailovima-kako-da-ja-znam-sto-pise-u-tudjoj-korespondenciji/2267024.aspx. Pogledajte te Plenkovićeve grimase i bit će vam sve jasno.

Vratimo se elektroničkim porukama koje je Vujčić imao s predstavnikom američkoga fonda od proljeća 2017. u vrijeme kada Ante Ramljak i neki drugi momci i djevojke iz te ekipe, koju je on sâm nazvao grupa Borg, pišu, blago rečeno, sporni Lex Agrokor. N1 TV je otkrila i to dokumentirala kako su se predstavnici Knightheada sastajali s Ramljakom i mijenjali protuzakoniti Lex na način da je u konačnici on bio puno povoljniji za taj američki lihvarski fond, nego za hrvatsku državu. A najopasnije je, a i optužujuće za Plenkovića i njegove suradnike u tom “poslu stoljeća”, što su nakon toga dobili unosne savjetničke ugovore u Agrokoru izražene u desetcima milijuna eura.

Ovdje treba podsjetiti kako je na povezanost i suradnju guvernera HNB-a s američkim fondom još prije tri godine ukazala od Plenkovića tada žrtvovana ministrica Martina Dalić u svojoj knjizi Slom ortačkog kapitalizma. Vujčić je u početku negirao sastanke s Pieczonkom, da bi kasnije, pritisnut nedvojbenim dokazima, priznavao jedan po jedan sastanak. Posebno je zanimljivo Vujčićevo priznanje i “objašnjenje” da se s Adamom Pieczonkom sastajao u Londonu kako bi ga ovaj savjetnik fonda podučavao što je to “roll up” kredit. Adam Pieczonka, osim s Vujčićem, pregovarao je i s Ramljakom, tadašnjim izvanrednim povjerenikom. Poslije je otkriveno da su Amerikanci izravno pripomogli da Ramljak bude imenovan na tu važnu funkciju, čime je on postao njima “dužan”. Ne ulazeću dublje u analizu koliko je bilo pogubno rješavati probleme Agrokora, ako ih je i bilo i ako su i bili stvarni, kroz forsiranje “roll up kredita”, nužno je reći kako je upravo taj model financiranja omogućio većim i jačim vjerovnicima koji su u tom trenutku raspolagali većim financijskim sredstvima urušiti uspostavljeni red vjerovnika i u nepovoljniji položaj staviti sve one vjerovnike koji, bez obzira na jamstva koja su imali, nisu imali financijsku snagu za sudjelovanje u ovakvim namještenim aranžmanima.

Zaključno, N1 TV je otkrila da je guverner Vujčić pregovarao s zainteresiranom stranom, američkim fondom Knightheadom, a nije smio, da je omogućio tom fondu da progura pogubni model “roll up”, što je na kraju dovelo do toga da je Knighthead postao jedan od vlasnika Agrokora. Ovdje se treba zapitati tko je sve znao za Vujčićevo djelovanje protiv hrvatskih interesa? Pitanje je i je li Vujčić bio od koga iz Vlade ovlašten za višestruko pregovaranje i distribuiranje povlaštenih informacija? Na ova pitanja odgovor su zatražili i saborski zastupnici a i novinari od predsjednika Vlade Plenkovića. To što on zasad govori da o tomu ništa ne zna, samo je potvrda nastavka njegova omalovažavanja i hrvatskih ljudi i saborskih zastupnika i medija. Za vjerovati je kako mu to ne će još dugo uspijevati. Kad-tad, morat će polagati račune za ovu neviđenu praksu pogodovanja utjecajima i namještanja poslova ne samo kada je u pitanje bilo otimanje i konačno urušavanje Agrokora.

