Hrvatski Fokus
Kultura

Duško Šibl izlaže u Puli

Pomalo iskrivljeni, nakrenuti svijet zabave i raskalašenog život

 

Istaknuti hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, predstavio se s novom samostalnom izložbom ALL THE WORLD ‘S A STAGE u Puli u Gradskoj galeriji osmog lipnja, u okviru manifestacije SA(NJ)AM KNJIGE U ISTRI, u 20:30 sati. Izložba je otvorena do 10. srpnja.

Šibl se odlučio prikazati na ovoj izložbi i rane ekspresionističke radove ali i najnovije kolaže uz nekoliko portreta, akrile i miješane tehnike. Osobito su zanimljive tempere na kartonu i pasteli posvećeni životu i kvartu u Londonu, Sohou u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Živahnost i nesvakodnevnost likova, bizarnost ali i stanovita grotesknost govore više o jednom dobu, istina prohujalom, ali s još uvijek vrlo vidljivim tragovima, nego niz ozbiljnih studija, nego obilje riječi. Taj pomalo iskrivljeni, nakrenuti svijet zabave i raskalašenog života Šibl je sjajno prezentirao na svojim slikama. Serija kolaža posvećena je pak disocijaciji. Nekoliko tajanstvenih i mrakom obavijenih portreta, šutljivih i zamišljenih, izdvaja se svakako na cijeloj izložbi, kao posebna cjelina.

Nešto prije otvorenja izložbe u 19:15 sati, predstavljena je reprezentativna monografije Duška Šibla u dvorištu Shipyard Puba, uz sudjelovanje autorice Ive Körbler.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izložba Latife Echakhch u splitskoj Galeriji Kula

hrvatski-fokus

Slika je jedinstvo stvarnog i imaginarnog

HF

Dalmacijo, zašto li te volim?

HF

Godišnja nagrada Branku Franceschiju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više