Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Meni na ovoj fotografiji mišići uopće nisu upitni, ali vjerujem da će Milanović primijetiti ono što je i meni prvo zapalo za oko, a to je nedostatak muda.

Neven Ciganović, stilist i društveni kroničar homoseksualne medijske scene o G. Jandrokoviću u gaćicama, Jutarnji list

– Ubuduće će trebati pronaći način kako da se populacija smanji. Krećemo od starih ljudi, jer čim prelaze 60 do 65 godina, čovjek živi dulje nego što proizvodi i to skupo košta društvo. Onda oni slabi, potom bespomoćni, koji ne donose ništa društvu, jer će ih biti sve više, pogotovo konačno i oni koji su glupi. Eutanazija cilja na ove grupe; eutanazija će u svim slučajevima biti osnovni instrument naših budućih društava. Ne ćemo, naravno, moći smaknuti ljude ili organizirati kampove. Riješit ćemo ih se uvjeravajući ih da je to za njihovo dobro.

Jacques Attali, francuski je ekonomski i socijalni teoretičar, pisac, politički savjetnik bivšega francuskog predsjednika Françoisa Mitterranda u knjizi Budućnost života, Faktograf

– Što se tiče Astra Zenece, ono je stigmatizirano. Tu je bilo najprije rečeno da ne štiti starije osobe, pa su se pojavile tromboembolijske pojave, zemlje su uvele ograničenja ili potpunu zabranu Astra Zenece. Bitno je reći da kako vrijeme prolazi dolaze i novi dokazi i nova znanstvena saznanja. Određene studije pokazuju da AstraZeneca bolje štiti starije od mRNK cjepiva.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a laže i opasnom cjepivu Billa Gatesa, HRT

– Od vrata do vrata je najbolja metoda, iako i ona sama po sebi ne garantira ništa, telefonska bi bila druga po redu, a internet nakon toga. U svjetlu tih, uglavnom općenitih načelnih opaski, ovakva primjedba da je uzorak reprezentativan ništa ne znači, a ne znači ni brojka od 5 posto. Pet posto čega u odnosu na što?

Marko Grdešić, predavač statistike na Fakultetu političkih znanosti u Faktografu nezadovoljan je anketom od 1. IV. 2021. na portalu Priznajem u kojoj su točno predvidjeli da će u prvom krugu pobijediti Tomašević, a da će drugi biti Škoro

– Žao mi je što još uvijek ima katolika koji se s ovim ne slažu. I osobito što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem, uvredama i pogrdnim komentarima na račun homoseksualnih osoba. Od homoseksualnih osoba molim oproštenje što se zbog ovoga mogu i dalje osjećati odbačeni i od Crkve, ali i što oni i obitelji kojima pripadaju još uvijek u Crkvi, koja kao obitelj obitelji treba biti obitelj za sve svoje članove, ne mogu dobiti ono obzirno pastoralno vodstvo koje im prema ‘Amoris laetitia’ treba biti zajamčeno.

Mate Uzinić, dosadašnji dubrovački biskup, a sadašnji nadbiskup Riječke nadbiskupije na facebooku, https://www.facebook.com/mate.uzinic/posts/4056567044402936

– Zakon o postupku primopredaje vlasti je na snazi i primjenjuje se nakon lokalnih izbora. Demokratsko i civilizirano društvo od drugih razlikuje po tomu poštuje li pravni poredak ili ne.

Vedran Đulibić, izvanredni profesor na Katedri za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu o najavi otkaza i progona iz stranke Možemo, Priznajem

– Onog trena kada cjepiva bude više nego zainteresiranih mjere više nemaju smisla, a taj se trenutak prikrada. Virus ne će nestati, posebno ako se oni koji su zdravi i u dobi za cijepljenje ne cijepe. 

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, HRT

TVRDNJE

– U ozračju nelagode od onoga što nas očekuje u budućnosti od koje nas štite tek Jandrokovićeve slip gaćice, Milanovićeva sve sumanutija galama s Pantovčaka i kardeljevski driblinzi ‘komunističkog gojenca’ iz Banskih dvora – ne ostaje nam ništa drugo nego da se uzdamo u Božju providnost.