  • U vrijeme prve i druge Jugoslavije jedina brana protiv velikosrpstva i svetosavlja umotanoga u pravoslavlje bila je Katolička Crkva u Hrvata. Rijetki su bili izuzeci, poput Viktora Novaka, fra Josipa Markušića, fra Bone Ostojića, Đure Vilovića, Marka Kalogjere ili Svetozara Rittiga, koji su u crkvenim redovima radili protiv hrvatskih interesa. Katolička Crkva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bila je na braniku domovine i nakon raspada druge Jugoslavije, pa i u vrijeme srpske agresije na povijesne hrvatske zemlje. Nu, završetkom rata, te odlaska kardinala Franje Kuharića s mjesta zagrebačkoga nadbiskupa u Crkvi u Hrvata javljaju se svećenici koje je zahvatio duh liberalizma i žala za propalom državom. U Bosni i Hercegovini ponovno su se pojavile ideje prijašnjih franjevaca koji su ostali na unitarnim pozicijama i time izravno radili, i još uvijek rade, u interesu brojnijega muslimanskog življa u dijelu BiH u koji je s Muslimanima s velikim ili malim slovom “m” – koji se od 1993. nazvaše “Bošnjacima” – u Daytonu 1995. uguran hrvatski narod u BiH. U Hrvatskoj liberalni vjetar unutar Katoličke Crkve zapuhao je 1997. s izgovorenom sintagmom “strukture grijeha” iz usta iz Vatikana novouspostavljenoga zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića. Nakon Bozanića, pojavili su se i drugi biskupi i svećenici (Mate Uzunić, Ivan Devčić, Damir Kutleša, Antun Škvorčević, fra Bono Zvonimir Šagi, don Ivan Grubišić…), koji su postali miljenici ljevičarskih medija. U međuvremenu, nakon gotovo tri desetljeća, s dužnosti glavnoga urednika Glasa Koncila povukao se domoljubni Ivan Miklenić i Crkva u Hrvata postala je sve slabija u borbi za vjeru i domovinu. Ta dezorijentiranost na Kaptolu najbolje se vidjela proteklih mjeseci tijekom pojačane najezde velikosrpstva na Hrvatsku i Hrvate. Odjednom je Bozaniću draži velikosrpski proto Prvoslav Porfirije Perić iz četničkoga legla na Ozrenu u Bosni od svoga katoličkoga stada. S Perićem se Bozanić neformalno šeće po Kaptolu i ponižava i sebe a time i Crkvu u Hrvata i sve nas vjernike i one koji nešto manje vjeruju ali Hrvatsku svim srcem vole.

Uz bok Bozaniću je požeški biskup Antun Škvorčević, koji u ulozi predsjednika “Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog” s druge strane podilazi Srbiji, Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Biskup Škvorčević, bez imalo zadrške, već godinama s ratobornim pravoslavnim “sveštenicima” ponižava i Crkvu i Hrvatsku svojim odlaskom u Jasenovac čime izravno i neizravno priznaje srpske laži o radnom logoru Jasenovac i lažnom popisu jasenovačkih žrtava. Svoje godišnje odlaske s pravoslavnim protama Škvorčević je uobličio u tzv. Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Požeškoj biskupiji. Ove godine Jasenovac je pohodio na Josipovo i time dodatno ožalostio hrvatski narod. Posebno je zlokobno odjeknula Škvorčevićeva izjava u propovjedi: »Još uvijek se prave računi na račun ustaških žrtava od 1941. do 1945. godine«. Gore od ove biskupove izjave je to što je on zajedno s Porfirijem u nedjelju 28. veljače ove godine Jasenovac pohodio, ruku pod ruku s njim, kojega je srbijanski predsjednik četnik Aleksandar Vučić postavio na dužnost patrijarha SPC-a.

Ako Škvorčević vjeruje u ekumenizam, to nije problem, ali ako požeški biskup vjeruje kako i novoustoličeni srpski patrijarh također vjeruje u ekumenizam, onda se je grdno prevario. Ali kako je nakon prijateljevanja, drugovanja i bratovanja s Porfirijem biskup Škvorčević otišao 3. ožujka u Vatikan kod pape Franje i u “Papinskom vijeću za promicanje jedinstva kršćana” i u razgovoru s predsjednikom Vijeća kardinalom Kurtom Kochom (Emmenbrücke, 15. III. 1950.) pohvalio novoga srpskoga patrijarha Porfirija očito je da nam se loše piše. Škvorčević je švicarskom biskupu Kochu rekao da je Porfirije »u dosadašnjoj službi očitovao otvorenost za dijalog o pastoralnim pitanjima iznad povijesno-nacionalnih prijepora« te da očekuje da će se »odnosi među dvjema Crkvama u Hrvatskoj nastaviti u tom smjeru novom snagom« (“Ohrabrenje kardinala Kocha za nova ekumenska nastojanja u Hrvatskoj”, Glas Koncila, br. 2438. od 14. III. 2021.). Biskup Koch je »ohrabrio organiziranja zajedničkih ekumensko-molitvenih nastupa u Jasenovcu i na drugim mjestima stradanja tijekom Drugoga svjetskog rata u nakon njega i u devedesetima, u čijem je središtu poštovanje prema žrtvama bilo koje nacionalne ili vjerske pripadnosti te promicanje praštanja i pomirenja, priopćeno je iz Požeške biskupije«, zaključio je Glas Koncila.

