Hrvatski Fokus
Društvo

Nova pustolovina pod okriljem noći

Noćni safari u Zoo vrtu

 

Petkom i subotom navečer do kraja lipnja građani mogu sudjelovati u Noćnom safariju u Zoo vrtu. Riječ je novom atraktivnom edukativnom programu Zoološkog vrta grada Zagreba koji je namijenjen starijima od sedam godina.

Tijekom Noćnog safarija u Zoo vrtu građani će, pod vodstvom vrsnih edukatora, moći rasplamsati svoj pustolovni duh. Obilazeći u smiraj dana neke od čudesnih predstavnika veličanstvenog životinjskog svijeta, otkrivat će tragove životinja i doznavati njihove neobične priče. Među zadivljujućim životinjama kraj kojih će zastati, su morski lavovi, europski bizoni, krokodili, merkati, crvene pande i afrički lavovi. Kad padne mrak, uz pucketanje logorske vatre na kojoj će si pripremati hrenovke, sudionici Noćnog safarija čut će neobične mitove i legende nadahnute životinjama sa svih strana svijeta. Djeca će se moći uključiti u izradu šapa od gipsa te izbliza proučiti neke divlje životinje poput zmije, paličnjaka i madagaskarskog žohara.

„Edukativne programe konstantno unaprjeđujemo te osmišljavamo nove. Pritom osluškujemo želje posjetitelja te pratimo trendove u edukaciji posjetitelja u zoološkim vrtovima diljem svijeta. Na tragu toga stvoren je i Noćni safari u Zoo vrtu. Građani su željni druženja s obitelji izvan doma te novih doživljaja. Noćni safari u Zoo vrtu pustolovina je koja im je nadohvat ruke. Vjerujem da će im biti uzbudljivo promatrati stanovnike Divljeg srca grada u sumrak, a da će im neke priče naših edukatora koje će čuti kraj logorske vatre, još mnogo večeri biti zanimljive teme za razgovor s ukućanima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

U Noćni safari kreće se u 18.30 i traje tri sata. Svake večeri u programu može sudjelovati jedna skupina od najviše 25 ljudi. „Želja nam je da u opuštenom ozračju građani, pogotovo najmlađi, dođu do novih saznanja o čudesnom svijetu životinja. Što će ga bolje poznavati, to će ga više poštovati, voljeti i štititi. Zato se veselimo svakom školarcu kojeg ćemo susresti tijekom Noćnog safarija i kojem ćemo postati dio uspomena na proljeće 2021. godine“, rekla je Marija Starčević, edukatorica u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Ulaznice za Noćni safari potrebno je kupiti unaprijed, a sudionici programa tijekom boravka u Zoološkom vrtu trebaju se pridržavati epidemioloških mjera.

Anđelka Felja

Povezane objave

Napokon moramo shvatiti da je ugrožena budućnost hrvatskog naroda

HF

Treba li zemlja danas junaka?

HF

WEF tvrdi da će zabrana konzumacije mesa i prisiljavanje javnosti na jedenje insekata ‘spasiti planet’

hrvatski-fokus

Djecu u školi bi trebalo zaštititi od svega, pa i od vršnjačkog nasilja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više