Damir Pešorda, politički analitičar Hrvatskoga tjednika

– S jedne strane, sviđa mi se što se ovi iz Možemo ne razmnožavaju. S druge, je li pravedno da ćemo mi koji svoj novac trošimo na podizanje djece jednog dana imati pet puta manju mirovinu od onih koji novac troše za putovanja po Nepalu i Južnoj Americi, kafenisanja po centru grada i tak, pa će moje dijete iz svoje plaće za Tomaševićevu mirovinu izdvajati pet puta više nego za moju i svoje mame? Osim ako ih obje ne pošaljem van kad “besplatno” završe faks u Hrvatskoj, što ću svakako gledati napraviti?

Marcel Holjevac, https://www.facebook.com/marcel.kocan

– Trideset godina poslije, kako pokazuju i ovi lokalni izbori, politički kotač kao da se vraća unatrag, prema jednopartijskoj raspodjeli moći. Višestranačje je svedeno na bitku za upravljanje proračunima – na svim razinama. Politika je i dalje svedena na raspodjelu proračunskog novca i tuđih stečevina. Nositelji stare partijske vlasti i njihovi biološki nasljednici preuzeli su upravljanje u gotovo svim strankama, upravljanje državom i još više društvom.

Višnja Starešina, politička analitičarka Slobodne Dalmacije

– Stvari treba gledati i ovako. Svi rade za lovu pa i P. Došavši iz EU sa plaće od 10 000 €, bilo je svakom jasno da (iako premijer lijepo izgleda u CV) da tu nešto smrdi. Sad je jasno kao dan, da se RH želi razbijati. Prvo Agrokor sa svim svojim firmama koje su bile država za sebe u poslovnom smislu, pa onda Podravka, kojoj se evidentno pumpa cijena na burzi već dugo, pa slijedi još ono malo što je naše, a toga zbilja nema puno. Načelno, svaka država i ljudi koji je vode bi trebali štititi nacionalne interese, ali kod svih naših vrloj politbiro političara, nema trunke savjesti niti kune zarađene svojim radom, pa se drže one “nije bitno nije važno”. No jednom će to doći na naplatu. Ne će vječno ekipa iz ex komunističkih krugova moći vladati, jer Zapad traži i malo znanja, uz poslušnost.

Tragetaschen Handel, https://www.facebook.com/ivicatodoric.hr

– Kao što smo predvidjeli, oni izvan i unutar države koji nam žele zlo promijenili su svoje metode napada na zemlju. Oni su prešli mnogo crvenih linija, napustili su zdrav razum i ljudski moral. Napad Zapada na Bjelorusiju dio je hibridnog rata protiv naše države koja će žestoko odgovoriti na bilo kakve sankcije ili provokacije.

Aleksandar Lukašenko, bjeloruski predsjednik u bjeloruskom parlamentu, Belta

– Ne ćemo popustiti da Twitter nameće uvrnuti (i antropološki pogrješan) svjetonazor. I dalje ćemo govoriti istinu o ljudskoj prirodi. Biološku istinu ne treba smatrati govorom mržnje. To je biologija, a ne fanatizam.

Francisco José Contreras, zamjenik španjolske suverenističke stranke Vox protiv Twittera koji ga je zabranio nakon što je rekao istinu da muškarci ne mogu zatrudniti jer nemaju maternicu, Currently

– Nisam mogao riješiti spomenik Šoškoćaninu. S obzirom na to da je Plenković rođen jučer ujutro, on nije mogao ništa riješiti. Nisam to mogao riješiti, tu su mi figu držali Pupovac i Plenković. Spomenik Šoškoćaninu je provokacija, Plenković nema što o tome govoriti, neka to makne i bit ćemo zdravije društvo.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Ogulinu, Hina

– Prema procjenama, svaka sedma raketa koju oni ispale padne na područje Gaze. Kada od te rakete netko pogine to se onda pripisuje Izraelu tako da je u ovome trenutku nemoguće znati koliko je civilnih žrtava u Gazi poginulo od ruku Hamasa, a koliko od udara sa strane Izraela.