  • U posljednje vrijeme sveopćega ludila oko korona virusa u javni prostor ušla je riječ “procijépiti” (što, se) svrš. <prez. pròcijēpīm, pril. pr. -īvši, prid. trp. pròcijēpljen>. Ovu riječ koriste nepismeni političari i novinari u smislu da se je netko cijepio. A riječ “procijépiti” je sve drugo samo ne da je netko – cijepljen. Naime, “procijépiti” znači nešto nožem, uporabom snage i slično učiniti da što dobije pukotinu po dužini i djelomično podijeli cjelinu na dva dijela [procijepiti tkaninu; procijepiti džep (ob. o platnu i tkanini); proderati… Trpni pridjev “procijepljen” znači načiniti procijep, udubljenje; dobrim dijelom rascijepiti drvo po dužini; probiti stijenu, napraviti usjek, usjeći… Preneseno znači: narušiti postojeće stanje. Uz to, procijepi skakanja iz dimenzije u dimenziju postaju sve uži. Riječ procjep daleko je bliža sličnim riječima kao što su: međuprostor, uski prolaz, prorez, usjek, rascjep, otvor, labirint, žlijeb, raskorak, kanalić, prazan prostor, prozorčić, tjesnac, jaz, ponor, rasporak i krater, ali nikako ne i riječi “cijepljenje”. Ljudi se “cijepe” i, ako nasjednu na prijevaru vladajućih liberalnih globalista, onda su “cijepljeni”, ali nikako ne i “procijepljeni”. “Procijepljeni” su oni koji misle i govore da su oni koji su cijepljeni “procijepljeni”. A svi mi koji nismo nasjeli na ovu glupost, i dalje smo ostali – normalni. Cijepili se ili ne!
  • Državno sudbeno vijeće imenovalo je Željka Horvatovića predsjednikom novog Visokog kaznenog suda, što je izazvalo bijes kod većine Hrvata. Naime, radi se o sucu koji je višestruko dvojben. Prema jednima on nije Horvatović, nego je kao Ličan početkom devedesetih promijenio prezime, a prema drugima nikako nije smio biti izabran na tu visoku sudačku dužnost jer je u prvostupanjskoj presudi Branimiru Glavašu na osječkom Županijskom sudu okarakterizirao Domovinski rat do 1992. kao “građanski rat”, a ne kao agresiju Srbije na Hrvatsku. To je nagnalo političara Antu Đapića da zavapi: Što se to događa s hrvatskim narodom? I da se zapita: Je li moguće da se za najviša mjesta u hrvatskom pravosuđu biraju ili kandidiraju ljudi koji imaju ovakve stavove oko karaktera Domovinskog rata? Izgleda da je Plenkovićevoj Hrvatskoj sve moguće. Sve loše, a ništa dobro. I još se treba prisjetiti što je o ovome sucu prije 14 godina rekao tadašnji predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa: »Znam ga još s Općinskog suda. Uvijek je bio miran, staložen i stručan. Nikada nije pokazivao neprirodne ambicije i uvijek je uredno radio svoj posao. Nipošto nije ekstrovertiran. Krasan je kao čovjek i sudac« (Jutarnji list, 10. V. 2007.).

• Nakon što je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman ministrima vanjskih poslova članica Europske unije poslao “non paper”, o kojem će se raspravljati na Europskom vijeću o muslimansko-bošnjačkoj sve većoj, jačoj i glasnijoj unitarizaciji i majorizaciji Hrvata na području cijele Bosne i Hercegovine, a posebice u Federaciji BiH, oglasio se i lažni Hrvat, daidža i Omer-paša Željko Komšić i u Bruxelles poslao također “non paper” (neslužbeni diplomatski dokument kojim se iznosi neki prijedlog, formulacija, nacrt, amandman ili sl., s kojim se autor ne želi formalno identificirati, odnosno »papir koji ne postoji«). U tom primitivnom, nepismenom muslimansko-bošnjačkom napadu na Hrvate i Hrvatsku iznijete su brojne nebuloze, gluposti, laži i lažne konstrukcije. Komšić je potpisao unitarni muslimansko-bošnjački uradak u kojem otvoreno i bezočno poziva na kršenje Daytonskoga sporazuma i ukidanje onih dijelova iz njega u kojima su u BiH tri konstitutivna naroda: Hrvati, Srbi i Muslimani-“Bošnjaci”. Evo nekih bisera daidže i Omer-paše Željka Komšića, odnosno onih koji su mu podmetnuli to kukavičje islamističko jaje. I početku Komšić laže da su Muslimani-“Bošnjaci” za ulazak u NATO i EU, a nisu kao ni Srbi iz BiH, a kao i oni iz Srbije. Komšiću, odnosno onim islamističkim militantima iz Vrhbosne (tur. Sarajevo), treba priznati da je lukavo napao i Hrvate i Srbe. Hrvate je napao kroz HDZ BiH na čijem je čelu Dragan Čović, a Srbe preko tobožnjeg utjecaja pravoslavne Rusije na Srbe u BiH okupljene oko političke stranke SNSD na čijem je čelu Milorad Dodik. Onda se ide na staru dobro nam znanu jugo podjelu krivnje, gdje se u isti koš stavlja agresor Srbija i jedini branitelj BiH Hrvatska. A glavni cilj je Muslimana-“Bošnjaka”, a Komšić je ona klasična “pozitivna budala”, da se ukine Dom naroda koji još nisu preuzeli bošnjački islamistički militanti.

