Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Sredstva iz europskih fondova financiraju bivše kriminalce

Borba protiv korporativizma zaogrnutog u plašt demokracije bit će ključna borba XXI. stoljeća

 

Utjecaj korporacija na političke odluke koje direktno utječu na živote građana jača iz godine u godinu. Pogotovo je jak utjecaj korporacija na Europsku komisiju i Europski parlament s obzirom da ta dva tijela svojim odlukama odlučuju o tisućama milijardi eura javnog novca. Borba protiv korporativizma zaogrnutog u plašt demokracije bit će ključna borba XXI. stoljeća jer korporativizam svojim koruptivnim djelovanjem vrši strahovit pritisak ne samo na politiku već i na znanost i na obrazovanje i sve aspekte ljudskog življenja. U Hrvatskoj se korporativizam probija kroz mrežu kvazi zelenih udruga, a posredstvom medija u vlasništvu njemačkih, austrijskih i luksemburških tvrtki te uz pomoć desetaka milijuna eura donacija iz inozemstva sa ciljem ovladavanja političkim prostorom. Konačni rezultat njihovog djelovanja očitovao bi se u manje osobne slobode građana, manje ekonomske slobode i neovisnosti pojedinca, manje demokracije, manje izbora i u potpunom medijskom, kulturnom i političkom jednoumlju. (https://www.facebook.com/sudacmislavkolakusic/)

Sloboda, dostojanstvo, pravo na rad, pravo na kretanje, pravo na zdravstvenu skrb, treba biti jednak među svima i imati jednaka prava kao i svi drugi, to je moguće samo ako živimo u demokratskom društvu koje se bazira na istini, a ne na laži. Već godinu dana živimo u Europi i svijetu gdje se istina proglašava laži, a laž istinom. To moramo ispraviti, istina mora izaći na vidjelo. Građani moraju dobiti slobodu i jednakost.

Kada je pravosuđe neke države korumpirano onako kako je korumpirano hrvatsko, onda je nužno i čitava država korumpirana. Sredstva iz europskih fondova postala su jedan od glavnih izvora financiranja mnogih “bivših” kriminalaca u Hrvatskoj, a danas “uvaženih” poduzetnika, građevinara, poljoprivrednika ili proizvođača električne energije. Dok obični građani imaju pristup mrvicama, doslovno milijarde kuna slijevaju se u ruke onih povezanih s politikom. Svemu tomu uzrok je politički kontrolirano pravosuđe koje na taj način doslovno uništava Hrvatsku.

Velika koalicija oporbe je jedini put za zaustavljanje korupcije i jedini put u zdravo društvo jednakih građana u svim aspektima društva. Stvaranje velike koalicije bit će početak kraja kriminala u Hrvatskoj. To je cilj na kojem radimo i to je cilj koji je ostvariv na sljedećim parlamentarnim izborima.

Mislav Kolakušić, nezavisni hrvatski eurozastupnik

Povezane objave

Najplaćeniji izvršni direktori zdravstvenog osiguranja

hrvatski-fokus

Kako nam Mađarska kroji energetsku politiku

HF

Guraju nam porez na nekretnine

HF

Elon Musk brzo provjerava Bidena zbog tvrdnji SOTU-a o električnim vozilima koja su ignorirala Teslu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više