Boris Havel, hrvatski politolog, sveučilišni profesor i stručnjak za Bliski istok o novim nemirima na Bliskom istoku, Radio Herceg Bosne

– HDZ-ova politika frojdovskog kompleksa identiteta najgora je moguća politika koja stvara konfuziju u glavama – upravo je to učinak Plenkovićeva odmicanja od očinskog Tuđmanovskog HDZ-a u zagrljaj majci ljevici. Naočit, strpljiv, viđen, sistematičan, ne izlijeće na prvu, poteze u šahu povlači kad je siguran u ishod, iskoristio je to  sve u svoj operativni program, koji je na prvu očarao HDZ-ovce i šire. Umjesto okupljanja Trusta mozgova, okupio je oko sebe u najbližu blizinu mlade, “Student servis”, koji ni po Aristotelu i grčkim filozofima nemaju još dovoljno godina za kvalitetno promišljanje politike.

Ivan Kujundžić, akademiski kipar i zagrebački HDZ-ovac, Dnevno

– Tito je bio paranoik, megaloman, diktator s načinom djelovanja nekog istočnog satrapa, ljubitelj luksuza, novca i lijepih žena, kojega su podržavale Sjedinjene Američke Države dok je financirao revolucionarne antiimperijalističke pokrete Trećeg svijeta čiji je bio glasnik i nositelj iluzije sve do svoje smrti da će ga Jugoslavija nadživjeti.

Oliver Guez, francuski povjesničar u knjizi “Stoljeće diktatora”

– Ovdje se vidi naša bošnjačka potpuna autističnost. Nitko od političkih lidera nije u stanju parirati NON paperu. Niti parira. Niti išta znaju niti išta rade. Niti su išta znali. Niti su išta u stanju spoznati. Što su naše reakcije na NON paper? Tko je otišao u Bruxelles? Tko je otišao u Washington? Imamo li koga da pošaljemo tamo? Tko su ti ljudi?

Sead Numanović, bošnjački novinar na Face TV, https://www.facebook.com/srednjobosanac/

 – Svi znaju da zastave Gay Pridea i “Mjesec ponosa” predstavljaju ideologije koje utjelovljuju odbacivanje kršćanske doktrine.

Jack Fonseca, aktivist kanadske pro-life i pro-obiteljske organizacije Campaign Life Coalition, LifeSiteNews, Toronto 

– Naša sadašnja ekološka kriza, najveća pojedinačna praktična prijetnja našem čovjekovom srednjoročnom i dugoročnom postojanju, ima, rekli bi religiozni ljudi, puno veze s našim neuspjehom da svijet smatramo postojećim u odnosu na Božju tajnu, ne samo kao ogromno skladište stvari koje ćemo koristiti za našu udobnost.

Rowan Williams, velški anglikanski biskup, teolog i pjesnik

– Visoka stopa kriminala vezana je za sjevernoafričke imigrante.

Priopćenje španjolske suverenističke stranke Vox, https://news.yahoo.com/spanish-politician-temporarily-suspended-twitter-214448004.html?

GOVOR MRŽNJE

– Očekujem od pročelnika svih gradskih ureda, direktora i uprave Holdinga da daju svoje mandate na raspolaganje.

Tomislav Tomašević, čelnik neostaljinističke stranke Možemo i kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika, N1 TV

– Revidirat će se financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme bit će preusmjereni prema svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Racionalizirat ćemo gradsku upravu, ne ćemo imati 27 ureda kakve nemaju ni golemi europski gradovi, nego ćemo ih svesti na otprilike 15 ili 16. Otvorit ćemo Ured za poslijepotresnu obnovu.

Urška Raukar, vijećnica Možemo u Gradskoj skupštini, N1 TV

– Najkvalitetniji sapuni su oni proizvedeni od skuhanih nakaradnih tijela čifutske djece…….