  • Walter Kohl (Ludwigshafen, 16. srpnja 1963.), stariji sin njemačkoga kancelara Helmuta, poznati je njemački financijski analitičar, poduzetnik i publicist. Ovih dana tužio je njemačko ministarstvo zdravstva na čijem se čelu nalazi Jens Georg Spahn (Ahaus, 16. svibnja 1980.) zbog kriminala milijuna eura u poslovima s maskama i koronom (https://www.youtube.com/watch?v=9g8pkgFu2jw). Ministar Spahn je usto i zamjenik predsjednika stranke CDU-a na vlasti.
  • U knjizi “Bio sam mason”, bivšega masona a sadašnjega katolika Mauricea Cailleta (Bordeaux, 4. IX. 1933.) zapisane su i ove riječi: “Na klinici dok smo liječili brojne slučajeve neplodnosti, bili smo revoltirani kada smo otkrili izopačenost zakonskoga sustava koji dopušta uništavanje fetusa, ali zabranjuje da se dovede u neposredan kontakt osobu koja želi abortirati i neplodan par koji bi rado posvojio dijete. Ja sam to bio pokušao, ali ubrzo me nazvao državni tužitelj i zaprijetio mi zatvorom ako to ponovim.” To je iskustvo ovoga francuskog bivšeg visokopozicioniranog člana slobodnozidarskih loža sve do preobraćenja, esejista, liječnika kirurga, ginekologa, urologa, kojega sada progone orwellisti i razni tamošnji faktografi. Cillet podsjeća da je jedan od razloga propasti Rimskoga Carstva bila i slaba plodnost građana, potpomognuta pobačajima. “Francuza i Europljana nestaje, ali zato se humanost ogleda u prihvatu ljudi za koje ne znamo tko su i što su (osobni podaci), žele li raditi i poštovati kulturu domaćina. I sve to u vrijeme kada roboti i računala zamjenjuju radnike i činovnike. I naravno, radi humanosti prema starijim osobama (kojima obilato “pomažu” eutanazijom) zapadnjaci zabranjuju mladima da imaju mladost i normalno se školuju, a zrelima da rade”, dodaje Maurice Caillet.
  • Kinezi su radišni ljudi, otprije je poznato. I nakon 72 godine ropstva pod komunističkom vlašću osvajaju svijet kao da desetine milijuna nepodobnih Kineza ne nalazi se u raznim oblicima logora. Oni koji su na slobodi planski se šire po svijetu. Ovih dana dobio sam poruku iz Kine na engleskom jeziku sljedećega sadržaja: »Poštovani, dobar dan! Kao kineski sanitarni dobavljač, već smo nekoliko godina posvećeni proizvodnji. Naši glavni proizvodi uključuju slavinu, tuš kabinu, otpad od ventila i sudopera. Ovdje je priložen naš katalog za vašu referenciju. Ako vas zanimaju naši proizvodi, slobodno me kontaktirajte. Hvala i lijep pozdrav, Shirley, Kaixin Industry Company Limited, Ningbo Kaixin IMP & EXP CO., LTD www.china-kaixin.com tel: + 86-574-27729177; faks: + 86-574-27729100«. Ningbo Kaixin se nalazi u kineskoj primorskoj pokrajini Zjeijang južno od Šanghaja.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Medijski čopor podržava negatore Oluje

HF

NAKNADNO PRIZNANJE – Sva dosadašnja četiri cjepiva protiv covida sadrže opasni genetski materijal

hrvatski-fokus

Hrvatska vlada s juga!

HF

Povijest rušenja Katoličke Crkve i infiltracija homoseksualnih aktivista

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više