Hrvatski Fokus

Danas moj prijatelj Mijo sedamdeset i prvi rođendan slavi

 

Dragi prijatelju Mijo!

Jutros je i za mene svanuo sretan dan. Pri prvom, još bunovnom pogledu na prostor oko sebe ugledah: Tebe! I sjetih se: Danas moj prijatelj Mijo sedamdeset i prvi rođendan slavi. Ne sustaj! Ne čekaj već rođendan mu čestitaj! Telefonom se javi! Usprkos lošem zdravlju, prijatelj pravi zajedno sa slavljenikom se raduje slavlju i s njime zajedno rođendan slavi. Ako ga, ne daj Bože, i tuga smlavi, prijatelj prijatelja utješiti treba i razvedriti porukom Neba i toplom riječju materinskom u sretnije dane odjedriti.

Ja ne htjedoh telefonirati, jer dobro znam, po pričanju Tvom, da kasno ustaješ i ne usudih se u tvoj mir dirati. Pomislih: Ostavi ga u miru svom, napiši pismo, ne odveć dugo, i svanut će ubrzo dan. Miji zaželi: Nek mu je sretan i blagoslovljen rođendan! A dragoga Boga zamoli za Mijin sretan i život dug, za mir i zlobe nedodir, za uspjehe u svemu što čini a namijenjeno je: Dobroti, Istini, Vjeri i Ljubavi DOMOVINI!

Sretan bio prijatelju Mijo, i po Božjoj želji svako dobro Tvojoj obitelji!

Iskreno želi Vaša Malkica Dugeč,

Malkica Dugeč, Stuttgart, 29. 8. 2021. (Posvećeno dragom prijatelju prof. Miji Arapoviću za sretan 71. rođendan.)

Povezane objave

Dođite u Varaždinske Toplice na Aquafest

HF

Prešućena prva hrvatska dječja opera

HF

Hrvatska u četvrtfinalu Svjetskoga prvenstva

hrvatski-fokus

Ne će se Vučić više slobodno kretati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više