RBiHsereRsiHB117x, komentar na bošnjačkom portalu Klix, https://www.klix.ba/vijesti/svijet/djeca-gaze-i-izraela-o-sukobima-brat-i-ja-smo-stalno-bili-skupa-kako-bismo-zajedno-otisli-u-raj/210521172/komentari

JUGONOSTALGIJA

– Titova je vlast s velikim entuzijazmom jednu u ratu porušenu i na sve načine zaostalu zemlju, podigla iz pepela. Osigurala joj uvaženo mjesto na političkoj karti svijeta. No ubrzo su je potresli unutarpartijski obračuni.

Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije

DEMAGOGIJA

– Potrebno je raditi na unaprjeđenju zdravstvenog sustava. Bitno je da se borimo za očuvanje zdravlja, a utemeljujemo i reformske korake.

Vili Beroš, ministar zdravstva na odlasku, HRT

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

 – Pravilo je sada jednostavno: cijepite se ili nosite masku dok to ne učinite.Joe Biden, američki demokratski predsjednik, https://welovetrump.com/2021/05/14/8-fully-vaccinated-yankee-members-tested-positive-for-covid-19/?utm_source=vuukle&utm_medium=talk_of_town

– Contreras je prekršio svoju politiku protiv materijala koji prijeti, uznemirava ili potiče nasilje nad drugim ljudima na temelju njihove rase, etničkog podrijetla, nacionalnosti, seksualne orijentacije, spola, rodnog identiteta, vjere, dobi, invalidnosti ili bolesti. Imajte na umu da ponovljene zadane postavke mogu dovesti do trajne suspenzije vašeg računa. Idite na Twitter odmah da biste riješili problem sa svojim računom.

Poruka globalizacijskoga Twittera nakon što je Francisco José Contreras, zamjenik španjolske suverenističke stranke Vox, rekao istinu da muškarci ne mogu zatrudnjeti jer nemaju maternicu

– Komisija ne sumnja u integritet i neovisnost Europskog suda za ljudska prava. Vrijednosti Otvorenog društva u srcu su djelovanja EU-a.

Vera Jourova, potpredsjednica Europske komisije, Slobodna Dalmacija

– Dobro je surađivati sa Sorosem kako bismo razgovarali o našim zajedničkim naporima za ubrzavanje reformi i otvaranje društava na Balkanu i u istočnoj Europi.

Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za „balkan“, Slobodna Dalmacija

GLUPOST

– Takozvane covid putovnice su tu zbog ljudi koji se nisu cijepili.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, Hina

– Zbilja, Miroslavu Škori, koliko god se predstavljao zaštitnikom vjere, domovine, braka i obitelji, hodao za život, molio za nerođene, pozivao na tradicionalne vrijednosti poput bakalara petkom i činio brojna druga blagoslovljena i bogougodna djela, u politici nikako da svane.

Ante Tomić, pitomac JNA u ulozi neokomunističkoga kolumniste u JUL-u i Slobodanki

– Cijepljenje je važno, pozivam sve sugrađane da se cijepe. Prednosti su puno veće od rizika i apeliram na sve.

Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade, Slobodna Dalmacija

– U populaciji, a prilikom našeg kretanja na poslu, gradom, gdje srećemo ljude koji zbog bolesti ili raznih drugih situacija nisu mogli biti cijepljeni i zbog toga preporuku da se maske ne nose ne možemo izdati.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a priznaje da je do sada lagao, HRT

HRVATSKI JEZIK

 – Realan cilj da se postigne PROCJEPLJIVANJE (hrv. cijepljenje) 55 posto stanovništva do kraja lipnja. 

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, HRT

– Što se brže PROCIJEPIMO (hrv. cijepimo), to će nam biti bolje.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u kampanju u Dubrovačko-neretljanskoj županiji

ISLAMIZACIJA BiH

– Turisti iz UAE-a su već krenuli prema BiH jer im je Bosna otvorena i mogu doći uz negativan PCR test, a imaju i direktne letove za Sarajevo, što je nekih pet do šest sati vožnje.

