Hrvatski Fokus
Hrvatska

Plenkovićeva zlatna komunistička mladež

Upravo Plenković i Medved svojim ponašanjem i političkim odlukama izazivaju radikalizaciju

 

Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Andrej Plenković ne priznaje izraz „zlatna komunistička mladež” što je posve točan izraz i točan opis te generacije. Konkretno, ja ne predstavljam zlatnu komunističku mladež, rođena sam u vrijeme nestašice hrane poslije rata, mlijeka i jaja u prahu koja su se miješala s vodom prije upotrebe. što su zvali Trumanova jaja, jer su tada Amerikanci bacali pakete pomoći iz aviona, instant kavu, jakne šuškavce, čokoladu, najlonske čarape paste za zube i higijenske potrepštine, kada je moj grad još bio sav u ruševinama od bombardiranja. Nisam mogla zbog nedostatka novaca redovno studirati, nego izvanredno uz rad.

Prema tome generacije rođene 70-ih su imale sve što ja nisam u svojoj mladosti mogla imati. Roditelji su bili na funkcijama i položajima sa visokim plaćama, nosili su tenisice od marke, robu od marke, školovali se u inozemstvu, naučili jezike i bili predodređeni da rade u diplomaciji. Prema tome i jesu proizvod ili produkt, labavijeg komunizma, kada smo iz komunizma odjednom prešli u socijalizam, od FNRJ 1963. godine postali SFRJ. nakon čega su se otvorile granice, očevi otišli i u pečalbu i počeli slati DM-marke kući. Tada se počelo masovno kupovati u Trstu i Grazu. Točno jesu zlatna komunistička mladež sa yugokomunističkim totalitarnim načinom razmišljanja. Pogledajte samo rječnik” Ja mogu što hoću”, danas riječi „začepiti usta” Ja to veoma dobro vidim i prepoznajem! Jesu zlatna yugokomunistička mladež koja nije prošla teror totalitarizma i komunizma, koja je rasla u izobilju i koja ne može pojmiti da je komunistički totalitarni režim bio zločinački isto koliko i fašistički.

Tko su antifašisti? Oni koji su se borili protiv fašizma! Što su onda komunisti? Antifašisti? U početku rata, a poslije su se ponijeli gore od fašista. tako da su iz početnih pozitivaca, postali negativci. A predsjednik Vlade Plenković i njegov vjerni pratitelj ministar Medved ponavljaju stalno riječ RADIKALIZACIJA! Upravo su oni ti koji svojim ponašanjem i političkim odlukama izazivaju radikalizaciju. Tko upravlja državom? Tko je doveo hrvatski narod u stanje apatije, tolike da 53,10 % birača ne izađe na izbore? Tko je doveo do odluke 300 000 hrvatskih građana da napuste Hrvatsku, jer u njoj više nisu mogli preživjeti? Tko je doveo i kako do blokada, nerazumnih lihvarskih naknada i kamata 250.000 ljudi od kojih su mnogi izgubili svoje domove? Tko je uništio i upropastio industriju kao jednu od važnih grana gospodarstva? Tko je prebacio gospodarstvo samo na turizam i trgovinu? Tko o svemu odlučuje i tko je odgovoran za funkcioniranje države? Vlada RH naravno i predsjednik Vlade u nekim segmentima uz supotpis predsjednika RH. Što znači da je Vlada ta koja je svojim postupcima i odlukama dovodi do radikalizacije.

Nije samo sadašnja Vlada jedini krivac za nezadovoljstvo upravljanja Hrvatskom. Svaka Vlada donijela je neku nepravednu odluku. Iza svake Vlade ostalo je nezadovoljstvo koje se gomila i sada dostiže točku ključanja. Kako je u ovoj analizi riječ o Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću da vidimo o čemu se zapravo radi. Sam način na koji Plenković razgovara s novinarima i izjave koje daje ukazuju na totalitarno razmišljanje i diktatorski način rješavanja je  Svi su mu krivi samo  on i njegov koalicijski partner SDSS nisu.

Nevjerojatnije od same činjenice da pristajemo da nas jedna rigidna yugo-titofilska manjina svojim etiketiranjem stalno maltretira ustaštvom, je potpuna impotencija službene hrvatske politike, koja se nije odredila prema tom najvažnijem pitanju koje truje, razara  i uništava same temelje na kojima je nastala sadašnja država Hrvatska. Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Nezainteresirani birači i brojne braniteljske udruge skupa sa Ministarstvom branitelja, nezainteresirano šute, a njihova vodstva dobro potkožena i uljuljkana u materijalnom blagostanju, ne dižu glas protiv poništavanja temelja hrvatske državnosti, protiv negiranja Domovinskog rata u školskim programima, protiv neprestanog izjednačavanja današnje RH sa NDH, protiv postojanja SAAB-a, raznih udruga štovanja i veličanja lika i djela J. B. Tita koje da apsurd bude tim veći svi mi financiramo iz Proračuna RH. Je li onda čudno što i danas, u demokratskoj i svakog ekstremizma lišenoj državi, traže fašizam i fašiste među onima koji su Hrvatsku stvorili, hrvatskim braniteljima? Sada nas tjeraju da priznamo kako bez njihova antifašizma Hrvatske ne bi bilo?  Kunu su priznali!  Da prihvatili su je i veoma im je draga, jer im pomaže da nas još više maltretiraju i tužakaju po svijetu ,i to  našom kunom! Mazokistički! Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

A mogli bi jednim potezom riješiti to šizofreno stanje u društvu i državi, samo kada bi se u Hrvatskom Saboru prihvatila Rezolucija EU Parlamenta od 19. rujna 2019. Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)

  1. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;
  2. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;
  3. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava.

Lili Benčik

Povezani članci

Čitav arhiv stajao godinama na Iblerovom trgu

HF

Plenković odgovoran za moguću smrt bolesnika

HF

Slovenija otela 390 hektara još 1955.

HF

AFORIZMI – Bolje je – budimo bolji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...