Aida Terzić, vlasnica i izvršna ravnateljica turističke agencije Relax Tours i hotela Pino Nature, Depo.ba

– Zašto nam Senad Hadžifejzović servira krmetinu u ramazanu?!

Emir Suljagić, bošnjački novinar, pisac i političar napada Senada Hadžifejzovića što je u svoju emisiju na Face TV ugostio britanskog političkog analitičara Timorhyja Lessa, Vijesti.ba

ISLAMIZAM

– Moja majka i otac su brinuli za mene i brata, a nas dvoje jedno za drugo. Sve vrijeme smo bilo zajedno kako bismo ukoliko poginemo mogli ići zajedno u raj.

Desetogodišnja Nadeen iz Gaze tijekom sukoba Hamasa s Izraelom, Klix

KOMENTARI

– Iz programa “Možemosa” o ZG Holdingu: “Provest ćemo procjenu poslovnih prilika i aktivnosti na domaćem komunalnom tržištu s ciljem ulaganja i proširenja poslovnih djelatnosti u druge gradove i stvaranja mreže tvrtki-kćeri na razini zagrebačkog prstena. Takvo bi širenje povećalo prihode Holdinga, dok bi kroz ekonomiju obujma smanjilo troškove uz održanje jednake kvalitete usluga”, Dakle, monopolistička mafijaška gubitaška hobotnica bi premrežila cijelu Hrvatsku. Bravo Gnu.

Marcel Holjevac, https://www.facebook.com/marcel.holjevac.5

– IZUZETAN ISKORAK Hrvatski nadbiskup zatražio oprost od homoseksualaca” – Uziniću sada si valjda sretan! Svijet te hvali, blago tebi! A da se gospodine Uziniću, sada ispričate i nama zbog svojega “ispričavanja njima” jer svojim ispričavanjem sve nas ostale strpali ste u lonac krivaca, koji se njima trebaju zbog nečega ispričavati?! A i oni bi se trebali konačno ispričati svima nama što nas maltretiraju svojim seksualnim igrarijama i nastranostima tražeći od nas, prisiljavajući sve ostale nas da ih “prihvatimo” odnosno da im priznamo da to, što su se izvitoperili od Božjega nauma – žena + muškarac, ili ti žensko plus muško daje život sa odobravanjem i smiješkom stavimo pod “moje tijelo – moj izbor”. Uskoro ćemo se ispričavati i pedofilima i silovateljima i onima što opće sa živinama itd. da druge gadosti ne spominjem jer sablazan su, kao i nažalost mnoge izjave klera. Jedno je osuđivati grijeh, a prihvaćati grješnika, a POTPUNO je drugo ISPRIČAVATI SE GRJEŠNIKU KADA OSUĐUJEMO GRIJEH! Ta ja samu sebe tisuću puta dnevno OSUDIM jer sam zgriješila ili da to više ne činim, jer i ja sam ljubljeno dijete Božje?

Vera Liali, facebook

ORWELLIZAM

– Treba pratiti one koji su cijepljeni, da vidimo ima li slučajeva razbolijevanja. Praktički ih nema, to je sjajna zaštita.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, N1 TV

– Amerikancima će vjerojatno trebati pojačani Covid-19 u roku od godinu dana. Pojačivač će trebati jer trajnost zaštite od virusa općenito nije doživotna.

Anthony Fauci, glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena, The Guardian

– Poticajne injekcije Covid-19, slične cjepivu protiv gripe, mogle bi biti potrebne za potpuno cijepljene ljude u roku od godinu dana. Proizvođači cjepiva do sada su pokazali da njihove injekcije pružaju snažnu zaštitu najmanje šest mjeseci, a američke zdravstvene agencije prate utjecaj novih varijanti na razvoj cjepiva Covid-19.

Peter Marks, ravnatelj Centra za procjenu i istraživanje bioloških lijekova američke Uprave za hranu i lijekove, The Guardian

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više